Kan SCHC Den Bosch afstoppen? – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kan SCHC Den Bosch afstoppen?


Zondag 21 oktober kwam het nog ongeslagen Amsterdam op bezoek bij SCHC. Het was een spannend duel, want voor rust stond het in Bilthoven nog 1-1 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Laat in de tweede helft besliste Maike Stöckel het duel in het voordeel van de thuisploeg, waardoor Amsterdam de eerste punten verloor.
Dit weekend krijgt Stichtse weer bezoek van een topper. De geöliede machine van Raoul Ehren, de dames van Den Bosch. Is SCHC in staat om ook deze topploeg een toontje lager te laten zingen? Maike Stöckel is er in ieder geval klaar voor.
Voorbereiding
De koploper van de competitie komt op bezoek, maar Stichtsche blijft uitgaan van hun eigen kracht. Is dat goed genoeg? “We hebben goed getraind deze week, maar we hebben geen speciale voorbereidingen getroffen. Den Bosch is natuurlijk super goed en heeft nog niks verloren, maar we moeten het gewoon bekijken als een gewone wedstrijd en niet groter maken dan dat het is.” Stöckel heeft geen speciaal ritueel op zaterdag. Er wordt gewoon, zoals normaal, boodschappen gedaan en genoten van de vrije zaterdag.
Topwedstrijd
Toen de dames van Amsterdam op bezoek kwamen heeft de relatief jonge ploeg van  Stichtsche van zich af gebeten, wat is het geheim? “We zijn een hele goede mix in leeftijden: jong, middel, oud. Met een hele jonge ploeg zal je nooit winnen, maar ook niet met een team gevuld met oudjes. Tegen Amsterdam hebben we ons eigen spel gespeeld en dat zullen we nu weer doen: van onze eigen krachten uitgaan. Je eigen tactiek is het fijnst spelen, of het altijd werkt is een tweede.”
Tegen het topteam van Amsterdam was het Maike Stöckel zelf die de winnende goal maakte. “Ik wou dat ik kan voorspellen. Laten we hopen dat deze zondag in ieder geval iemand de winnende goal maakt. Het zou leuk zijn als ik hem maak, maar het gaat natuurlijk om de teamprestatie.”
Advies
Het gaat bij heren 1 van Stichtsche niet echt voor de wind, want de ploeg is al negen speelrondes hekkensluiter. Stöckel zegt: “Heren 1 is een heel nieuw en jong team. Ze zijn nog heel erg aan het zoeken naar elkaar. Nu moet heren 1 heel hard werken, dan komt het resultaat vanzelf.”
Foto: René Broekman

Comments (1)

  1. Hockeynicht

    Lijkt me mooi. De wraak van Dirkse van den Heuvel. Maar dan ga ik er vanuit dat ze aan de kant gezet is, terwijl dat natuurlijk ook nergens over gaat.

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂