Kuyvenhoven: ‘Ik ga mijn stinkende best doen.’

Roël Kuyvenhoven is komend seizoen weer op de Nederlandse hockeyvelden te bewonderen. De middenveldster ruilt het Spaanse Club de Campo in voor Laren en kan niet wachten tot het balletje weer gaat rollen: ‘Dit is een kans om met Olympisch kampioenen te spelen. Daar hoef ik niet 2x over na te denken.’
Je hebt een geweldig seizoen in Madrid gehad: kampioen, de beker, halve finales ECCC. En toch ga je na een jaartje weer terug naar Nederland. Was een jaar extra in Spanje geen optie?
Het jaar in Spanje was top. We hadden een goed en hecht team en ik voelde me direct opgenomen. Ik had al eerder in de Spaanse competitie gespeeld en sprak de taal. Dat scheelde veel, omdat ik daarom niet zo enorm hoefde te wennen als de vorige keer. Ik heb inderdaad gekeken om langer te blijven, maar ik moet ook nog mijn studie af ronden en alles bij elkaar was het beter om terug te gaan.
Hoe heb je dat jaar in Spanje ervaren? Ben je bijvoorbeeld als speelster veranderd?
Als speler ben ik niet echt veranderd. Ik denk dat mijn type spel wel paste, we hadden veel creatieve spelers in het team en ik liet die bal lekker rondgaan. We hebben het ontzettend goed gedaan afgelopen jaar.
En dan nu Laren. Een opmerkelijke keuze, want ik denk dat veel mensen aan een ploeg in Amsterdam zouden hebben gedacht. Hoe en waarom is het Laren geworden?
Het is misschien een opmerkelijke keuze, maar ook een ontzettende mooie uitdaging. Ik heb nu de kans om met Olympische kampioenen op het veld te staan. Daar hoefde ik niet 2x over na te denken.
Er is deze zomer wel een (kleine) leegloop bij Laren geweest. Is dat iets waar je nog aan hebt gedacht of hebt laten meewegen in je besluit om daar te gaan spelen?
Tuurlijk. Laten we eerlijk zijn, als iedereen was gebleven hadden ze geen enkele reden om nieuwe mensen te halen. Maar goed, teams veranderen en vaak zeker na een Olympisch jaar. Het maakt voor mij de uitdaging er niet minder om.
Laren is eigenlijk altijd een van de drie titelkandidaten en je komt inderdaad naast Olympisch kampioenen Van As, Lammers en Sombroek te spelen. Brengt dat extra druk voor jou mee en/of heb je jezelf een doel gesteld?
Ik heb me niet echt een doel gesteld en het brengt ook geen extra druk voor mij mee. Ik ga mijn stinkende best doen, maar dat lijkt me normaal.
Interview: Niels Root

Reageer