Lotte Koop: "Nijmegen is het 'wij' en niet het 'ik' "


Nijmegen heeft in de uitwedstrijd tegen Amsterdam hockeysters Dorien Koolen en Lotte Koop uit voorzorg aan de kant gehouden. Mede daardoor was de 5-1 nederlaag tegen de nummer twee van de hoofdklasse niet eens verwonderlijk en vooral geen schande. “Ze hebben last van kleine blessures en ik heb liever dat ze over twee weken tegen De Terriërs helemaal fit zijn”, zei Nijmegen-coach Rob Haantjes tegen de Gelderlander. Spits Lotte Koop reageert: “We geven voor elke wedstrijd 100% , alleen tegen Amsterdam was een uitzondering. Doordat Rob (Haantjes, red.) mij rust gaf kan ik zondag tegen De Terriërs spelen.”
Nijmegen-spits Dorien Koolen zei tegen de Gelderlander waarom haar ploeg zo moeizaam tot scoren komt. “Ten opzichte van de Overgangsklasse van vorig seizoen, zijn het nu heel andere wedstrijden. We krijgen maar een paar kansen per wedstrijd. Verdedigen komt op de eerste plaats.”
Lotte Koop kampte net als Koolen met een lichte blessure, maar kan tegen De Terriërs meer minuten maken. “Het is een hele rare blessure. Veel last van mijn kuitbeen, maar het gaat steeds beter.”
De ploeg uit Heiloo heeft Lieke Bas als strafcornerkanon, maar daar is Nijmegen niet bang voor. “Of het nou Lieke Bas is of Maartje Paumen, ze zijn gevaarlijk zodra er een strafcorner genomen moet worden. Maar wij houden ons daar niet mee bezig. We proberen vanuit onze eigen kracht te spelen,” zegt Koop.
Vorige week had de ploeg van Haantjes bijna een stunt tegen SCHC. Soledad Garica stak daar echter een stokje voor door de magere 0-1 te scoren. Toch zit er een stijgende lijn bij Nijmegen, dat steeds beter gaat spelen. “Er is zeker een stijgende lijn. Ons sterke punt is dat het team een ‘wij’ is en niet ‘ik’. Daardoor kunnen we als team heel goed presteren,” aldus Koop.
Foto: Roel Ubels

Comments (1)

  1. amsterdammer

    Hup Terriers!

Reageer