Michelle van der Pols weer uitgeschakeld door haar knie – Hoofdklasse Hockey Nederland

Michelle van der Pols weer uitgeschakeld door haar knie


Michelle van der Pols lijkt opnieuw langere tijd uitgeschakeld vanwege een knieblessure. Vorig seizoen miste de 23-jarige van der Pols al het grootste gedeelte van de competitie door een blessure aan haar linkerknie, nu heeft ze eenzelfde raadselachtige ontsteking in haar rechterknie. We vroegen aan Van der Pols hoe dit nu toch mogelijk is.
“Ik heb eigenlijk het hele vorige seizoen gerevalideerd. We hebben het heel langzaam opgebouwd en tijdens de play-off’s tegen Laren zou ik kunnen spelen. Vlak voor de play-off’s ging ik ongelukkig door m’n linkerenkel. Dat had niks met m’n knie te maken, ik gleed gewoon uit over een stick. Ik wilde natuurlijk spelen tegen Laren en de dokters zeiden dat spelen met een goed ingetapete enkel wel moest kunnen. Tijdens de play-off’s heb ik nog wel minuten gemaakt met wat pijn in m’n enkel, maar dat heb je er wel voor over.”
Drie maanden rust moest genoeg zijn
Van der Pols, die geen last meer had van haar linkerknie, kreeg na die verloren halve finales last van haar rechterknie. “Ik dacht bij mezelf: “Dit kan niet zo erg zijn als bij m’n andere knie”. Ik heb in juli ook nog m’n contract met SCHC verlengd in de veronderstelling dat het na de zomer wel weer goed zou gaan. De Olympische Spelen in Londen had ik al heel lang uit m’n hoofd gezet. Drie maanden rust in de zomer zou het probleem moeten oplossen, maar het is nog steeds niet over.”
In de zomermaanden liep Van der Pols, student geneeskunde, co-schappen bij een van de beste orthopedische ziekenhuizen van Amerika  in New York. Dat was natuurlijk een uitstekende plek om haar knie te laten onderzoeken, maar ook daar konden de specialisten niet precies aangeven wat de aard van de blessure is. Een operatie is in elk geval niet de oplossing, alleen rust kan voor volledig herstel zorgen.
Geen streefdatum
Met uitspraken over de duur van haar herstel is Van der Pols erg voorzichtig: “Ik kan er niet zoveel over zeggen. Ik train nu op dinsdag en donderdag een half uurtje voorzichtig. Dat gaat nu wel, het is weer een kwestie van heel rustig opbouwen en elke dag kijken of ik een reactie heb. Voorlopig ga ik nog geen wedstrijden spelen. Ik kan ook geen streefdatum noemen, ik hoop gewoon dat de knie zich goed gaat herstellen.”
SCHC begint zondag zonder de geblesseerde Van der Pols aan de competitie met een thuisduel tegen Oranje Zwart.
Foto: René Broekman

Leave a Reply