Raoul Ehren: “We kijken met name naar onszelf”


Succescoach Raoul Ehren van Den Bosch dames 1 wil voorafgaand aan het seizoen nog geen al te grote uitspraken doen over komend seizoen. De coach die onlangs met Jong Oranje dames glorieus de Europese titel behaalde kijkt in eerste instantie naar zijn eigen ploeg.
“We zijn nu een week of vijf bezig, maar de Londengangers hebben gisteren pas voor het eerst een oefenwedstrijd meegespeeld. Het is voor ons natuurlijk wel een voordeel dat er weinig mutaties hebben plaatsgevonden. Frederique Derx is vertrokken, maar ik ben erg blij met de komst van Merel de Blaey. We hebben weer een prima selectie.”
Ehren spreekt nog niet over de landstitel als doel: “Natuurlijk wil je als Den Bosch kampioen worden, maar het is nu pas september. Laten we dus eerst maar de play-off ’s halen. Op dit moment kijken we met name naar onszelf, we willen beter en moeilijker te bespelen worden. Je moet de concurrentie voorblijven, vooruitgang blijven boeken, want als je stil komt te staan word je ingehaald.” Van verzadiging is bij de Bossche dames absoluut geen sprake. “Iedereen is gretig en wil zichzelf graag blijven verbeteren, ik hoef ze niet op scherp te zetten.”
Zoals we gewend zijn van Den Bosch sluit er weer jeugdig talent aan bij het vlaggenschip van de club. Ehren: “Maartje Krekelaar gaat definitief aansluiten bij het eerste. Ze is qua leeftijd nog A-junior, maar gaat het hele seizoen met dames 1 meedoen. Verder hebben we de afgelopen tijd oefenwedstrijden gespeeld met 6, 7, 8 of zelfs 9 meisjes uit de A1. Wie weet hoe deze meiden zich gaan ontwikkelen.”
Tot slot gaf Ehren toch wel toe dat hij met alleen play-off’s halen niet tevreden zal zijn: “Ik wil niet te ver vooruitkijken, maar dat we bij Den Bosch met een vierde plaats in de play-off ‘s niet tevreden zijn moge duidelijk zijn…”
Den Bosch dames 1 start het seizoen zondag om 12.45 met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot MOP.

Comments (7)

  1. Deze man heeft de uitstraling van een kiwi en zegt ook net zo weinig

  2. Wat een ongelooflijk domme en nutteloze reactie!!!

  3. @piet, je bedoelt wat een dom en nutteloze interview, wat een kleurloos figuur

  4. Kleurloos of niet……hij is in ieder geval behoorlijk succesvol met de Dames 1 van DB en met Jong Oranje dames. Bovendien zegt hij volgens mij gewoon verstandige dingen !!

  5. @mama mia, hij zegt helemaal niks in het interview hij kauwt wat cliches uit.
    En met DB en Jong Oranje dames zou jij ook succes halen.

  6. Je kan hem pas beoordelen wanneer hij het ook bij een veel mindere club heeft geprobeerd. Kijk maar naar Herman Kruijs, bij Den Bosch “succescoach” maar met NLXI en HDM maar middelmatig. De enige die zich echt succescoach mag noemen is Marc Lammers, die doet het ook met mindere teams!

  7. @DAVDD : helemaal eens !

Reageer