Reacties Eva Bots en Kiki van Wijk na degradatie Rotterdam

De dames van Hockey Club Rotterdam degradeerden zondag uit de hoofdklasse door in een best-of-three serie te verliezen van De Terriërs. In het laatste en allesbeslissende duel werd in Heiloo met 3-1 verloren. Eva Bots, één van de topscoorsters van Rotterdam, kon het na afloop nog niet geloven. ‘Dit is een dramatische dag,’ liet zij weten aan RTV Rijnmond.
‘We hadden halverwege het seizoen er wel rekening meegehouden dat we play-outs moesten gaan spelen, maar absoluut niet dat we ook daadwerkelijk zouden degraderen. Het was een heel erg turbulent seizoen,’ doelt Bots op de twee trainers die vertrokken. ‘Ik vind wel dat we er ons telkens goed doorheen hebben geslagen. Daardoor is dit extra bitter.’
Niet alleen Bots stond met tranen in haar ogen, maar ook de pas 17-jarige Kiki van Wijk kon het niet droog houden. ‘Ik wil er niet aan denken dat ik volgend seizoen met Rotterdam in de overgangsklasse speel. Het is echt verschrikkelijk. We missen altijd het stukje geluk. Op de een of andere manier klikt het niet helemaal, dan mis je net die afronding en wilskracht’
‘Ik denk dat er veel power nodig is om terug te keren in de hoofdklasse. Wij horen daar gewoon. Het zou fijn zijn als er van buitenaf iemand zou komen die de ploeg op sleeptouw kan nemen. Dat hebben we echt nodig,’ vervolgt Van Wijk. ‘Het is enorm balen. Wij waren zo aan het groeien. Dit wordt een hele zware zomer voor mij.’
Bron: RTVRijnmond

Comments (21)

 1. Kan iemand de Hcr meisjes een mediatraining geven? Wat een overtrokken reactie van die Kiki van wijk. Het arme schaap weet amper wat er aan de hand is, ze komt fakking net kijken.

 2. Ik denk dat jij je even moet gaan gedragen

 3. Lachende Kabouter

  Niet persoonlijk worden. Da’s niet leuk. Over Rotterdam is nu wel genoeg negativiteit uitgespoeld. Mooi moment om door te gaan met normale reacties.

 4. Media-training? Laat een teleurgesteld meisje van 17 toch gewoon reageren als een teleurgesteld meisje van 17.

 5. Kunnen spelers aub stoppen met de reactie “wij horen daar-en-daar”?
  Je krijgt wat je verdient en daar is dan je plaats. En reputatie als argument slaat al helemaal nergens op.

 6. Ja dat krijg je als je vanaf jongs af aan wordt ingeprent dat je cluppie groot en machtig is. Dan weet je niet beter dat je daar hoort. Teleurgesteld zijn is prima maar realisme past beter.

 7. Willem Jansen

  Maar rotterdam is toch ook gewoon heel erg goed. wij horen ook in de hoofdklasse. en heren 1 moet gewoon kampioen worden. dat had ook makkelijk gelukt als die scheidsrechters niet zo raar hadden gedaan en streeder normale buitenlanders had aangenomen.het is niet eerlijk.

 8. hockeyfan

  @Willem Jansen, fan van Rotterdam zijn mag, maar om nu de scheidsrechters en Streeder daar de schuld van te geven legt eigenlijk het grootste probleem van Rotterdam bloot. De arrogantie, de mentaliteit en het onterechtre supergevoel zijn een erfenis van de man die de club met veel geld en soms met niet al te nette praktijken heeft groot gebracht.Die gevoelens heersen nog steeds bij Rotterdam spelers en publiek. Was getuige van de tweede wedstrijd Rotterdam -Bloemendaal. Bart de Liefde??????? Die deed zeker niet raar??????En dan dat publiek, als neutrale toeschouwer gekomen voor een hockeywedstrijd, maar me vol innerlijke schaamte gekeken naar Rotterdamaanhangers. Daar wil je toch niet bij horen??? En dan nu jouw verhaal over “”wij horen in de hoofdklasse””Probeer eens reeel te zijn!!

 9. hockeyfan.. ik denk dat willem jansen behoorlijk sarcastisch was.. het is niet eerlijk is volgens mij de lijfzin van calimero..

 10. Willem Jansen

  Hockeyfan dat was het been van god… Dus dat telt niet. Net als argentinie in 1986.

 11. Lachende Kabouter

  Wil de enige echte Willem Jansen opstaan?

 12. Willem Jansen

  Hier ben ik. Ik kan mij geheel vinden in het epistel van calimero!

 13. Helemaal stuitend is de reactie van het bestuur van Rotterdam (zie hockey.nl).

 14. Wanneer zet de vereniging deze veurzittert af? Wat een karikatuur!

 15. Lachende Kabouter

  Wat een droeftoeters! Het is toch van de zotte wat deze lieden uitkramen. Ik heb geen reden meer nodig Rdam van nu af aan helemaal links te laten liggen.

 16. Als rasechte Rotterdammer schaam ik mij voor de uitlatingen van deze twee.

 17. Jan uit het bos

  Met steeds groter wordende verbazing heb ik het artikel net twee keer door gelezen en warempel het staat er echt. Wat een koude asocialen!
  Als coach/trainert zou ik mij toch eens achter mijn oor krabben alvorens ik in zou gaan op een voorstel van deze vereniging. Wat een vreselijke paupers. Ga toch voetballen. In rusland bij voorkeur.
  Losers!

 18. Eindelijk met je eens

  Bosbewoner. Ik ben het bijna nooit met je eens, maar nu wel!!

 19. Het klavertje vier

  Het begint erop te lijken dat Rotterdam weer gaat verliezen van Amsterdam. Het begint nu lachwekkend te worden.

 20. Is er al bekend waar de topspeelsters van hcr komend seizoen spelen?

 21. Ja er gaan er een aantal naar HDM. Eén en wellicht twee naar Kampong. En Amsterdam is ook druk bezig een enkeling in te lijven.

Reageer