Richard de Snaijer: “Rotterdam is een mooie uitdaging, maar eerst de titel met Laren”


Gisteren werd bekend dat Richard de Snaijer heeft getekend bij Rotterdam. Hij zal de komende drie jaar de dames onder zijn hoede nemen, en zich ook ontfermen over de top-lijn van de jeugd.
Richard, is het geen rare overstap, van een titelkandidaat naar een degradatiekandidaat?
Als je negatief kijkt wel, maar dat doe ik niet. Kijk, als coach heb je een bepaalde visie en een gezonde ambitie. Die ambitie komt goed overeen met die van Rotterdam. Ik voel me daar thuis, daarom schrik ik er niet van om er iets moois van te maken bij die club. Bovendien staat er al een prima team wat goed genoeg is om in de hoofdklasse te blijven. Maar het is zeker een mooie uitdaging.
Maar als het een prima team is waarom staan ze dan waar ze nu staan?
Als coach van Laren heb ik twee keer tegen Rotterdam gespeeld. Hun spel is bij vlagen goed, ze verdedigen goed, ze hebben alleen niet de mensen die de goals maken. Het zijn ook jonge puppies die ik sterker moet maken. Het heeft allemaal te maken met menselijk gedrag.
Wat bedoel je, menselijk gedrag?
Kijk, natuurlijk heeft het veel te maken met tactiek, maar uiteindelijk gaat het om de ware identiteit van een speelster. Die wil ik bovenhalen. Als iemand goed is in acties maken, dan moet ik die niet vertellen om de bal te passen. Ik wil niet dat mensen aangepast gedrag vertonen, maar spelen zoals ze daar goed in zijn.
Dus het team, zoals het nu staat is goed genoeg om de ambitie van de club waar te maken?
Dat denk ik wel. Misschien dat er 1 a 2 speelsters bijkomen, die mee willen in het beleid van de club en mijn visie, maar het is allemaal nog zo vers. Ik houd me nu bezig met Laren, daar moeten we eerst de titel mee ophalen. Althans, die komen ze brengen, want we hebben thuisvoordeel in de play-offs. En ik wil de prachtige tijd die ik bij Laren heb gehad goed afsluiten.

Comments (3)

  1. theojanssen

    Wat klopt er van de geruchten, dat er bij Laren een leegloop dreigt na het behalen van de titel?

  2. Alleen het behalen van de titel is tot op heden een gerucht

  3. @Theo dat moet je aan Pien vragen, die schijnt helemaal op de hoogte te zijn! Kan de enige echte Pien nog even uitleg geven?

Reageer