Rotterdam dames verliezen eerste play-out van Terriërs

De dames van Hockeyclub Rotterdam zijn slecht gestart aan de play-outs. In de eerste wedstrijd van een best-of-three serie tegen De Terriërs ging de ploeg van interim-coach Hans Streeder met 3-2 onderuit. Op bezoek in Heiloo verloren de Rotterdammers na verlenging.
HCR begon goed aan het duel en kwamen via Lisa van Baaren en Marijn Hinskens op een comfortabele 0-2 voorsprong. Lieke Bas en Daphne Admiraal zorgden er echter voor dat er een verlenging aan te pas moest komen. Uiteindelijk maakte Emma Driehuis namens de thuisploeg de winnende treffer.
Volgende week donderdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. De hockeydames van Rotterdam kunnen zich dan geen nederlaag permitteren en moeten winnen om kans te houden op lijfsbehoud in de hoofdklasse.
bron: RTVRijnmond

Comments (9)

 1. Het gerucht gaat dat Streeder is opgestapt, kan iemand dat bevestigen?

 2. Hup GEEL!

  Terriërs heeft dit potje zo terecht gewonnen!
  Met plezier, samenspel en durf kun je ver komen 😉
  Was het onderschatting, angst of toch gewoon wat zand in de motor van Rotjeknor?! Ik ben benieuwd…

 3. Bizar….

  Wat een slecht tactisch spel legde R’dam op de mat. Geen structuur, lijn, creativiteit en overtuiging. Slechts een enkele individuele actie van een ‘spitsje’ (met alle respect voor haar!) zorgde voor enige vorm van gevaar. Om over de ‘Maaslander press’ nog maar te zwijgen… Wat een reactieve, non-communicatieve, twijfelende en onduidelijke gatenkaas. Dit is verre van Hoofdklasse waardig!
  Maar ja Terriers is ook niet alles…
  Rotterdam zal wel orde op zaken stellen op het eigen laken, maar ja de 3e is weer in de ‘Hel van Heilloo’.
  #leuk hockey

 4. Terriërs zeker terecht gewonnen. Ik denk dat het een onderschatting was. Rotterdam vindt zichzelf goed, maar moeten nu toch wel gaan in zien dat dat de laatste jaren niet meer zo is. De overgangsklasse wordt in iedergeval erg leuk volgend seizoen met grotere clubs, goede velden.
  HUP Terriërs!

 5. @Henk: volgens mij klopt dat gerucht.

 6. @maktub: weet jij hier meer over? Lijkt mij dat de bom dan echt ontploft is daar…

 7. Knap van Terriers. Zeker omdat ze 0-2 achter stonden.
  R’dam zal het lastig krijgen maar er toch echt wel aan het langste eind trekken.
  Met komst van de Snaijer (goeie trainer!), komt er weer niet iemand die sterk is in organisatie en discipline. Terwijl dat is wat nodig is lijkt me.
  Gerucht ging dat Van As en Van Geenhuizen naar R’dam kwamen, maar dat lijkt me toch echt een broodje aap. In de eerste plaats omdat R’dam dat niet kan en wil betalen. En in de tweede plaats omdat deze speelsters toch echt niet in deze beleidsmatige puinhoop zullen stappen.

 8. Streeder vond jarenlang de dameslijn ondergeschikt, en nu kan hij eindelijk zijn steentje bijdragen, loopt hij inderdaad van zijn verantwoordelijkheden weg!! En waarom?? Omdat hij geen puf meer heeft…! Ongelooflijk. Duidelijk iemand die niet in zijn eigen belang denkt en dus een aanwinst voor elke vereniging, NOT! Dames Rotterdam, ik hoop dat jullie laten zien dat jullie het alleen een stuk beter af kunnen, succes donderdag!

 9. Wat een laffe actie van Streeder, de man heeft niets gebracht bij de dames van RDAM, en nu ze dreigen te degraderen smeert hij hem snel want een degradatie staat natuurlijk niet goed op zijn CV

Reageer