"Russell Garcia nieuwe coach Bloemendaal"

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Russell Garcia de nieuwe coach wordt op ’t Kopje. Russell Garcia is de jongste gouden medaille winnaar van Groot-Brittanie. Hij won de Olympische Spelen van Seoul in 1988 toen hij net 18 jaar was. Hij coachte tot de zomer van 2011 de nationale ploeg van Schotland. Naar verluidt komen ook de Australische internationals Matt Gohdes (neef van Jamie Dwyer) en Chris Ciriello naar Bloemendaal. De club kan het bericht nog niet bevestigen. Later meer.

Comments (76)

 1. Vlugge Japie

  In financieel mindere tijden, wordt komend seizoen een duurder jaar voor Bloemendaal met buitenlandse inbreng.
  Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat Hoofdklasseteams (heren) nu eigenlijk doen op de begroting voor een club. Verder zonder oordeel, gewoon oprechte interesse. Raakt een HKH-team al de begroting van de kleinste club uit de Eredivisie, of zitten we daar nog mijlenver vanaf?

 2. Daar zitten ze echt mijlen ver vanaf Japie, denk aan eerste divisie voetbal budget.
  Jammer had meer verwacht dan dit… Neefje Dwyer was al redelijk bekend. Moet toch echt nog een grootse versterking bij om kampioen te kunnen worden.
  En de coach….
  https://en.wikipedia.org/wiki/Russell_Garcia_(field_hockey)

 3. Gooi ajb Olmer Meijer er uit en haal een echt strafcorner canon!!

 4. Ciriello is een cornerman. Goede corner, maar ook een matige speler overigens. Gohdes is wel goede versterking. Dacht trouwens dat jay Stacy coach zou worden daar?

 5. Dat van Russel Garcia kan ik me niet voorstellen. Hij heeft nauwelijks ervaring op dit niveau. Schotland is geen graadmeter omdat dat team eerder een verzameling van jeugdinternationals was waar eigenlijk nooit iets uit is gekomen.
  Bovendien blijft dit toch aan hem kleven: He tested positive for the consumption of cocaine on December 2, 1999, and was immediately suspended for three months by the Great Britain Olympic Hockey Board as well as by the German Hockey Board.

 6. John, wat een domme post….
  Russell Garcia is voor tien jaren spelerscoach/coach van Grossflottbek in Duitsland geweest. Een heel goede coach en wereldspeler. Maar jij moet over dingen praten van 1999. Iederen in Duitsland heeft geweldige respect voor deze man. Gefeliciteerd Bloemendaal! Een heel goede keuze en een prachtig kerel! En wie is John? Belachelijk….

 7. Floppieenteun

  Als dit bericht klopt, denk ik dat Bloemendaal z´n kansen niet maximaal heeft benut. Goede spelers (anders speel je niet in het Australisch elftal) alleen niet ( nog niet) de toppers (Fuerste, Jackson, Ockenden, Dwyer ) die je tot absolute titelkandidaat maken. Wel verbreed je met deze spelers je selectie en zal je volgend seizoen meedoen om de play-off plaatsen (mits je je verdediging/middenveld (verdedigende middenvelder) nog op twee plaatsen weet te versterken met toppers). En Russell Garcia, 1e keus? Goede speler, maar als coach nog niet veel gewonnen, maar geldt ook voor Bovenlander (alhoewel, EHL ticket). Het cocaine verleden van Garcia is niet meer relevant, jeugdzonde waarvoor hij lang geleden is gestraft (overigens te kort in mijn ogen) en gebeurt het nog een keer, vertrekken. Had liever Lammers of Caldas gezien, maar nogmaals, hoop dat de beleidsbepalers van Bloemendaal het goed zien.

 8. Wat leuk dat Bloemendaal weer eens met iets nieuws durft te komen en vertrouwen uitspreekt in een “onbekende”.
  hebben ze bij Caldas ook gedaan (onbekende in heren tophockey) en kijk wat er van terecht komt.
  Hij gaat wel direct op voor meest modieuze hockeycoach, met dat mooie kapsel van hem…haha..
  Zou hij niet een hele korte link zijn naar enkele Engelse internationals voor Bloemendaal? Misschien Jackson erbij??
  de 2 Australiers zijn goede spelers…zeker die Matt. Slaat de ene na d andere binnen bij Australie.

 9. Garcia was ook niet eerste keus.
  Spelers zijn ok, wellicht wat Engelsen inderdaad met deze coach… Jackson!!!!!
  Olmer Meijer moet nog weg.
  Benieuwd wanneer het nieuws wordt bevestigd.
  Iig een stijgende lijn!

 10. @Fons, ben met je eens. Nieuwe naam, leuk. Caldas had de dames van Amsterdam overigens als gedaan en was al betrokken bij de bond dus zo onbekend nu ook weer niet. Zoals al eerder aangegeven is Gohdes een goede speler maar is Ciriello echt uitgesproken zwak. Hockeyend iets minder dan Olmer. Heef een draaicirkel van een stadsbus. Wel een topcorner. Daarom zal Jackson niet komen want dan zit Ciriello alleen nog maar op de bank.

 11. Bloemendaal zal deze week wel komen met een persbericht.
  Ben ook benieuwd of ze wat jeugd er bij trekken, hebben ze de afgelopen jaren goed gedaan, zowel van buiten als vanuit de eigen jeugd!
  Al bekend wat Smolenaars gaat doen komend jaar?? die zal toch wel ergens gewild zijn….

 12. @Gerrit zit inderdaad logica in je verhaal. Stadsbus past net op ’t Kopje 😉
  Maar Chris Ciriello (hockeyend) zwakker dan Meijer en toch in Kookaburras met 51 caps en 28 goals? Snap dat hij speelt vanwege de corner maar dan toch…
  Meijer genoeg kansen gehad, doe maar een Engelse topper dan.

 13. @Mus. hij is echt niet goed, geloof me.

 14. Floppieenteun

  Gohdes lijkt me ook een goede versterking, alleen heb ik m´n twijfels over Ciriello. Goede corner, maar geen topverdediger. Terwijl de verdediging juist gatenkaas is, met uitzondering van W. Jolie, Van Doorn, Jenniskens en Stockmann. Geloof niet dat ze Ciriello voor de bank hebben gehaald en dat A. Jackson komt. A. Jackson had een topspeler en topcorner geweest. Bovendien zou je er, met A. Jackson, weer een aanvaller bijhalen (naast Gohdes). Snap Van Kan nu ook wel, en hoop eigenlijk dat hij het goed gaat doen bij HGC. Fuerste, Swann en Ockenden zouden goede toevoegingen zijn, maar geloof gewoon niet dat die spelers nog komen. De coach zal zich moeten waarmaken, geef hem het voordeel van de twijfel. Had zelf alleen liever Lammers of Caldas gezien ( er even vanuit gegaan dat Bovenlander zelf niet verder wil).

 15. @Gerrit: Zolang hij een betere corner heeft dat Olmer is het prima…

 16. Floppieenteun

  Heb trouwens wel m´n twijfels over het beleid bij Bloemendaal, er even vanuit gegaan dat bovenstaande klopt. Ondanks dat het verleden jaar een pre-olympisch jaar was, heeft Bloemendaal niet adequaat gehandeld. Vier jeugdspelers brengen ( waarvan er een af en toe heeft gespeeld) en Stijn Jolie halen, is gewoon niet goed genoeg. Dat had bv. een Reid-Ross moeten zijn. Melchior Looijen was ook een logische keus geweest, al was het maar voor een jaar. De laatste topaankoop is Hofman, alweer twee jaar geleden. Als je nu spelers haalt die geen absolute top zijn (Ciriello) en jeugdinternationals laat vertrekken (Van Kan), mis je uiteindelijk de boot, en komt het vertrek van Smolenaers in een ander daglicht te staan. Je kan als clubleiding niet eisen dat een coach (EHL) kampioen moet worden, zonder zelf voor een topselectie te zorgen. Zoals eerder gemeld op dit forum, geen geld hebben als club, is vaak niet effectief lobbyen. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus, ook op bestuurlijk niveau.

 17. Gohdes is voor mij een van de toppers van de generatie aankomende bepalende spelers, wat een voorrecht om hem straks in de hoofdklasse aan het werk te zien. Bedankt Bloemendaal!

 18. @floppieenteun, ik proef een bepaalde mate van frustratie.
  Denk je dat Smolenaars er uit is omdat hij de EHL niet heeft gewonnen, ik denk dat Smolenaars er uit ligt omdat hij 0 overtuiging had tegenover de spelers.
  Ik vind hem geen mannencoach, te weinig energie. Waarschijnlijk goede vrouwencoach, rustig, goede luisteraar, etc…
  Looijen was ook geen goede keus geweest, heeft 1,5 doelpunt gemaakt afgelopen jaar…
  Voor Van Kan is de tijd gekomen om aan zichzelf te denken, bij HGC zal hij spelen, Bloemendaal geeft A junioren meer tijd dan aan Van Kan.
  Bloemendaal heeft een ontzettend goed team staan, dit jaar niet in de flow om mee te doen om het kampioenschap…
  Komend jaar nieuwe kansen, maar met de kwaliteiten die er staan, altijd een titelkandidaat, ook zonder buitenlanders…

 19. en als teun de nooijer mee doet. zonder hem ploeg zonde magie.

 20. zonder

 21. Jan uit het Bos

  @fons, Looijen heeft zo weinig gescoord omdat hij bij Laren speelde. Dat zijn 15 BV-tjes met grote individuele klasse zonder enige teamkwaliteiten. Je hebt meer tijd nodig om die groep op elkaar in te laten spelen. Is dus niet gek dat Looijen zo weinig heeft gescoord.

 22. Floppieenteun

  @fons, het is geen frustratie, eerder realisme. Je mag er anders over denken, geen probleem natuurlijk. Als Bloemendaal verleden jaar adequaat had gehandeld had Smolenaars meer keuzes gehad en een veel sterker elftal. Verhalen over wel of geen overtuiging ontstaan als je geen resultaten boekt. Natuurlijk heeft Bloemendaal veel kwaliteiten (al hebben ze bij Kampong, Amsterdam, OZ en Rotterdam ook niet stil gezeten), alleen was er verleden jaar geen goede balans. Verdedigend gewoon te zwak, met slechts twee top verdedigers (W. Jolie en Jenniskens). Bovendien zonder een absolute topcorner. Als ik Smolenaars geweest was had ik vaker met b.v. Van Doorn gespeeld. Beter te verkopen naar je fans toe. Van Doorn is eigen jeugd en kan immers nog beter worden. De verhalen over Gohdes zijn veelbelovend, geloof er zelf ook in, alleen dat waren ze van Van Kan ook altijd. Bovendien ligt voorin je probleem niet, met Brouwer, Meijer, Bovendeert en Hofman ( De Nooijer even niet meegerekend). Hoop dat ik het niet goed zie (door m´n oranje bril) maar heb echt m´n twijfels of dit wel de goede keuzes zijn.

 23. @floppieenteun:het is voor mij veelzeggend voor de stand van het huidige Nederlandse herenhockey dat je W.Jolie en Jenniskens als top verdedigers noemt. Ik heb dat het afgelopen seizoen niet kunnen waarnemen en deel die mening niet.Ik heb te doen met de bondscoach als dit zijn top-verdedigers zijn!

 24. Floppieenteun

  Ghodes, Jackson en Swann had ik logischer gevonden. Dan had je alles gehad. Topspelers op de juiste posities en een topcorner. Voeg je daar Ciriello aan toe, prima. Besef ook wel dat het erg gemakkelijk is om zo met namen te strooien. Ben benieuwd naar de uitleg van Bloemendaal.

 25. Floppieenteun

  @maktub, vind het echt prima verdedigers, alleen moeten ze bij Bloemendaal te veel hooi op hun vork nemen (dit naast de vele trainingen voor Oranje en studies), waardoor het soms wat minder lijkt. Met betere, gelijkwaardige verdedigers om hun heen en meer rust zijn het in mijn ogen toppers.

 26. @floppieteun, een elftal dat al bestaat uit louter internationals, ex internationals en jeugdinternationals en jij wil er nog wel 4 buitenlandse internationals bij want dan maak je wel weer kans om kampioen te worden? wat een totale armoede. Bloemendaal heeft afgelopen seizoen een wanprestatie geleverd door met dat materiaal 4e te worden.
  En misschien is de uitleg van het Bloemendaal bestuur dat het geld een keer op is, wat denk je dat alle Ned internationals van Bloemendaal al zullen kosten.

 27. @jan, helemaal mee eens….Denk dat Looijen het bij Bloemendaal idd beter had gedaan, maar ben niet onder de indruk van hem als speler…dus goed dat ze hem niet gehaald hebben.
  Ik vond de Bloemendaalse verdediging uitermate zwak, het hoeft niet zo te zijn, met Jolie en Jenniskens en van Puffelen zelfs als optie..
  Maar Jolie heeft enorm verzaakt dit jaar, nationaal en internationaal. Hij was niet goed.
  Denk dat de vorm bij Bloemendaal ver te zoeken was, het plezier er niet meer was en daardoor de uitstraling van onoverwinnelijkheid weg was.
  Ze wonnen potjes op individuele krachten, niet als team…Hopen dat de nieuwe coach dat terug kan brengen voor Bloemendaal, het blijft uiteindelijk een teamsport..in je 1tje wordt je geen kampioen…(anders was VD Horst, dat wel geworden afgelopen jaar 🙂 🙂 )

 28. @floppieenteun: respecteer je mening, maar ter vergelijking: Max Mueller (11/7/87) versus Jenniskens(23/9/86) en W.Jolie(7/7/85): wie van deze 3 spelers zou jij als coach het liefst in je team hebben?

 29. Floppieenteun

  @Maktub, moeilijke keuze, geef het toe, en zou die Muller er wel bij willen hebben bij Bloemendaal (Zolang het maar niet die Muller van het Duitse voetbal elftal is toch :-)). Vind het alle drie goede verdedigers, net als b.v. Wess, De Wijn en Swann. Ook denk ik dat er nog wel onbekende (jeugd) spelers zijn, die heel goed kunnen worden. Kwestie van goed scouten. Doerner is ook als niet international naar Bloemendaal gekomen.

 30. Goede primeur (voor het eerst dit jaar) mocht het allemaal kloppen… Hockey.nl heeft nog niks hier over bericht.

 31. Zooo grappig hoe gefrustreerd @jacquesbrinkman is; hij heeft overal iets op aan te merken. Ik ben erg benieuwd hoe hij terug kijkt op zijn eigen glorie tijd als coach van SCHC…

 32. Jeugdpuistje

  Pukkel wat heeft Sjaak Brinkman hiermee te maken dan?

 33. Floppieenteun

  Wordt de nieuwe coach van Bloemendaal :-).

 34. Dit:
  Jacques Brinkman ‏@JacquesBrinkman
  Holland Hockeyland (o.a.Bl’daal) kan blijkbaar geen Nederlandse coaches vinden en kiest voor buitenlanders. Wat een slechte ontwikkeling.
  Vreemde, geforceerde keuze van Bloemendaal om voor Engelse coach te kiezen. Bovelander kan zich vast opwarmen voor nieuwe interim klus.
  Russell Garcia (Eng) nieuwe coach Bloemendaal hockeymannen. Holland hockeyland nu,naast spelers, ook op coachgebied op buitenlandse tour.

 35. Floppieenteun

  Later meer, inmiddels al meer dan 24 uur verder en nog geen vervolg van Hoofdklasse.nl en/of een bevestiging van Bloemendaal. Lekker vaag weer. Let op mijn woorden, Brinkman gaat het worden, samen met Jackson, Gohdes, Fuerste en Swann :-).

 36. Jacques heeft ook weer door dat hij WEER niet aan de bak komt in de hoofdklasse.
  Nederland loopt achter in de ontwikkeling op topsport gebied, landen als Australie, Duitsland en Engeland lopen mijlenver voor als het neerkomt op topsportmind (niet per se hockey).
  Misschien is het wel eens goed dat een buitenlander de hoofdklasse wakker schud met een onorthodoxe aanpak.
  Hoop dat Ric Charlesworth ook ooit nog eens deze kant op komt net als Martin Schultze.
  de enige Nederlander die (in mijn ogen) innovatief is in de sportwereld in Marc Lammers.
  De rest van de coaches loopt mijlenver achter en denkt zich te kunnen redden met de kennis die ze nu hebben.

 37. @floppieenteun, voor iemand die doet of hij bij Bloemendaal hoort sla je onzin uit!!!! Carcia wordt coach want als Brinkman het wordt loopt de halve selecrie weg!! De 2 Australieers komen waarschijnlijk en Jackson wil in Engeland blijven spelen,maar misschien als Bloemendaal de hoofdprijs betaalt weet je het nooit. Bijna iedereen is te koop in hockeyland.

 38. Hoe weet jij dat nou weer @Hockey? Ze mogen wel naar Laren komen als ze toch weggaan. Hup Jacques.

 39. @ Pien lieve meid, was je even vergeten dat ik jouw glazen bol had geleend???

 40. Waar blijft het nieuws!!!

 41. Goed idee

  Nieuws? Uhm, tijdens zijn vakantie aan de middellandse zee is de spits van Bloemendaal gebeten door een mug. Na een korte controle door de lokale arts bleek er niets aan de hand.

 42. Ik denk dat Bloemendaal alle zeurpieten op dit forum even flink in de zeik wilden nemen. Dat is ze aardig gelukt.
  Natuurlijk trekken ze geen tweederangs Britse coach aan. Uit zeer betrouwbare bron vernomen; Roeland Oltmans wordt de nieuwe coach van Bloemendaal, André Morees wordt zijn assistent. Moritz Fürste komt niet, Felix de Nayer wel.

 43. De Nayer!! Wauw!!! Wat n transfer!!

 44. Floppieenteun

  Gehoord bij Bloemendaal, Gohdes, Fuerste en Wess. Trainer Lammers. Althans de interesse is er. Zie Oltmans ook graag komen, net als DeNayer. DeNayer lijkt me een prima verdediger voor Bloemendaal, een van de tien genomineerde verdedigers (FIH ALL-Stars).

 45. @floppieenteun,
  ben benieuwd waar je dit soort dingen hoort…wil daar ook wel eens rondlopen 🙂

 46. Floppieenteun

  @Fons, denk dat goede beleidsbepalers niets loslaten en vanuit het niets met een topnaam komen. Vind het ook een beetje dubieus als iemand een goede bron heeft, mits zo´n speler per toeval (samen met bestuurders) is gezien op de club of ergens anders op een opvallende plek. Ik heb het gehoord op de tribune, per toeval, van mensen van wie ik denk dat het wel eens waar kan zijn, intuitie. Heb het hier over interesse, niet dat ze die trainer en spelers ook daadwerkelijk hebben gehaald. Zou ik het van een beleidsbepaler en/of speler hebben gehoord zou ik het nooit naar buiten brengen.

 47. Heeft Bloemendaal weer geld dan?

 48. Oltmans, omdat hij het zo goed gedaan heeft bij Laren in al die jaren. ouwe zakkenvuller. denk dat Verhees wel wijzer is. wordt een buitenlander, de nieuwe coach. frisse wind en niet iemand die al een hoop meedraagd uit de hoofdklasse.

 49. @schaar Het is toch duidelijk dat Oltmans amper geld te besteden had om goede spelers aan te trekken? Alles ging immers naar zijn eigen salaris.. kun je hem niet kwalijk nemen.

 50. Trabantje

  Pukkel. Waarom moet je ook al weer spelers aantrekken? Oh ja, omdat Laren zelf te weinig investeert in de jeugdopleiding. Als ze dat nu eens echt goed zouden opzetten in plaats van kweeniehoeveel in de bodemloze put het individu te storten…

 51. @floppieenteun, op de tribune????????? Van iemand die van wie je denkt……….?????
  En het was geen beleidsmaker….. Denk je echt dat Lammers Naar Bloemendaal wil komen zolang hij niet weet of na de OS van Ass blijft zitten. We zullen het wel zien. Jammer alleen dat Bloemendaal ook zijn eigen spelers in het ongewisse laat zodat ook zij niet weten hoe het team er volgend jaar uit ziet.

 52. UCH coach was een prominente kandidaat.
  Goede keuze zou dat geweest zijn.
  Garcia ken ik niet qua coaching capaciteiten, neefje Dwyer uitstekend, Ciriello mwah. Moet nog een topper bij en talenten Pelle + van Doorn meer minuten laten maken. Olmer Meijer liefst weg.

 53. UHC uiteraard.

 54. Floppieenteun

  Blijf dit allemaal een beetje vaag vinden. Je kan best wel eens kritiek hebben op Hoofdklasse.nl, degelijk en betrouwbaar is het allemaal wel. Kan me ook nog herinneren dat ze met Dwyer (toch niet naar Mannheim, wel naar Bloemendaal) de primeur hadden. Opmerkelijk van Bloemendaal dat ze eerst roepen (4 weken geleden) dat er binnen twee weken (waarschijnlijk) een trainer gepresenteerd wordt, en vervolgens geen persbericht naar buiten brengen. Kan me ook niet voorstellen dat Bloemendaal hoofdklasse.nl in de maling neemt, zoals hierboven wordt gesuggereerd. Zou daar als hoofdklasse.nl niet blij mee zijn, al zou het natuurlijk wel een goede (met vertraging) 1 april grap zijn. Snap trouwens ook niet waarom hoofdklasse.nl niet met een bericht naar buiten komt, b.v. dat het niet waar is. Gezien de leuke discussie zal niemand ze dat hier kwalijk nemen denk ik?

 55. Floppieenteun

  En even alle geruchten op een rijtje;
  @Hoofdklasse.nl
  Carcia
  Gohdes
  Cirrielo
  @Hockey
  Carcia
  Gohdes
  Cirrielo
  Jackson (eventueel)
  @Lol
  Oltmans
  DdNayer
  @Floppieenteun
  Lammers
  Fuerste
  Wess
  Gohdes

 56. Ik vind de redactie van hkh.nl wel heel raar bezig.
  Jullie pretenderen een nieuwssite te zijn, maar brengen niets dan oud nieuws(lees hockey.nl heeft het al geplaatst), waar blijft de beloofde vooruitgang.
  Wie is er nu verantwoordelijk voor deze site.
  Ik mis de echte journalistiek..ik mis interviews, ik mis diepgang.
  De bezoekers houden de site levend door discussie (goede en dramatisch slechte) te voeren.
  Zonder de discussies zou de site al lang ten onder zijn gegaan, jammer want voordat de site werd opgekocht was HKH toch echt DE site op het gebied van hockey…..
  Ik hoop op een reactie van de beheerders…
  of van iemand die er meer verstand van heeft.
  gr Fons

 57. Dit is toch keihard nieuws?! Dat Bloemendaal niet reageert is volgens mij het probleem de musjes

 58. Tsja, het is ook nooit goed Fons. Ik begrijp je overigens wel. Bas Brinkmann deed leuke dingen maar was inhoudelijk (helaas) niet de sterkste. Het niveau van Sasha is helaas (nog – ik blijf positief) niet gehaald.
  De paniekgreep Jesse hoofdredacteur te maken kwam denk ik voor alle partijen uit de lucht vallen. Heel erg jammer en ik denk dat Jesse op het moment onvoldoende tijd heeft het allemaal, naast zijn andere bezigheden, bij te houden.
  Na de zomer verwacht ik verbetering, de competitie is dan in volle gang, Jesse zit steviger in het zadel en er is waarschijnlijk ook dan écht nieuws…

 59. @ Lol, ik zou jou bron niet zeer betrouwbaar willen noemen. Het wordt Russel Garcia en zeker niet oltmans.De nayer komt ook niet.

 60. Zou mooi zijn als de gebruikers van de site ook zelf bij kunnen dragen aan de redactie van het nieuws: scheelt Jesse een hoop werk. Een soort Huffingtonpost voor hockey..

 61. Floppieenteun

  @fons, misschien is je verwachtingspatroon een beetje te hoog, al heb je wel gelijk in je kritiek op hoofdklasse.nl, kan momenteel gewoon veel beter. Denk ook dat het opbouwend bedoeld is. Persoonlijk vind ik hoofdklasse.nl wel betrouwbaar en degelijk (m´n zes gewonnen prijzen bij het hockeymanagersspel b.v. keurig en op tijd opgestuurd). Denk dat dat spel een leuk idee was, net als de virtuele stand bij hoofdklassewedstrijden. En zo zijn er nog wel een paar dingen te noemen. In de hele Nederlandse hockeywereld zie je geen echte hele goede site´s, ook hockey.nl niet, al is dat momenteel wel de beste. Zelfs de diverse clubwebsite´s zijn niet up to date (Bloemendaal heeft Smolenaars nog als coach staan?). Zie zoiets als wat @hockey bedoeld ook wel zitten, al lijkt dat makkelijker dan het is.

 62. Floppieenteun

  @jan, waarom ben je daar zo zeker van, wat is jouw bron?

 63. wel een betrouwbare bron.

 64. @Jan, klopt Carcia komt!

 65. Floppieenteun

  Hier zal @lol niet blij mee zijn.

 66. Ben ook benieuwd hoe Ciriello zich gaat ontwikkelen.
  Hij heeft een wereldcorner, dus met de vele corners die bloemendaal haalt, moet hij zeker 25 goals kunnen maken.
  Verder zie ik dat veel mensen hem een slechte hockeyer noemen, maar als je al bijna honderd interlands bij het beste hockeyland ter wereld hebt gespeeld, moet je toch aardig kunnen ballen. Verder zal hij natuurlijk veel leren van het wekelijks trainen met spelers zoals De nooijer.

 67. Floppieenteun

  Doe mij maar een speler die top is of dat kan worden (inderdaad door spelers als De Nooijer) i.p.v. een speler die aardig kan ballen. Kan me niet voorstellen dat hij een betere corner heeft dan bv. Jackson of Reid-Ross.

 68. Jackson is veel duurder en Reid-Ross heeft nog een contract bij pinoke. Reid-Ross is trouwens ook geen briljante hockeyer.
  Ciriello heeft een corner die het niveau van Reid-Ross en Jackson benadert, al zal hij dat nog moeten bewijzen op momenten dat het er echt om gaat.

 69. Rik van Kan was wel echt niveau T. de Nooijer geweest, of niet floppieenteun……

 70. Floppieenteun

  Jackson is veel duurder, dat is precies waar het probleem ligt. Te duur, dus nemen we genoegen met iets anders. Daar ga je al de fout in. Gewoon zorgen dat je zo´n speler haalt, goed lobbyen dus, en er niet te veel over praten. Zoals Bloemendaal dat trouwens altijd gedaan heeft (Dwyer, broertjes Zeller, Weissenborn, Garca, Doerner etc.).

 71. @floppieenteun zei Bloemendaal niet weken geleden dat er binnen 14 dagen bekend zou worden gemaakt wie er als nieuwe coach zou komen???

 72. Met alleen Jackson erbij, was bloemendaal er niet geweest. Vooral achterin moeten er versterkingen komen. Ze zijn dus opzoek naar meerdere spelers. Dit zullen jongens zijn die goedkoper zijn dan Jackson, maar misschien wel net zo talentvol.

 73. Floppieenteun

  @Jan, mee eens, alleen zou je met Jackson wel een enorme stap zetten. Een topcorner en een prima aanvaller/middenvelder. Schuurman en/of Van Puffelen kan je dan omturnen tot verdediger ( Van Puffelen heeft aangegeven dat die positie hem ligt). Vervolgens hoef je alleen nog een topverdediger te halen. En geen verdediger die alleen een topcorner heeft.

 74. Floppieenteun

  Barst trouwens van de Pakistanen op het kopje :-).

 75. Ik verwacht dat er nog een top verdediger bij komt. Maar anders kunnen idd schuurman en van puffelen daar goed spelen.

 76. Alle kritiek van mijn kant is zeker opbouwend bedoeld, ik mis het oude niveau van de site.
  Hoop idd dat het weer terug komt.
  Maar wil dus zeggen dat we niet op deze site moeten rekenen mbt Olympische spelen etc.
  Ik hoop dat ze het oppakken en goede journalistiek gaan voeren.
  Zorg anders voor een goede staigiar in de tussentijd…
  Succes Hkh,
  Een reactie zou niet verkeerd zijn.
  Gr.

Reageer