Schaerweijde haalt Zuid-Afrikaanse vervanger voor Chris Seddon


Llyod Norris-Jones (foto rechts in actie voor SCHC) moet bij Schaerweijde het gat opvullen dat is ontstaan door het vertrek van Chris Seddon naar Laren..
De 26-jarige Zuid-Afrikaan speelde eerder in Nederland voor SCHC. Daar vertrok hij halverwege het seizoen 2010-2011, omdat hij na het WK, de Commonwealth Games en een zwaar seizoen oververmoeid was. Bij Schaerweijde krijgt hij nu de kans de Nederlandse hockeyliefhebbers te overtuigen van zijn kunnen.

Comments (20)

 1. Die hadden we beter bij Laren kunnen halen, heb die Sedon zien spelen….pfff….wat een mannetje.

 2. Jammer. Deze jongen had al heel veel moeite om aan te haken bij het niveau van SCHC toen. Hij mag het nu nog een keer proberen….
  Ik hoop dat hoofdklasse clubs, en ook OVK clubs, stoppen met middelmatige buitenlandse hockeyers naar NL te halen. Kies dan voor Nederlands talent of, zoals Voordaan vorig jaar succesvol deed, kijk eens een klasse lager.

 3. Wat een wanhoop aankoop

 4. Is dit in de categorie “schaerweijde geeft eigen jeugd een kans”?

 5. Mijn god wat een armoede een international uit het tophockeyland Zuidafrika

 6. Korte toelichting:
  Veel Zuid Afrikanen kunnen best goed hockeyen. Ik heb vorige week met veel plezier gekeken naar de Interprovinvials in Bloemfontein waar bijna alle internationals actief waren.
  Maar er bestaat een belangrijk verschil tussen ZA spelers Nederlandse hockeyers: tactisch inzicht.
  Zuid Afrikaanse teams spelen praktisch allemaal hetzelfde spelletje. Technisch is het soms heel aardig, maar over het algemeen erg voorspelbaar. Het ZA team op de olympische spelen is misschien wel het beste voorbeeld. Zij kwamen vooral op tactisch vlak tekort. Een gebrek aan kennis.
  Voor ZA spelers in Nederland is het vooral leren en genieten. Ze willen er hard voor werken, ze komen hierheen om betere spelers te worden want de opleiding in ZA schiet op vooral op tactisch vlak tekort. Op zich is daar niks mis mee. Het zijn bovendien vaak fijne gasten om in een team te hebben. Al heb ik mijn twijfels over deze.
  Toch blijft de vraag of het zinvol is om te investeren in een technisch begaafde Zuid Afrikaan, die misschien 1 jaar in Nederland speelt, of te kiezen voor een speler die meer toekomst heeft. Een jeugdig talent of een speler uit de 1e klasse die misschien even nodig heeft om te wennen aan het hogere tempo. In beide gevallen zou de achtergrond van de speler de doorslag moeten geven: de tactische bagage.
  De enige bagage die een ZA speler meeneemt is een koffer met kleren. Dat is niet voldoende voor de hoofdklasse.

 7. Schaerweijde

  Wij zijn er blij ! @Laren, een kenner zie ik, veel plezier met meneer Seddon 🙂 🙂

 8. Hetzelfde Schaerweijde wat zo moeilijk deed met de overgang van Seddon .lloyd norris Jones heeft inderdaad een hoop indruk gemaakt in dat half jaar bij schc, wat zonde van je geld

 9. Expat in Zuid Europa

  Was Lloyd Norris Jones niet die gast die liep te huilen over de begeleiding van SCHC en de manier waarop hij werd opgenomen in het team?
  Heb hem een paar keer zien spelen en was allesbehalve onder de indruk.
  Zonde dat jeugdig Jong Oranje talent minder kansen krijgt doordat dit soort gasten gehaald wordt.

 10. Ja, clubs zouden eigenlijk een boete moeten krijgen als ze matige buitenlanders halen 🙂

 11. Of schc heeft een positieve referentie over die gast gegeven zodat ze zeker weten dat schaer playouts speelt en niet schc. Zou zo maar kunnen…

 12. Koehandel in het Gooi. Valt nog mee dat Laren Sven Galjaardt niet met een grote strik op SCHC heeft afgeleverd.

 13. @John: Bilthoven ligt niet in het Gooi!

 14. Expat in Zuid Europa

  @John, 1 Norris Jones = 1 Galjaardt bedoel je? Enig voordeel dat Galjaardt niet uit Bloemfontein komt.

 15. Looije: “Mooi als talenten uit eigen jeugd aansluiting vinden”
  jaja….

 16. Heeft LNJ een contract voor 1 seizoenshelft gekregen?

 17. S’weide heeft nu wel in 1 klap een aangever, stopper, sleeper en als het allemaal tegelijk nog kan ook een tipper erbij. topaankoop, benieuwd naar de chemie tussen de jongens die met hem op schc hebben gespeeld en nu bij s’weide zitten, veel plezier.

 18. Schaerweijde

  @tim, hou je op de hoogte over de chemie.

 19. @vraagje:
  Spelers buiten de EU moeten minimaal 15 duizend verdienen per jaar.
  De kans is hierdoor heel groot dat die een contract voor een half jaar heeft gekregen.
  Komt neer op 7,5 of meer dus.

 20. Expat in Zuid Europa

  @@vraagje, en dat is maar goed ook. Ik reken hem af op zijn uitlatingen nadat hij weg was bij SCHC en het gehele gebeuren daar omheen.

Reageer