Schaerweijde toont haar betrokkenheid voor ziek verenigingslid

Afbeelding 3

Bij hoofdklasser Schaerweijde trotseerde recentelijk een 20-tal teams de avondkoude. Het ging hier om één doel: fondswerving voor onderzoek naar neuro-endocriene carcinomen (NEC). Voor dit fonds, dat door NEC-patiënt Mark Schweitzer en de patiëntenorganisatie Stichting NET is opgezet, werd liefst 6.109,60 euro opgehaald.

Voor Schweitzer en zijn vrouw Femke was deze avond een bijzonder samenzijn op een hockeyclub die hen een bijzonder warm hart toedraagt. Als echte sportman en sportliefhebber genoot Schweitzer van het hockey, evenals zijn twee oudste zonen Rutger en Karel. Dit hockeytoernooi is niet het enige initiatief waarbij geld bijéén wordt verzameld. In juni maakt een goede vriend van Mark Schweitzer een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, om zo aandacht te vragen voor deze zeldzame kankersoort. En daarom riep Schweitzer, die ondanks zijn slechte gezondheid er toch de hele avond bij was, op tot het nemen van nog meer initiatieven waardoor een genezende behandeling van NEC-kanker mogelijk wordt! De kans dat hijzelf nog geneest is helaas beperkt, maar hij is ervan overtuigd dat door aandacht en onderzoek toekomstige patiënten met NEC-kanker uiteindelijk wel te genezen zijn. “Als je iets per se wilt, lukt het ook”, aldus een immer strijdvaardige Schweitzer tussen al zijn vrienden, elftal- en clubgenoten op deze koude maar oh zo hartverwarmende clubavond in Zeist.

Comments (3)

  1. Plaatje, tekst. Zoek de verschillen

  2. blijft leuk

    Heerlijk tijdverdrijf toch, die blunders op deze site.

  3. De fout doet uiteraard niks af aan de ernst van bovenstaand stuk. Het blijft een heleboel geld natuurlijk dat vast goed gebruikt gaat worden!

Reageer