Smolenaars assistent van Cox bij Kampong – Hoofdklasse Hockey Nederland

Smolenaars assistent van Cox bij Kampong

Het Bestuur van Kampong Hockey maakt in een persbericht bekend dat Dave Smolenaars is aangetrokken als assistent coach naast hoofdcoach Alexander Cox.
Smolenaars was na zijn actieve hockeycarrière bij Bloemendaal en CIOS opleiding van 2005 tot en met 2010 coach van de dames van SCHC. Met ingang van het seizoen 2010/11 werd Smolenaars aanvankelijk assistent-trainer van de mannen bij zijn oude club Bloemendaal, maar na het vertrek van hoofdcoach Max Caldas, nam hij diens hoofdcoachschap en het technisch beleid over. Daarvoor is hij ook coach geweest van de dames van Bloemendaal en van Jong Oranje Dames/Nederlands Meisjes A.
Martin van Nierop, bestuurslid Tophockey van Kampong zei over de komst van Smolenaars: “De komst van Dave onderstreept de ambities van Kampong en we zien dat de uitvoering van het beleid gericht op tophockey zijn vruchten afwerpt. We zien uit naar een mooie samenwerking de komende jaren!”.

Comments (12)

 1. Smolenaars assistent? verrassend. Ik ben benieuwd. Wel een echte vakman, en zal zeker loyaal zijn. Hoop dat hij genoeg persoonlijk laat zien om zijn plek naar het team toe af te dwingen.
  Muller een hele goede aanwinst voor de dames trouwens! Lees ik nergens op de site. Maar is volgens mij wel rond.

 2. Amsterdammer

  Goed zo Dave! Mooi weer aan de slag bij een mooie club met gezonde ambities. Laat maar zien wat je kan. Succes!
  Wellicht komt je oude Bloemendaal liefde later weer op je pad. In topsport zijn de wetten hard, kennelijk ook t.a.v. oud en zeer gewaardeerde 1e XI-tal spelers.

 3. @Amsterdammer als je niet presteert met een elftal louter bestaande uit internationals,ex internationals en jeugdinternationals dan zijn natuurlijk de wetten in de sport hard, je kan ook moeilijk 16 man eruit gooien.

 4. Gaat ie ook de topjeugd doen van Kampong?

 5. amsterdammer

  @hans. Beste Hans, ik weet heus wel dat de topsportwetten hard zijn. Ook t.a.v. oud leden, die emotie speelt op topniveau slechts ergens op de achtergrond mee, de belangen zijn/waren immers groot. Overigens heeft Dave met zijn team gewoon play-offs gehaald en is het daarna onder clubman F.J.Bovelander bij H1 van Bloemendaal ook als een nachtkaars uitgegaan. (Dat zou het onder Dave waarschijnlijk ook wel zijn gegaan, een rijdende trein zomaar even de andere kant opsturen kost vreselijk veel moeite! Dus…..het effect van zijn ontslag en het tijdelijk aanstellen van een tussenpaus (hoe bekwaam FJB ook is hoor) waag ik te betwijfelen. Het had/kon/moest wel wat chiquer gemogen wat mij betreft. Zomaar de bijl erin zetten…… ik weet het niet. Zo’n bestuur heeft toch zeker ook ogen en oren? Ze praten toch met deze en gene?? Er zouden toch allang signalen afgegeven moeten worden vóórdat het plotselinge “schokeffect” moest plaatsvinden?
  In mijn ogen heeft zoiets vrijwel nooit het beoogde effect (geluk, onvoorspelbaarheid, opportunisme??), tenzij een nieuwe coach de tijd krijgt/heeft om zaken naar zijn/haar hand te zetten nadat de “oude” coach aan de kant is geschoven. Bewijs dit seizoen: Zie HC Den Bosch waar de hand van Marc Lammers op den duur heel goed zichtbaar werd. Hij kreeg tijd, ging significant meer arbeid verrichten en kon op die manier de boel redden. Supergoed gedaan! Crisismanagement pur sang!
  Dave is een vakman en ik hoop dat nog heel veel hockeytalent het geluk gaat hebben met hem te mogen werken/trainen/spelen. Een échte topcoach.
  Je hebt gelijk als je stelt dat HC Bloemendaal lastig 16 spelers eruit kan zetten, maar laten we eerlijk zijn, 16 spelers hebben aan het matige seizoen van die club natuurlijk ook schuld, net als de leader of the pack (Dus moest Dave weg). En hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, da’s de concequentie van de functie. Een trainer/coach is in principe een passant, ook bij de club waar je successen vierde als speler. Dat weet Dave ook. (Maar daarom doet het niet minder pijn hoor! ook Dave is een mens met gevoel.
  Nogmaals succes Dave bij Kampong. Ik kom gauw weer eens kijken.

 6. @amsterdammer, Bloemendaal heeft door een misstap van Pinoke de playoffs gehaald, met zo,n team lijkt me dat niet zo,n geweldige prestatie. Waar je je vragen bijzet is waarom Bldaal niet gelijk die zondag afscheid heeft genomen van Smolenaars. Dat Bloemendaal in de playoffs onderuit ging kan gebeuren wedstrijden worden op details beslist en ja dan is het natuurlijk ook jammer dat een scheidsrechter op 30 cm van hem vandaan een shootje mist wat uiteindelijk de winnende goal is

 7. Dag, iet wat off topic. Maar wel aansluitend op bovenstaande reacties wil ik graag de volgende stelling toetsen bij de lezers. Is het spanningsveld tussen HK – OK coaches, veelal professionals en betaald, en de besturen van hockeyverenigingen, vrijwilligers, onbetaald, op den duur nog houdbaar?

 8. @ Saskia: natuurlijk is dat houdbaar. Michael Jackson kreeg toch ook veel betaald? Meer dan Steve Irwin in ieder geval…

 9. Duur Grapje

 10. Goede vraag Saskia. Mijn antwoord: nee.
  Een vrijwilliger die in zijn of haar vrije tijd wat voor de club wil doen vs de professional, de broodtrainer die afhankelijk is van de vrijwilliger. Het gaat regelmatig mis
  Ik heb een periode als broodtrainer gewerkt en regelmatig de penningmeester moeten opbellen om te vragen waneer mijn salaris werd uitbetaald. Hij heeft zich verontschuldigd en erkende dat hij de functie als penningmeester had overschat. Vooral als er mensen op de loonlijst staan, dan wordt je werkgever en daar komen zaken bij kijken waar de gemiddelde vrijwilliger geen verstand of geen tijd voor heeft.
  Ik denk dat veel clubs dit onderschatten en dat veel (brood)trainers hetzelfde is overkomen (ik weet het eigenlijk wel zeker).

 11. Was hij maar bij Bloemendaal wel duidelijk de baas geweest dan had hij daar nog wel gezeten.Een prima vent, een goeie technische trainer, maar geen duidelijke leider. Goeie aankoop van Kampong. Hebben die de staatsloterij gewonnen of zo dat het geld niet op kan of heeft de gemeente Utrecht niet alleen die drie nieuwe velden aangelegd maar ook de kas gespekt??

 12. @Bert, de Rabobank zo heet de suikeroom van Kampong

Leave a Reply