Sophie Polkamp: “Bij Amsterdam moet je altijd voor de titel gaan!”


De 28-jarige Sophie Polkamp is al jaren een vaste kracht in het Nederlands elftal. In Londen behaalde de blonde  hockeybabe voor de tweede keer in haar carrière olympisch goud. Na een aantal weken feest vieren is ook voor Polkamp het gewone leven weer begonnen. Wij vroegen aan haar hoe het met haar gaat.
“Het gaat hartstikke goed! Ik kom net van m’n studie en ik ben echt gesloopt. Het is zo’n ander ritme dan ik het afgelopen jaar gewend was. Nu ik elke dag in de banken zit, bedenk ik me weer hoe mooi het leven als topsporter is. Natuurlijk is dat ook zwaar, maar je doet wel de hele dag wat je het allerleukste vindt.”
Polkamp is na weken van feesten wel weer blij met een normaal ritme in haar leven. “De focus is even af van het Nederlands elftal en weer richting Amsterdam en m’n studie. Ik vind m’n studie aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) ook heel belangrijk en dat heeft nu eigenlijk even prioriteit. Ik moet nog een à anderhalf jaar en ik wil het nu goed afmaken. Dat neemt niet weg dat ik het weer heerlijk vind om met Amsterdam bezig te zijn.” Tijd voor een nieuwe liefde in haar leven lijkt er dan ook niet te zijn. “Dat zien we allemaal wel, ik ben er niet echt mee bezig, maar als er iets op mijn pad zou komen…”
Over haar team bij Amsterdam is Polkamp heel erg te spreken: “Ik zie ontzettend veel potentie in deze groep, we kunnen absoluut voor de prijzen gaan. Ik vind ook dat je dat best mag uitspreken. Als je bij Amsterdam speelt moet je elk jaar voor de titel gaan!” Met Alyson Annan staat er bij Amsterdam ondertussen een vrouw voor de spelersgroep, maar dat maakt volgens Polkamp geen verschil: “Het maakt niet uit of er een man of vrouw voor de groep staat, er staat wel een ander soort coach. Ik ben tot nu toe erg blij met Alyson, ze is erg ontspannen. Zij is natuurlijk een hele goede speelster geweest, dat zorgt voor een natuurlijk overwicht en je neemt direct dingen van haar aan.”
De voorspellingen van Sophie voor de komende speelronde:
Kampong – Amsterdam: “ 0-2, we hebben een oefenwedstrijd van ze verloren. We hebben dus wat recht te zetten en we zijn lekker in vorm”
Pinoké – SCHC: “1-3, SCHC heeft iets meer kwaliteit dan Pinoké en gaat weer voor de play-off’s dit jaar”
Hurley – HDM: “1-0, Hurley heeft het thuisvoordeel en heeft een goed elftal.”
MOP – Laren: “1-4, de individuele klasse van Laren gaat de doorslag geven. Kim legt er sowieso een paar in.”
Oranje-Zwart – Terriërs: “3-1, De Terriërs gaan thuis voor veel problemen zorgen. Uit zullen ze heel verdedigend gaan spelen, dat maakt het een lastige ploeg.”
Nijmegen – Den Bosch: “0-7, Den Bosch is twee maatjes te groot voor Nijmegen.”
Foto: Marcel van der Looij
 
 

Reageer