Spits: Prijs moet Laren bij elkaar houden

Laren heeft dankzij een doelpunt van Kim Lammers landskampioen Den Bosch met 1-0 verslagen en de European Club Champions Cup gewonnen. De prijs moet ertoe bijdragen dat de Gooische formatie ook volgend seizoen weer kan meedraaien in de top.
Failliet
Het zijn zware tijden voor Laren. Twee sponsors gingen gedurende het afgelopen seizoen failliet en enkele topspeelsters zullen er komend seizoen daardoor financieel op achteruit gegaan. In de wandelgangen wordt er daarom al gesproken van een dreigende leegloop bij Laren.
Routinier Wieke Dijkstra hoopt dat mede dankzij het winnen van de ECCC een leegloop voorkomen kan worden. „We zijn de beste van Europa”, jubelde de ex-international na afloop. „Ik hoop dat deze zege voor een boost zorgt zodat de club er alles aan gaat doen om het team bij elkaar te houden.”
Vastbesloten
Dijkstra zelf lijkt in ieder geval vastbesloten om bij Laren te blijven, ook als ze er financieel op achteruit gaat. „Financiën zijn voor mij nooit een reden geweest om te hockeyen. Voor mij is er maar één club en dat is Laren.”
Lammers reageert direct na afloop fel als de dreigende leegloop bij Laren ter sprake komt. „Het is helemaal niet zo erg als er beweerd wordt. Overal in Nederland zijn het krappe tijden, dus ook bij Laren. Of ik er financieel op achteruit ga? Ik vraag jou toch ook niet hoeveel je verdient… Maar als ik er op achteruit ga, kan de club me misschien wel op een andere manier helpen.”
Succes
Nadat Laren er eindelijk in geslaagd is om Den Bosch na twaalf (!) gewonnen finales op rij van de Europese troon te stoten, praat Lammers liever over het sportieve succes. „Na de verloren finale om de landstitel zaten we er flink doorheen”, zegt de topscorer. „Dinsdag op de training hadden we nog zoiets van laat die Europese finale maar zitten. Vervolgens zijn we bij elkaar gaan zitten en ik ben er echt trots op hoe we er met deze verdiende zege uiteindelijk uit zijn gekomen.”
Opgelost
Ondertussen zit Laren voor komend seizoen vanwege het vertrek van Richard de Snaijer naar het gedegradeerde Rotterdam ook nog eens zonder coach. Maar dat probleem zal volgens Lammers eveneens opgelost gaan worden. „We zijn er druk mee bezig”, zegt de international. De komende tijd moet blijken of het winnen van de ECCC er inderdaad toe zal bijdragen dat Laren volgend seizoen opnieuw met de top mee kan doen.
Bron: spitsnieuws/Jan Balk

Comments (2)

  1. Bart van Gaalen kan toch een prima opvolger zijn?

  2. Zou een logische keuze zijn. Maar gaat de Snaijer nog steeds naar Rotterdam, er werd gesuggereerd dat hij niet meer zou gaan (ergens op dit forum een post)

Reageer