Stöckel: ‘Dit was heel belangrijk voor ons’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Stöckel: ‘Dit was heel belangrijk voor ons’

Waar de dames van SCHC de Utrechtse streekderby in de eerste wedstrijd van het seizoen nog het gelijkspeelde tegen Kampong won de ploeg van coach Giles Bonnet zondag met 0-1. Een rake corner van Caia van Maasakker bleek genoeg om de drie punten binnen te harken. Een hele belangrijke overwinning volgens Maike Stöckel.

“Dit was heel belangrijk voor ons, vertelt de Duitse in het AD/Utrechts Nieuwsblad, die vervolgens uitlegt dat deze derby in de drie jaar dat zij bij SCHC speelt, meestal een flinke horde is voor de Bilthovense formatie. “Kampong heeft een goede ploeg, wij hebben het hier altijd lastig. Ik weet niet beter.” Als Stichtsche de wedstrijd niet had gewonnen was Kampong in puntenaantal op gelijke hoogte gekomen. “Zij wilden graag in de top vier blijven en ze wilden misschien wel onze plek overnemen,” blikt Stöckel terug. “Wij wilden natuurlijk maar al te graag onze plek verdedigen. Daar hebben wij van tevoren uitgebreid over gesproken en we hebben heel duidelijk met elkaar afgesproken dat we puur op de winst zouden spelen. Normaal gaan we ook voor mooi hockey, maar dat telt nu even niet.”

Vorig seizoen misten Stöckel en haar teamgenoten de landstitel op een haartje en dus waren de verwachtingen rondom SCHC, dat de ploeg in tact hield, dit jaar hoog gespannen. Met de huidige derde plek op de ranglijst, vier punten verwijdert van de tweede plek en met vijf punten meer dan de nummer vier, worden deze verwachtingen nog niet helemaal waargemaakt. “Het gaat bij ons zoals het altijd gaat. Het is alleen wel vervelend dat we van de topploegen, Laren en Den Bosch, hebben verloren,” aldus Stöckel. “Wij willen ons als ploeg ontwikkelen en juist in zulke wedstrijden wil je dat terugzien.”

Voor de 30-jarige oud-international zou dit haar laatste hoofdklasse seizoen kunnen zijn. Mocht dat het geval zijn dan weet de Duitse in ieder geval hoe zij haar carriere zou willen beëindigen. “Een titel zou een mooie afsluiting van mijn loopbaan zijn. Werk en hockey wordt steeds lastiger te combineren maar ik kan er echt nog geen zinnig woord over zeggen. Ik bekijk het van jaar tot jaar.”

Comments (1)

 1. Een titel is voor SCHC nog ver weg.
  Stockel was dreigend en actief. Maar de rest ver onder de maat.
  Dirksen van de Heuvel roept en tiert tegen scheidsrechter en haar eigen coach maar vergeet zelf te hockeyen, wat ze zo fantastisch kan.
  Drost was onzichtbaar.
  Van der Pols toonde aan nog ver van het internationale niveau te zijn.
  Positieve uitzonderingen waren Vermeulen en Van Maasakker die speelden beiden stabiel en probeerden er nog wat van te maken door hun postieve coaching.

  Maar de smaakmakers waren De Waard, Muller en vooral Pheninxks gister. Dat zou een mooie aanwinst voor SCHC zijn.

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂