Van Wijk: ‘Ik ben benieuwd waar we dit jaar zullen eindigen’

Voor de dames uit de hoofdklasse is de winterstop inmiddels een feit. MOP gaat het nieuwe jaar in op een knappe  vijfde plek. Strafcornerkanon Lieke van Wijk is dan ook meer dan tevreden over de prestaties van haar team.

Credit: Roel Ubels
Credit: Roel Ubels

“Als je mij voor het seizoen had gezegd dat we in de winterstop vijfde zouden staan, had ik daar meteen voor getekend,” zegt Van Wijk. Onlangs won MOP de wedstrijd tegen koploper Laren met 2-1 en eerder in het seizoen versloeg het thuis ook Amsterdam. De ‘best of the rest ploegen’ kunnen dus ook wedstrijden winnen van topploegen. “We zijn in korte tijd als team gegroeid en het niveau is bij iedereen omhoog gegaan. Ik denk dat we het daarom al onze tegenstanders moeilijk kunnen maken,” aldus de 20- jaar jonge verdedigster.

Met de winterstop op het veld staat ook het zaalhockeyseizoen weer voor de deur en vandaag werden zelfs de eerste trainingen al afgewerkt. MOP speelde vorig jaar nog de zaalfinale tegen Amsterdam. Na een spannende wedstrijd gingen de hoofdstedelingen er na een 3-2 overwinning met de eerste prijs vandoor. Inmiddels heeft het team uit Vught zich weten te versterken met Colette de Beaumont en Rosalie de Beer. Uiteraard wil van Wijk met haar team revanche nemen op de verloren finale van vorig jaar maar ze blijft voorzichtig in haar voorspellingen wat betreft het nieuwe seizoen. “Het wordt echt even afwachten hoe het nieuwe systeem met vier veldspelers voor ons uitpakt. Ook hebben er wisselingen plaatsgevonden bij andere teams. Ik ben benieuwd waar we dit jaar zullen eindigen,” aldus de verdedigster.

Naast de clubcompetitie is van Wijk ook onderdeel van de trainingsgroep van het Nederlands Zaalelftal. Het eerstvolgende toernooi dat het Oranje dames in de zaal spelen, is het EK in Praag dat op 24 januari 2014 van start gaat. De strafcornerschutter van MOP hoopt uiteraard deel uit te maken van de uiteindelijke selectie voor het EK. “Met de andere speelsters van MOP die bij de trainingsgroep zitten heb ik het al gehad over hoe mooi het zou zijn om mee te mogen. Ik heb nog geen idee hoeveel meiden er uiteindelijk mee gaan naar Praag, maar het zou geweldig zijn als ik er bij zou zitten!”

Reageer