Video: De Terriërs dames promotie naar hoofdklasse

Comments (18)

 1. dit is toch niet om aan te zien….doet gewoon pijn aan je ogen

 2. Ongelofelijk dit. Was dit op waterveld geweest dan had het feestje niet plaatsgevonden.

 3. Dit veld doet pijn aan mijn ogen. Dit moet niet mogen straks in de HK.

 4. ja, geeft het schuld van de degradatie van R’dam aan het veld. die meiden hebben het zelf gedaan.
  Gefeliciteerd Geel!

 5. Ik vond vooral het spel van R’dam niet om aan te zien. Terecht dat ze gedegradeerd zijn.

 6. Wat een gezeur. Dit is toch prachtig? En eerlijk gezegd niet eens zo verrassend als je de zaalhockeyresultaten van de Terrierdames kende. Goed voor het hele Nederlandse tophockey bovendien: een dergelijke mentaliteit en toewijding is in en rond de hoofdklasse praktisch uitgestorven. Jammer voor Rotterdam dat zij degene moeten zijn die dit aan den lijve moesten ondervinden. Hopen dat zij en de rest er van leren.

 7. Wat een verschrikkelijk slecht veld zeg, aanfluiting voor de hoofdklasse

 8. Haha, goed voor het Nederlandse tophockey… wij geven duidelijk een andere betekenis aan het woord “tophockey”. Maar goed, niets gewend, snel tevreden.

 9. Iman Trafo

  De druiven zijn blijkbaar erg zuur voor een aantal mensen.
  Als je promoveert naar de HK, dan kun je dat team alleen maar feliciteren en niet zeuren over ‘ onverdiend’ , ‘niet hoofdklassewaardig ‘, ‘aanfluiting voor de hoofdklasse’ enz.
  Wat een kinnesinne zeg. Proficat Terriërs en veel succes volgend jaar!

 10. Vlugge Japie

  Geef die man een standbeeld.

 11. @t.n.: wat ik bedoel is dit: het is goed als het Nederlandse “tophockey” van tijd tot tijd gedwongen wordt om eens kritisch naar zichzelf te kijken. In Nederland maken van onze talenten al op jonge leeftijd sterretjes, egootjes. We leggen ze erg in de watten. Dan is het goed als er af en toe iemand doorheen breekt die laat zien dat teamspirit, vechtlust en beleving minstens zo belangrijk zijn. Vorig seizoen Toon Siepman met MOP, dit jaar Jisse Waasdorp met Terriërs. En dat zo’n confrontatie op een oud zandveld plaatsvind maakt het nog mooier ….

 12. Dit is toch ook een mooi voorbeeld voor hockeyend Nederland: Een familieclub en clubtrouw als basis voor prestaties.
  Overigens het laatste wat Terriers moet doen is het zandveld vervangen door een (semi-)waterveld.
  Terriers, succes volgend jaar.

 13. mooi !

 14. Kees Jab

  Een zandveld… dat is toch wel heel heel erg triest voor het NL-hockey! Hoofdklassehockey op een zandveld, en dat in 2012… een flinke stap terug naar de Middeleeuwen… Ben je als NL XI-tal bezig met de OS en aan het oefenen op blauwe watervelden, speel je volgend seizoen opeens in de competitie in een zandbak… Wat ongelofelijk triest, en een aanfluiting voor de topsportambities van de KNHB!

 15. ja of je speelt overgangsklasse in een leeg stadion… weet niet wat een grotere aanfluiting is.

 16. terriërs gefeliciteerd. Als je kijkt naar de zaalprestatie’s had je kunnen weten dat hier een gevaarlijke ploeg stond, die je niet had moeten onderschatten als Rotterdam zijnde. Kwestie van voorbereiding,je zag dit al aankomen. Misschien kunnen de mensen die het belachelijk vinden dat er volgend jaar op een zandveld gespeeld moet worden in de HK een leuke actie voor de terriers op poten zetten. Help de terriers aan een waterveld.

 17. amsterdammer

  Beste scribenten!
  Als je kan winnen, dan laat je het toch niet lopen @Kees jab??? Ja, ze hebben een zandveld, so what? Eén jaar dispensatie en daarna móeten ze een waterveld hebben.(Mag semi ook?? Weet ik eigenlijk niet).
  Enne, wie heeft er nu eigenlijk de promotie gehaald? Terriers (die een hun wedstrijden op een zandveld afwerken) of de KNHB topsportambities? Clubs leggen zelf velden aan of clubs zijn afhankelijk van de gemeente.
  Terriers heeft overigens ooit, in een zeeeeer grijs verleden, toen clubs langzaam maar zeker overgingen van gras naar kunstgras, de gelegenheid laten liggen om een waterveld aan te leggen. We praten over begin jaren ’80. De club en het toenmalige bestuur heeft toen geoordeeld dat KG voor een club als De Terriers, niet nodig was. Men speelde op gras en dat was wel best. (de club had toen de beschikking over 5(!!) grasvelden en een gravel trainingsveld. De gemeente Heiloo was toen “rijk” en in ruil voor, meen ik, velden zou dat KG veld op kosten van de gemeente Heiloo aangelegd kunnen worden. Hadden ze dat toen maar gedaan!! Dan waren ze bijvoorbeeld eeuwige concurrent AMHC uit Alkmaar ruim voorbij gestreefd. Nu bleef Terriers inderdaad de gewone, beetje gefrustreerde, katholieke afsplitsing van AMHC. Een echte dorpsclub die nu een ongekend succes heeft. Succes komend seizoen.

 18. Hoezo 1 jaar dispensatie? Ze mogen gewoon op dit zandveld spelen!

Reageer