Australiers Ciriello, Kavanagh en Swann naar Bloemendaal – Hoofdklasse Hockey Nederland

Australiers Ciriello, Kavanagh en Swann naar Bloemendaal

Chris Ciriello (26), Matthew Swann (23) en Fergus Kavanagh (27) spelen volgend seizoen in de hoofdklasse voor Bloemendaal. Ciriello die ook met de strafcorner uit de voeten kan speelt in de verdediging, evenals Swann. Kavanagh speelt op het middenveld. De drie Australiërs zullen bij Bloemendaal gaan spelen onder de nieuwe coach Russell Garcia.

Comments (79)

 1. Zo dat is even mooi inkopen!!! 3 Olympiers bij Bloemendaal, en dat allemaal via Dwyer????

 2. Mooie dingen!
  8 internationals
  4 jeugd internationals
  3 voormalig internationals
  Ik zie nu al uit naar de play-offs en EHL!

 3. En niet 1 echte Bloemendaler uit de jeugd.

 4. Jaloers Kok? Is overigens onjuist; er spelen inmiddels een aantal spelers uit de eigen jeugd in H1 (oa Pelle Vos).

 5. @Toppers, nee niet jaloers eerder een treurige constatering.
  Er zitten een aantal jongens op de bank inderdaad uit de jeugd en die doen amper mee.

 6. @kok, dan heb je de laatste 2 jaar geen wedstrijden van Bloemendaal gezien want dat was je uitspraak anders geweest. Juist onder Caldas en later Dave hebben jonge spelers alle kansen gehad.

 7. @Bert, ja ze hebben vast weleens wat minuten meegedaan, maar het waren en zijn geen basisspelers.
  Rik van Kan was nog de beste van die jongens en die kwam er ook totaal niet aan te pas.

 8. Juist @kok, maar de kansen hebben ze wel gehad. Dat je het niet waar maakt en dan op de bank zit dat heet topsport.

 9. Op zich is het natuurlijk mooi om een zo sterk mogelijke competitie te hebben met de beste spelers uit de wereld.
  Zelf ben ik liever voorstander van maximaal twee buitenlanders per team (de echte toppers) en er hierdoor veel meer ruimte is om Nederlands talent te laten ontwikkelen.
  Ik denk dat dit voor het Nederlandse hockey het beste zou zijn.

 10. @Bert, een paar minuten lijkt me persoonlijk niet echt een kans.
  Het is ook logisch want er zit nogal een verschil tussen hoofdklassehockey en jeugdhockey, maar ik vind het nogal een noodgreep want hoeveel Ned internationals of ex internationals heeft BLOEMENDAAL al ?
  Waarom niet juist investeren in die jonge jongens? en waarom dan 3 Australiers? het komt op mij persoonlijk ook over als weinig vertrouwen in de Ned internationals.

 11. Kok: als je je frustaties over buitenlandse spelers wilt uiten doe dat dan op Rotterdam of OZ.
  Bloemendaal speelde afgelopen jaar met alleen maar NL spelers. Getuige het seizoen konden die niet genoeg brengen, dus is de inbreng van 3 toppers logisch.

 12. @Topper, het heeft werkelijk niets met frustratie over buitenlandse spelers te maken dat heb je me ook nergens zien schrijven dus zeg niet van die domme dingen.
  Het gaat erom dat bloemendaal al weet ik veel hoeveel Ned internationals,ex internationals en jeugdinternationals heeft, dat je dan misschien als Bloemendaal zijnde 1 buitenlandse topper alla Dwyer haalt, geweldig maar waarom 3 ?
  En laten we eerlijk zijn meneer Ciriello is natuurlijk hockeyend verre van een topper

 13. kok: Bloemendaal wil meedoen om de titel. Natuurlijk willen ze dat liever met eigen jeugd of met nederlanders. Maar helaas zijn die voorlopig nog niet goed en heel veel goede nederlanders zijn er helaas niet. Kavanagh is 1 van de beste verdedigers ter wereld en Swann wereld talent van het jaar. Dit zijn jongens die bij de beste spelers van het Nederlands elftal zouden horen. Hiermee heeft bloemendaal weer een goede kans op de titel.

 14. @Jan,
  Maar Bloemendaal heeft toch ook al:
  R Brouwer ex internationaal
  N Meijer ex internationaal
  W jolie internationaal
  E Kessing Internationaal
  T Jenniskens Internationaal
  R Hofman internationaal
  T de Nooijer internationaal
  en dan lopen er ook nog met van Puffelen,schuurman en Bovendeert 3 JO spelers
  Met alle respect maar met deze jongens had je natuurlijk afgelopen seizoen ook om de titel moeten spelen

 15. en dan was ik J Stockman nog vergeten

 16. Hebben ze ook gedaan, zijn na het ontslag van Dave onterecht uitgeschakeld door Rotterdam. Maar over het hele seizoen waren ze vooral achterin niet goed genoeg. Vandaar de verdedigende aankopen. Ik ben het met je eens dat de bovenstaande spelers het zouden moeten kunnen, maar veel zijn een jaartje ouder geworden en sommige zoals kessing hebben veel pech met blessures gehad.

 17. @BY, prima reactie, die hout snijdt, maar dan wel voor alle teams!! Ooit geprobeerd maar toen lag als enige Jan Hagendijk van Rotterdam dwars.
  Zolang de KNHB niet het lef heeft om dit vast te leggen( hun uitleg is dat dat voor Europese werknemers niet mogelijk is) blijven buitenlanders onze sterke competitie opzoeken.
  Dat dat grote nadelen heeft kan Rotterdam dit jaar beamen toen ze op belangrijke momenten niet konden rekenen op hun Kiwi’s.
  Minder buitenlanders zou iedere topclub verzwakken, met de grote commerciele belangen die zo langzamerhand ook de hockeywereld niet ongemoeid laten, zullen die clubs dat wel uit hun hoofd laten.
  Jammer voor de Nederlandse jeugd.Maar onze competitie en de afgelopen jaren van succes hebben een aantrekkingskracht voor spelers van buiten onze landsgrenzen. Sommige gaan daarin zover dat ze hun eigen nationaliteit opgeven voor hun moederland. Keuzevrijheid noemen ze dat.

 18. @Jan, ze kwamen in de Playoffs door een misstap van Pinoke, was helemaal met dat elftal een schande geweest als ze die gemist hadden.
  Nogmaals iedereen is vrij in zijn doen en laten maar het komt op mij zo geforceerd over, Bloemendaal heeft kwaliteit genoeg lopen en investeer dan in je jeugd.

 19. @ Kok, daar heb je helemaal gelijk in. Dan zie je toch maar weer hoe belangrijk een goede coach is…

 20. @Bert, Waarom voor alle teams? dan krijgen we een competitie zoals bij de dames waar je voorafgaand aan het seizoen de top 4 kan invullen.
  Het leuke aan de herenhoofdklasse mede door de inbreng van buitenlanders is dat ploegen als Schaerweijde opeens kunnen winnen van Amsterdam dat is in de dameshoofdklasse echt ondenkbaar.

 21. @Jan, maar wat is dan defenitie van een goede coach? ik ken Smolenaars niet maar hij zal toch wel bepaalde kwaliteiten hebben.

 22. Als Nederland de beste competitie ter wereld wil blijven moet het buitenlanders aantrekken; kijk naar voetbal, basketbal, honkbal, etc.
  3 spelers op een team van 18 is niet echt schokkend..
  @jan: Russel Garcia nu al diskwalificeren? Laat de resultaten op het veld maar tellen.

 23. ok, ik ben zelf niet onder de indruk van Smolenaar als coach maar, laten we het er dan op houden dat hij niet paste bij de groep.

 24. @toppers,Lees nou eerst iets goed voor je gaat Blaffen

 25. dat lees je verkeerd toppers. Ik had het over Smolenaars. Ik heb juist veel goeds over Garcia gehoord.

 26. Inderdaad bij de gehele competitie doorvoeren (maximaal 2 buitenlanders per selectie). Juridisch gezien zullen hier wellicht mogelijkheden voor zijn.
  Bij het voetbal zie je het duidelijk. De Premier Leage koopt alle buitenlandse spelers maar de Engelse spelers zijn in de minderheid en de Engelse nationale ploeg komt niet uit de verf.
  In de Nederlandse Eredivisie is het ook te zien door financiële problemen dat clubs kiezen voor Nederlands talent (Feyenoord, AZ ) en dat levert direct een veelvoud aan interessante Nederlandse spelers op. Ajax heeft wel de financiële mogelijkheden maar gaat nu ook het beleid voeren met de hand op de knip en kiezen voor talent.
  Wel is het zo dat in de Eredivisie nog steeds veel buitenlanders spelen maar het verschil en resultaat zijn al zichtbaar.
  Hockey wordt qua arbitrage en innovatie geroemd door voetbalsupporters. Laten we nu ook het goede voorbeeld geven door een maximum van twee buitenlandse spelers in te voeren.

 27. @By, wat een onzin, iedere club moet lekker zelf weten wat ze doen.
  Bij Arsenal speelt amper een engelsman en het publiek geniet met volle teugen, dus totale onzin.

 28. Prima aankopen! Swann is een van de grootste verdedigende talenten van de wereld (volgens de meeste kenners beter en verder dan b.v. De Wijn). Kavanagh is een van de beste verdedigers/verdedigend middenvelders van de wereld, een dragende speler met veel caps voor Australie, normaal gesproken momenteel het beste hockeyland van de wereld. Over Ciriello zijn de meningen verdeeld. Volgens velen een speler met een topcorner, echter geen topverdediger. Ben benieuwd hoe de verdediging er dit seizoen uit gaat zien. Stockmann, Jolie, Jenniskens, Kavanagh en Swann? Ciriello, Van Puffelen, O.Meijer en/of S. Jolie in de plaats van een van deze spelers? En zullen niet meer spelers aangeven graag naar Bloemendaal te (willen) komen (Dwyer, Ghodes, Wilson, Ockenden), en wil Bloemendaal dat zelf ook? Vind wel dat Bloemendaal nog meer aandacht moet besteden aan de eigen jeugd. Het moet een streven zijn om jaarlijks een a twee talenten te laten doorstromen die de potentie hebben om een dragende speler te worden in het grote Oranje.

 29. @pieter, nog meer? Wat denk je dat ze spelen voor consumptiebonnen? Ben zeer benieuwd hoe Bloemendaal dit sterrenensemble betaald

 30. @Eik, je hebt gelijk, hier zal het wel bij blijven, eventueel aangevuld met jeugdspelers. Ben als Bloemendaal fan ook meer dan tevreden. Slagvaardig gehandeld door de beleidsbepalers. Zeg het ook omdat er sprake van was dat Ghodes zou komen. Kan me ook goed voorstellen dat Dwyer, samen met z´n landgenoten, nog een keer met Bloemendaal de EHL wil winnen en landskampioen wil worden. Ockenden zou ik gewoon nog een super aankoop vinden. Ben in m´n haast trouwens Van Doorn (talentvolle speler)vergeten in mijn bovenstaande rijtje verdedigers.

 31. Lekker bloemendaal, koop weer een titeltje, wat een slechte zaak dit zeg, koop anders nog ff wat Duitsers erbij, dan spelen er in ieder geval geen nederlanders meer op het kopje, leuk allemaal in het nederlandse oranje….ik zou me diep schamen als ik een echte bloemendalers was…..wordt tijd dat bovenlander daar eens gaat opstaan, kan me niet voorstellen dat hij hier achter staat…en de Nooijer…ah, die heeft natuurlijk geen mening…

 32. henkie leeft in het verleden….

 33. Denk dat Henk het vrij scherp ziet

 34. Gekke Henkie, waar was je toen Amsterdam 2 Spanjaarden haalde, Rotterdam 4 Nieuw Zeelanders, OZ, Scharweijde, Pinoke, Kampong..
  Bloemendaal is een van de beste clubs ter wereld, logisch dat internationale toppers hier willen spelen.
  Hoe wil je in de EHL mee doen zonder buitenlanders?

 35. Het is best knap van Bloemendaal dat ze het financieel weer op orde hebben. 3 jaar geleden rinkelden de alarmbellen nog.
  Het aantrekken van 3 Aussies tekent de ambitie van de club, daar is toch niks mis mee? Liever dit dan een batterij kiwi’s, Zuid- Afrikanen of Argentijnen aantrekken. Met uitzondering van een enkeling, die voegen weinig toe aan de hoofdklasse.
  Clubs die zich beperken tot deze ‘aanwinsten’ dragen water naar de zee en ik zie liever dat de discussie daar over gaat.
  Het beloofd in ieder geval weer een mooie competitie te worden. 3 topploegen met in het kielzog Rotterdam, Kampong en Pinoké. Ook leuk dat de degradatieduels allemaal streekderby’s zullen zijn.

 36. Laat die clubs lekker. Zo lang er geen regels zijn, moeten ze lekker doen wat ze zelf willen. En als men hier over gaat zeuren, so be it…

 37. @Evers, stel je voor dat Bloemendaal inderdaad alleen maar met al zijn internationals,ex internationals en jeugd internationals zou aantreden? Man wat Bazel je menig Ehl team droomt alleen al van dat team dus daar heb je niet nog 3 extra buitenlanders voor nodig

 38. Denk wel dat Bloemendaal hier doorslaat. Alle 3 de spelers zullen toevoegen aan het team (Ciriello met zijn corner misschien het minst), maar wat willen ze nog meer?
  Voor de haters van Rotterdam: de Kiwi’s waren er niet en ze halen wel finale playoffs en laatste 4 EHL. Een maximaal aantal zal een goed begin zijn, en als spelers een x aantal jaar bij de club zijn (en nog blijven) kan het eventueel meer worden.
  Het is leuk, maar zolang buitenlanders hierheen komen en de mannen niet meer nr 1 van de wereld zijn, is het een slechte zaak. Ik stel voor, om voor elke Australische international in de NL competitie, een Nederlander die kant op te sturen!

 39. Dit is blijkbaar de enige manier voor Bloemendaal om kampioen te worden, al die andere kampioenschappen afgelopen jaren kwamen ook alleen maar door hun buitenlanders, mijn god wat hebben er daar al veel gespeeld zeg de afgelopen jaren. Zegt veel over jongens als Jolie, Kessing, Meijer, Brouwer, Hofman, blijkbaar niet echt goed genoeg om Bloemendaal kampioen te maken.

 40. Harm; wat een domme opmerking. Stem je PVV dat je zo een hekel aan buitenlanders hebt? Wat zegt het over Evers, Taekema, Bakker, Verga etc dat Amsterdam dit jaar 2 Spanjaarden heeft gehaald?
  Bloemendaal is 5 keer op rij landskampioen geworden en heeft de EHL gewonnen waarbij er maximaal 3 buitenlanders per jaar speelden. Bloemendaal is op internationaal niveau een top club zoals Barcelona dat in het voetbal is. Door zulke spelers in het team te hebben worden de talenten ook alleen maar beter.
  Accepteer dat buitenlandse toppers een onderdeel zijn van de hoofdklasse en houdt ajb op met dat nationalistische gedoe! Een maximum van 2 a 3 buitenlandse spelers is niets mis mee en een heel andere verhaal dan een club zoals Inter of Arsenal waarbij er alleen maar buitenlanders op het veld staan…

 41. @toppers, dat zegt dat zowel Amsterdam als Bloemendaal heel weinig vertrouwen hebben in hun Nederlandse internationals.
  De vergelijking met Barcelona en of andere voetbalteams gaat nergens over want voetbalclubs halen met merchandising nog inkomsten uit hun dure spelers en bij hockeyclubs is dat natuurlijk niet zo daar kost het allemaal heel veel geld en daar is geen terugverdien model.

 42. @ Harm wat een trieste opmerking van jou zeg.Lekker de internationals en exinternationals afkraken.Inderdaad @Toppers, de successen zijn behaald met 1 of meerdere buitenlanders in de groep, waarbij Dwyer ook nog een keertje een half jaar afwezig was.Begint het gedonder weer op deze site om elkaar niets te gunnen???

 43. @Hockey, los van het feit dat iedere club vrij is in het aantrekken van buitenlanders, is het natuurlijk wel een teken dat clubs als Amsterdam en Bloemendaal met weet ik veel hoeveel Nederlandse internationals,ex internationals en jeugdinternationals ook nog buitenlandse internationals nodig hebben.

 44. @Pim Zucht.. deze Nederlandse club strijden niet alleen tegen elkaar, maar ook op Europees niveau (EHL). Om prijzen te winnen heb je de beste spelers nodig met een brede selectie.
  Het is duidelijk dat in het geval van Bloemendaal de verdediging en strafcorner afgelopen seizoen van onvoldoende niveau waren: om de selectie aan te vullen met buitenlandse toppers is een logische keuze (Nederlandse spelers van dit niveau zijn allemaal al vastgelegd bij hun clubs). Wanneer Amsterdam 2 top Spanjaarden haalt, wordt het wel heel lastig voor Bloemendaal om zonder versterkingen komend seizoen om de titel mee te doen.
  @Kees: natuurlijk gaat het wel ergens over, alsof hockey geen verdien model heeft?
  Dit zal er alleen maar aan bijdragen dat hockey (en de Nederlandse competitie in het bijzonder) populairder worden en dus ook attractiever voor sponsoren!
  Misschien voorbeeld zou de Premier League Cricket kunnen zijn: hier spelen tientallen buitenlandse toppers in mee, toch is India vorig jaar Wereldkampioen Cricket geworden..

 45. Tja, ze kunnen ook Wouter Jolie naar Australie sturen. Dat zal een hoop tegengoals schelen….

 46. Ben het met @John eens, sterk verhaal. De discussie moet niet gaan over de drie buitenlanders van Bloemendaal, die net als b.v. Freixa en Oliva, iets toevoegen aan de hoofdklasse. Meer over de buitenlanders die Nederlands talent in de weg staan. Hoe is het mogelijk dat er spelers van Jong Oranje, Nederland jongens A en Nederland jongens B bij Almere, Push, Breda en Victoria spelen? Met alle respect voor deze clubs. De topclubs behoren een absolute topjeugd te hebben. Getraind en begeleid worden door Bovelander en De Nooijer, samen met andere grote talenten, zou een heel ander verhaal zijn.

 47. Z´n eerste verhaal dan 🙂

 48. Bldaal heeft nooit een goede jeugdopleiding gehad, wel soms goede lichtingen. De toppers zijn altijd gehaald/gekocht. Dit zijn wel de versterkingen die Bldaal nodig heeft: corner en spelers die kunnen verdedigen. Bldaal zal het hiermee goed doen, maar ze zullen toch in de komende jaren steeds verder afzakken.

 49. Wat vooral slechte zaak is dat deze buitenlanders vooral passanten lijken bij bloemendaal, jaartje of 2 in en daarna weer weg zit er dik in, bij Santi Freixa van Amsterdam ligt dat wel iets anders, die gaat hier werken begreep ik, net als Oliva overigens, die hier gaat studeren. Kortom, Bloemendaal werkt nu aan een vreemdelingen legioen, wat heel veel geld kost lijkt me en wat vrij weining zal opleveren voor de club. Talenten zullen weggaan, die komen totaal niet meer aan spelen toe en volgend jaar of het jaar erop is er weer een gat te vullen, niet echt consistent beleid lijkt me en nog heel duur ook.

 50. @toppers, nee hockey heeft geen verdien model, dat weten we allemaal, wel lief dat jij denkt dat dat er wel is.

 51. @toppers, het is zielig dat je als Amsterdam en Bloemendaal beiden het halve Nederlands elftal hebt en dan nog buitenlanders nodig hebt om wat te bereiken

 52. @toppers, het sponseren van hockey is totaal niet attractief, die ene minuut op zondag in beeld, wakker worden
  sponsering bij het hockey is vaak omdat je wat met een club hebt.

 53. kees/pim/gerard (ik ga er even vanuit dat jullie dezelfde persoon zijn), jullie zijn zeker nog nooit naar de EHL geweest?

 54. @Justis,even nadenken voordat je Bloemendaal neer wil zetten als een passantenclub.Tibor weissenborn, die na drie jaar de Zellers overhaald. Even Jamie Dwyer vergeten???? Hoeveel jaar bij Bloemendaal???? En hoe denk je dat die Aussies hier gekomen zijn, net zoals die Spanjaard bij Amsterdam.Als je het als buitenlandse speler goed hebt bij een club dan volgen er anderen.

 55. @John, Wouter Jolie wel nu op de OS met ruim 100 interlands??? En jij wil hem dan naar Australie sturen???

 56. @toppers,droom lekker verder.

 57. @Bert, kom op zeg, even die oranje bril af…die Zellers hebben er een jaartje gespeeld, totaal asociale gasten wat ik begreep, hebben niks met bloemendaal, wat dacht je van al die Aussies die langs zijn komen hoppen, Doerner gaat gewoon rustig bij Laren spelen een jaartje later, dat zegt toch heel veel over dat soort gasten. Freixa zal nooit voor een andere club dan adam uitkomen….en dan hebben we het nog niet over dwyer gehad die ook liever in duitsland ging spelen, Bloemendaal begint steeds meer op rotterdam te lijken, hangen veel teveel op buitenlanders….wat als Meijer, brouwer en de Nooijer ermee stoppen….dag Bl’ daal

 58. @Hockey, neem niet alles zo serieus.
  100 interlands? Dat zegt me niet zo veel. Ik vind hem er niet bepaald bovenuit steken op de OS, het is eerder billen knijpen als hij gaat passen of in een 1vs1 terecht komt. Hij heeft zijn beste tijd wel gehad.

 59. Van een van de mindere verdedigingen van de topclubs in de hoofdklasse (afgelopen jaar) naar waarschijnlijk de beste verdediging; Stockmann, Jenniskens, Jolie, Swann, Kavanagh, Ciriello, Van Puffelen (mogelijkheid), Van Doorn, O.Meijer en S. Jolie. Bovendien kunnen, in een noodscenario, Kessing en Schuurman een linie terugzakken. Mogelijkheden op het middenveld met; Van Puffelen, Kessing, Schuurman, Kavanagh en De Nooijer. Verder een top voorhoede; Brouwer, N. Meijer, Bovendeert, Hofman en Vos (Van Mierlo?). Hiermee kan je nationaal en internationaal voor de dag komen. Bovendien twee goede corners (O. Meijer en Ciriello), waarvan er een (Ciriello) wereldtop is. Daarnaast nog een top variant (Jolie). Wat volgend jaar betreft, Bloemendaal slaagt er al ruim 20 jaar in om bovenin mee te draaien, dus waarom volgend jaar niet? De eventuele problemen die zouden kunnen ontstaan, zien de beleidsbepalers ook. Gezien bovenstaande selectie, geen reden om je zorgen te maken dus.

 60. Favoriete opstelling Bloemendaal:
  Stockmann
  (reserve v/d Wal)
  Jenniskens
  Jolie
  Swann
  Kavanagh
  (reserve Ciriello)
  Van Puffelen
  Kessing
  De Nooijer
  (reserve Schuurman)
  Brouwer
  N. Meijer
  Hofman
  (reserve Bovendeert)
  Eindstand Rabohoofdklasse 2012-2013 (bij huidige selectie/tot 05/08/12)
  1 Bloemendaal
  2 Amsterdam
  3 OZ
  4 Kampong
  5 Rotterdam
  6 Pinoke
  7 HGC
  8 Den Bosch
  9 SCHC
  10 Laren ( nog geen aankopen bekend)
  11 Schaerweijde
  12 Voordaan

 61. Denk wel dat de beleidsbepalers bij Bloemendaal dit seizoen moeten doorschakelen. Als de 3 Australiers, samen met De Nooijer, zouden besluiten om na dit seizoen niet door te gaan, moet je je zaken al op voorhand op orde hebben. De 3 Australiers zijn uiteindelijk te vervangen door andere buitenlanders, al zal dat een hele klus worden. Niks mis mee als het een streven is om als topclub 3 top buitenlanders te hebben. De Nooijer kan je niet vervangen. Je kan hooguit een dragende top speler voor hem terughalen (hoop niet dat hij stopt natuurlijk). Kwestie dus om al tijdens dit seizoen te kijken (en vooral te handelen) van welke Nederlandedse top internationals en top Jong Oranje spelers de contracten aflopen. Als je een paar van deze toppers vroegtijdig vastlegt, zal dat een stimulans zijn voor andere toppers.

 62. Nederlandse uiteraard!

 63. @ pieter, ga jij alle corners door Jolie laten slaan…?

 64. Ja , inderdaad snap die keuze van Pietyer ook niet. Jolie boven Ciriello. Andersom lijkt me een betere keus.

 65. Voordat Bloemendaal een strafcorner gecreeerd heeft staan ze al met 5 – 0 voor, tegen Amsterdam 4 – 0. Maar Ciriello i.p.v. Kavanagh kan ook, Kavanagh dan wel op het middenveld. Gaat ten koste van Van Puffelen of Kessing (en Schuurman), zou zonde zijn. Zie Ciriello in een soort rol als De Wert bij Kampong verleden jaar. Ciriello komt wel toe aan z´n goals uit de strafcorner, door blessures en wisselen tijdens de wedstrijden. Net zoals Bovendeert en Schuurman ook voldoende aan spelen zullen toekomen.

 66. @Pieter, Nee dat hebben we gezien vorig jaar dat een elftal met weet ik veel hoeveel internationals vorig jaar heel makkelijk zijn wedstrijden won en vaak al met 5-0 voorstond voor de eerste corner kwam.
  tuurlijk een australische international die weet ik veel hoeveel duizenden euro,s kost zou jij in een De wert rol zetten, wakker worden.
  Wat een oliedomme dingen zeg jij

 67. Als ik naar Australie op de olympische spelen kijk, vind ik Swann en Kavanagh absolute wereldtop, Ciriello een goede teamspeler met een wereldcorner (op deze OS nog niet). Denk dat Jolie, en wel meer spelers bij Bloemendaal betere veldspelers zijn dan Ciriello. Dus waarom Ciriello (in je favoriete opstelling)opstellen voor een strafcorner, waarvan je niet weet hoeveel en wanneer je ze krijgt? De Wert rol is misschien een beetje overdreven. Het zal wel rouleren met de overige verdedigers worden.

 68. @Pieter, wat denk je dat het kost om een australier in Nederland te laten spelen?
  Zou echt heel groot wanbeleid zijn als je zo,n man haalt en hem dan vervolgens niet opstelt.

 69. @pieter, haha, amsterdam heeft veel betere selectie dan bl’ daal man, die spelen dat aangekochte zooitje ornaje helemaal van de mat, met je ciriello, lijkt wel een rugbyer….

 70. @ billy, Ciriello doet niks onder voor teakema, Swann is verkozen tot wereldtalent van het jaar en Kavanagh is misschien wel de beste verdediger ter wereld. Het zijn gerichte aankopen, dus aangekocht zooitje slaat nergens op. Maar idd bloemendaal koopt helaas veel aan, maar amsterdam niet? Conclusie ik denk dat Amsterdam en Bloemendaal aan elkaar gewaagd zijn
  @ pieter, 1 van de krachten van bloemendaal is dat ze met spelers als meijer, de nooijer en brouwer zoveel corners halen, dus het lijkt mij dat ciriello en olmer meijer als back-up altijd in het team staan.

 71. @Jan, Bloemendaal en Amsterdam zijn ook aan elkaar gewaagd zonder 3 australiers en zonder 2 spanjaarden, beiden teams hebben namelijk genoeg Ned internationals,ex internationals en jeugd internationals.

 72. @Jan, denk dat Ciriello ongeveer net zoveel minuten zal maken als de andere vier verdedigers in mijn opstelling. Geldt ook voor Schuurman en Bovendeert. Voor de periode dat hij niet in het elftal staat (ongeveer 1/5 van de wedstrijd dus), heb je de variant met Jolie (en back-up O. Meijer). Met zo´n brede, gelijkwaardige, selectie kan je rouleren. Met Ciriello en O. Meijer ben je hockeyend alleen kwetsbaarder dan met b.v. Kavangagh en Swann (als Kavanagh naar het middenveld zou gaan en je O. Meijer ook mee zou laten rouleren met de verdedigers). Amsterdam en Bloemendaal zijn inderdaad aan elkaar gewaagd, op papier vind ik Bloemendaal net iets sterker, zeker in de breedte. OZ heeft een top verdediging (vier Nederlandse internationals), Belgische internationals op het middenveld en een international en Jong Oranje international voorin. De selectie is minder breed dan Amsterdam en Bloemendaal. Kampong heeft z´n toppers meer verdeeld over het elftal (dan OZ), veel goede teamspelers, maar ook weer minder in de breedte dan Amsterdam en Bloemendaal. Pinoke en Rotterdam komen voor de absolute top momenteel te kort.

 73. @ willem, dat ben ik met je eens. Maar het maakt de hoofdklasse wel sterker, zodat we in de EHL ook om de prijzen meedoen.
  @ Pieter. IK ben het met je eens. Maar tegen de meeste clubs hoeft bloemendaal geen verdedigende zekerheden in te bouwen en kan ciriello beginnen. Ook denk ik dat de hockeykwaliteiten van ciriello onderschat worden. Als je basis speelt bij het beste team ter wereld moet je toch ook wel in de basis bij bloemendaal kunnen staan?

 74. @Jan, hoop dat je gelijk krijgt wat de hockeycapaciteiten van Ciriello betreft. Een goede speler is het natuurlijk wel, anders speel je inderdaad niet in de basis van het beste team van de wereld. Bloemendaal is qua basiself en in de breedte ijzersterk geworden. Gerichte aankopen, precies op de posities die versterkt moesten worden. Denk dat de kritiek op Jolie en Jenniskens ( niet geselecteerd voor de OS) te maken heeft met het drukke programma verleden jaar (dit naast studies etc.). De internationals van Bloemendaal hebben verleden jaar vaak maar een keer per week op de club getraind, dat is te weinig (geldt ook voor Amsterdam trouwens). Ook tijdens de wedstrijden was er teveel druk op deze spelers. Als Jolie nu naar de kant gaat, om rust te pakken en te herstellen, staat er een gelijkwaardige speler voor hem klaar. Net als bij het Nederlands elftal op de OS, waar hij een hoger niveau haalt dan bij Bloemendaal afgelopen seizoen. Ook zat er bij Bloemendaal verleden jaar niet veel variatie in de opbouw, veel ballen werden ingeleverd bij Jolie. Uiteindelijk wordt het dan te voorspelbaar, gezien ook de verandering die Bovenlander invoerde (door Van Puffelen naar de verdediging te halen). Denk dat Jolie, met de nieuwe aankopen om hem heen, weer een hoog niveau gaat halen. Ben het niet helemaal met je eens dat Bloemendaal tegen de meeste clubs geen verdedigende zekerheden hoeft in te bouwen. De wedstrijden tegen de nummers 1 t/m 6 zijn op papier voor zowel Amsterdam als Bloemendaal zware wedstrijden, zeker uit. Je zal wat dat betreft echt aan de bak moeten. Datzelfde geldt ook voor de ko16 en verdere rondes in de EHL. Beloofd door de sterkte van de ploegen een mooi seizoen te worden.

 75. Gaaf deze reacties!!! Lekker oeverloos kletsen over de sport die we zo leuk vinden, zonder iemand de grond in te trappen. Als we dir zo volhouden wordt het inderdaad een leuk seizoen.!!

 76. @ Gaaf. Ben ik met je eens :)!!

 77. @Gaaf, inderdaad!!!!!

 78. Jawel, maar vind dat het ook moet kunnen dat je stevig kritiek kan uiten op spelers, coach en clubs. Teetsappig hoeft van mij ook weer niet. Graag een beetje pit!!!

 79. Sluit me bij bovenstaande aan, leuke discussie, en niet alleen omdat het Bloemendaal betreft. Ben het ook wel met @hockey eens, beetje pit mag er best inzitten, voorkom je denk ik ook niet op zo´n forum. Reageer zelf alleen op iemand die inhoudelijk positieve of negatieve kritiek heeft, werkt tot nu toe prima. De echte hockeyliefhebbers haal je er zo uit. Niemand hoeft het met me eens te zijn en iedereen zegt het op zijn manier.

Leave a Reply