Jong Oranje vrouwen Europees Kampioen


De Nederlandse dames hebben in de finale met 9-1 gewonnen van Spanje. Roos Drost wist maar liefst vijf keer te scoren.
Na anderhalve minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Ook de tweede goal van Nederland kwam van de stick van Drost. Daarna trof Van Wijk twee keer het doel met een strafcorner. Drost en Magis zorgde voor een ruststand van 6-0.
Na rust wist Riera iets kleins terug te doen voor Spanje, maar Van Wijk en Drost (twee maal) wisten de eindstand op 9-1 te brengen.
Foto: Rob Visser

Comments (6)

 1. Fantastische speelster die Roos Drost. Doet zeker niet onder voor de huidige jonge spitsen van het Ned. XI-tal.Vlug,handig en trefzeker! Kan zo door….!
  Terecht uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

 2. Ben het ermee eens; Roos is zeker een oranjeklant.
  Het enige wat me wel stoorde dit tournooi is dat er zovaak voor eigen succes werd gegaan. Als dat niet gebeurde waren de scores nog hoger opgelopen. Dat miste ik wel tijdens het tournooi; wat meer elkaar gunnen.

 3. Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand id bij de dames? Is nederland zo goed of is de rest minder? Dit is niet normaal. Top 3 topscorers zijn van nl met alle 3 meer dan 10 doelpunten. Finale was 9-1. Op een ek allemaal!!! Duitsland wordt met 9-2 verslagen! Wat is er aan de hand? Lis van dat het een prachtige prestatie is!

 4. jut van jul

  Vond Charlotte Vega ook erg goed!

 5. Ik heb het al vaker gezegd:”Hockey is een wereldsport…… In Nederland.

 6. Bram; Duitsland werd zelfs met 10-2 verslagen. Ongekend. Dit Jong Oranje is een stuk beter dan de andere Europese ploegen. Duitsland is normaal close; maar dit is een zwakkere lichting dan voorgaande jaren.
  Buiten Europa zijn normaal gesproken (als ik kijk naar jeugd olympische spelen en het wk in boston) Argentinië, Zuid Korea ook landen die ver kunnen komen.
  maar misschien is onze opleiding ook gewoon beter dan de rest van de wereld. Deze cijfers zijn veelzeggend. Ook meisjes A en B hebben zowat een abb. op het goud. En het als grote Oranje ook naar zijn kunnen speelt en iedereen in vorm is kunnen ook zij met grotere cijfers winnen.
  Want laten we eerlijk wezen, NZ is een land in opkomst, maar NL speelde ook gewoon erg slecht, onder de maat en teveel speelsters gaven niet thuis qua vorm (en dan plaatsen ze zich alsnog voor de finale en wint deze).
  Vega was ook zeker goed.
  Vond Briggita (spel je dat zo?) een van de mindere speelsters om eerlijk te zijn.

Reageer