Kate Middleton inspiratiebron voor dames Groot-Brittannië

De dames van Groot-Brittannië laten weten dat ze in hun zoektocht naar Olympisch succes geïnspireerd worden door de hertogin van Cambridge.
De vrouw van prins William is ambassadeur van de Britse equipe en heeft in maart zelfs een keer meegedaan met een training van de nationale selectie. Samen met prins William en zijn broer Harry zal Kate de komende tijd zoveel mogelijk sportwedstrijden bezoeken.
Dankzij haar optreden op de training van het nationale team is de interesse voor hockey in Groot-Brittannië enorm toegenomen. “Het is fantastisch”, zei aanvoerster Kate Walsh. “Om zo’n geweldige ambassadeur voor de Spelen en de nationale ploeg te hebben en om haar op de voorpagina van elke krant te zien met een hockeystick in haar hand.”
De coach van de Engelse dames Danny Kerry zei: “Ik hoop dat ze naar ons komt kijken. Ik denk dat iedereen daar veel inspiratie uit zal putten.”
De dames van Groot-Brittannië werden tijdens de Spelen van Beijing zesde en hopen deze prestatie dit keer te verbeteren. Hun eerste wedstrijd is op zondag tegen Japan.

Reageer