Nieuwe plannen voor tophockey toernooi in India

Hockey India is van plan een top hockeytoernooi te organiseren in januari, zo meldt The Times of India. Er wordt verwacht dat hier zo’n 60 internationale hockeysterren aan deelnemen. Vorig jaar werd er een vergelijkbaar toernooi georganiseerd door IHF, wat niet door de internationale hockeybond (FIH) werd erkend. De FIH, zo schrijft Times of India houdt op de kalender rekening met deze competitie, die op 10 januari van start zou moeten gaan en ongeveer een maand zou duren.
Het toernooi zal gespeeld worden in 6 steden die nog verkozen moeten worden. Op de shortlist staan: Mumbai, Pune, Bhopal, Kolkata, Ranchi, Guwahati, Lucknow, Mohali, Delhi, Jaipur, Hyderabad, Chennai en Bangalore. Als de speelsteden bekend zijn zullen de spelers via een ‘draft’ systeem over de franchises (de clubs) worden verdeeld. Per team mag er een maximaal aantal van 10 buitenlandse spelers deelnemen.
Het toernooi zal worden gespeeld volgens de EHL-regels (met kwarten in plaats van helften) en er komt tijdens de wedstrijden ruimte voor time-outs. The Times of India verwacht dat er volgende maand meer duidelijkheid komt over dit toernooi.