Reactie Royal Antwerp op affaire Sofie Gierts

De Royal Antwerp Hockey Club, het team van Sofie Gierts, is niet gelukkig met de beslissing om de 32-jarige topspeelster niet te selecteren voor de Olympische Spelen in Londen. In een persbericht drukt de kersverse landskampioen in het vrouwenhockey zijn steun voor Gierts uit.
De Antwerp Dames wachtten naar eigen zeggen om te reageren tot ze zeker waren van de titel om zo de focus op het kampioenschap te kunnen houden. “Nu ons doel is bereikt, willen wij als ploeg ook onze mening geven over wat er de laatste maanden is gebeurd”, klinkt het.
‘We love you Gierts’
“Sofie is iemand met een enorme ervaring, haar palmares kent iedereen. Tijdens dit seizoen hebben we Sofie op haar hoogste niveau zien spelen. Zij was een steun voor de speelsters die wat minder speeltijd kregen, en ze stond de ervaren speelsters op elke moment bij. Sofie leerde ons wat teamspirit betekent. Zij leerde ons om de ploeg op de voorgrond te zetten, en niet het individu, en leerde ons ook om steeds onze verantwoordelijkheid op te nemen. De Sofie die wij kennen, is ongelooflijk.”
“Wij zijn het helemaal niet eens met de beslissing om Sofie niet naar de Spelen te sturen. De hele ploeg staat achter Sofie, onze steun is de weerspiegeling van haar vrijgevigheid en enorme menselijke kwaliteiten die zij bezit. Sofie is een persoon met een hart van goud en zij verdient onze steun. We love you Gierts”, besluit het bericht.
De precieze reden waarom Gierts niet werd geselecteerd, is niet duidelijk. “Omwille van de sereniteit”, zo stelde de Belgische Hockeybond.

Comments (3)

 1. Iman Trafo

  Goed om te lezen dat er in België wel geageerd wordt tegen bobo-gedrag!!

 2. Hear, hear!
  Gewoon hardop uitspreken wat je vindt. Daar kan de Nederlandse hockeywereld wat van leren.

 3. Wat een topklasse dit bericht! Wat een betrokkenheid! Dit is puur begrip tonen voor onze mooie hockeysport, in alle facetten!
  KBHB, wat een waardeloze en nietszeggende volzin (…. sereniteit.) van een zelfvoldane persvoorlichter omdat de zoveelste verantwoordelijk bestuurder en coach te laf zijn om te besturen en te coachen! Kom met concrete argumenten!
  Voor Sofie: in elke topsportcarriere komt een moment dat je als mens te goed bent voor de minkukels die het voor het zeggen denken te hebben. Sterkte!

Reageer