Steijn Spreij aangesteld als bondscoach bij Nederlands meisjes B

De KNHB heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Steijn Spreij is aangesteld als nieuwe bondscoach van Nederlands Meisjes B. Hij volgt Kai de Jager op die sinds dit seizoen hoofdcoach is bij de vrouwen van Oranje Zwart.

Spreij was vanaf 2011 al werkzaam als assistent coach bij Nederlands Meisjes B maar zal nu dus de functie van hoofdcoach gaan bekleden. Eerder coachte hij onder andere Were Di Heren 1 en momenteel is hij werkzaam als assistent trainer/coach bij de heren van Den Bosch. Hij zal de functies gaan combineren.

Comments (37)

 1. meisjes brabant b zul je bedoelen. de bond durft zijn nek niet uit te steken en blijft met den hartog en bogaart in dezelfde kliek hangen. kandidaten als haantjes, bas bogaard en richard de snayer worden zo afgeserveerd.

 2. nee zal geen geloofwaardige selectie worden.

 3. Waarom geen nieuwe namen; mark borgers of bas bogaard bijvoorbeeld?

 4. zuiderling

  Want @amsterdam? Steijn Spreij heeft in het verleden bewezen dat hij niet geloofwaardig is? Kritiek hebben is één….kritiek onderbouwen is twee.

 5. @zuiderling, Spreij was het loopjongetje van de vorige bondscoach en dat was al brabants b. zo groot is zijn erelijst nou ook weer niet.

 6. De aanstelling van coaches in het algemeen is toch een groot kliekjes gebeuren. Overal waar je kijkt is het ons kent ons en worden er overal vriendjes aangenomen. Een sollicitatie procedure overleven op basis van ervaring en diploma gebeurd echt in 1% van de gevallen…En dat is uiteraard iedere club zijn goed recht ;).

  Spreij is ieder geval 1000X beter dan wat er zat…. Die vorige dacht echt dat ze enkel alles bij het NLB hebben geleerd, beetje van Gaal trekjes.

  Suuces

 7. Nee den Hartog was op zoek naar een International, iemand die hoofdklasse heeft gespeeld en iemand die de bewezen landskampioenschappen bij de jeugd op zijn/haar naam had staan bovendien wilde den Hartog een coach die niet verbonden was aan een club…..
  Kijk bij Nederlands MA kan ik zijn keuze wel begrijpen en begrijp me goed Steijn is een uitstekende keuze en ik feliciteer hem! Maar als de KNHB criteria voor de andere sollicitanten maakt geld dit ook voor Steijn Spreij.

 8. Meneertje uit 020. Tjongejongejonge!! Jullie daar in het westen zijn te arrogant om toe te geven dat uit brabant de beste sporters komen. Ook bij de hockeyers!! Dus zo raar is het niet dat er veel uit brabant bij zitten.

  En ik ben er trots op haha 🙂

  Houdoe

 9. @Brabo , de beste sporters uit Brabant? Nou noem er eens 10 dan (buiten het hockey)
  Ik feliciteer Steijn Spreij met zijn nieuwe job.
  Het wordt tijd dat de opleidingen , criteria en andere zaken bij het oud bollige bolwerk van de KNHB eens op de schop gaan. Het old boys network doet me een beetje denken aan een gebouw een paar KM hier verder op in Den Haag, ons kent ons en wil je een mooi baantje even lobby’en , kwaliteit, diploma’s niet belangrijk het gaat er om wie je kent…

 10. Anky van grinsven, pieter vd Hogeband, Ruud van Nistelrooy, Marianne vos, leontien van moorsel, Ireen Wust, gianni romme, Yuri van Gelder.

  Nu jij weer..

 11. Marianne Vos komt uit groningen…. hahahhahaha

 12. Dat is niet waar Henk, Marianne is in Den Bosch geboren..

 13. Mee eens… Het wordt dus weer een brabants onderonsje… Net als alle voorgaande jaren. Heel geloofwaardig

 14. Leontien van Moorsel komt uit Rotterdam.

  De beste hockeyer en hockeyster van nu komen volgens mij ook niet uit Brabant.

 15. Google maar op:

  ‘Olympische Spelen: Brabant is beter dan Brazilië en Spanje’

  De link wordt hier geblokkeerd als ik hem plaats. Gaat over OS2012

 16. Pffff wat een lachertje! Gaat me niet vertellen dat er niet betere coaches waren.

 17. Super discussie maar geloof niet dat het daarover gaat?! Belangrijkste vraag is of Steijn Spreij goed genoeg is hiervoor. En dat antwoord is natuurlijk een volmondige JA! Brabantse deel in NED B valt nogal mee en is niet buiten gek dat er wel een aantal inzitten. Of ga je nu ook twijfelen aan Welten, Derkx, Dirkse vd H, van Geffen, Keetels, Magis, Mol, Nunnink… Ook omdat Caldas uit Brabant komt?

 18. Ben ik het niet mee eens.. Den Bosch MB1 en OZ MB1 is NED B. Waar zijn de speelsters van Rotterdam, Ring-Pass, Pinoke of Kampong…

 19. Verrassende keuze.
  Ik had zelf liever iemand met meer hoofdklasse ervaring gezien. Representatief met passie voor opleiden.
  – Bogaart wellicht assistent maar geen coach.
  – snayer is een proma trainer maar mist organisatorisch en communicatief te veel.

  Janneke Schopman
  Stijn van Roosendaal
  Al zullen zij wel kandidaten zijn voor MA.
  Eric van Driel
  Marieke Dijkstra

 20. Ring pass? Serieus??

 21. Volgens mij komen Paumen en Van der Horst uit het zuiden..
  Is OZ MA1 al 3 jaar op rij landskampioen en Den Bosch Dames 1 de afgelopen 15 jaar maar 2 keer niet…
  Hoezo niet het beste hockey bij de dames uit het Zuiden…..

 22. Brabantse kliek

  De vraag werd hier gesteld of Steijn Spreij een goede keuze is, hij heeft alleen Den Bosch JA1 alleen gedaan en voor de rest aan de hand mee gelopen van ervaren coaches. Vindt dat door de KNHB een rare selectie procedure is gevolgd. Inderdaad zijn er meer coaches die ervaring hebben.
  Hoeveel kruiwagens moet je hebben om bondscoach te worden? Wordt tijd dat er is een wisseling van de wacht komt in de bunker van Nieuwegein en mensen met visie en management kwaliteiten de hockey sport verder gaan professionaliseren. Er zitten nu echt een stel amateurs, terwijl de hockey sport schreeuwt om professionaliteit in alle lagen. De opleidingen die je volgt hebben geen enkele waarde , alleen belangrijk is de elftallen van Oranje. Clubs , spelers, en districten worden niet serieus genomen en alleen gezien als geld inkomsten terwijl dit de levensader van de KNHB is. Ouwe jongens krentenbrood daar in Nieuwegein en elk vriendje van wordt wel verder geholpen, maar owee als je kritisch bent…. als je in het bedrijfsleven voor een hoge functie solliciteert dan heb je gelijke kansen, bij de KNHB niet daar moet je in het netwerk bekend zijn en voor gedragen worden.
  Deze keuze voor deze bondscoach komt mij voor van oja die hebben we ook nog en de vriendjes die we wilde kinnen/willen niet dan maar hij.
  Het is echt te simpel voor worden hoe de KNHB met vol gediplomeerde en kundige trainers omspringt.
  Helaas zal dit niet snel veranderen.

 23. @ Brabantse kliek, de spijker op z’n kop!
  helaas lacht de KNHB hierom. Ze hebben de monopolie in hockeyland en niemand die dat ooit gaat veranderen.

 24. Brabantse kliek?!?! De KNHB wordt altijd verweten een Westerse kliek te zijn. Met name een Kampong-kliek!

 25. Leontien van Moorsel komt uit Boekel = NB

 26. @Brabantse Kliek, helemaal mee eens. Misschien kan de de nieuwe voorzitter Gerittsen de knuppel in het hoenderhok gooie. Wakkie en Den Hartog weg! is verleden tijd.

 27. @amsterdam,Gerittsen is alleen niet de nieuwe voorzitter dat is Cornelissen.

 28. Alternatieven

  Alternatieven zijn lachwekkend en dus is Spreij een prima keuze. Jeugd trainen is iets anders dan hobbelen bij senioren. Echt goede jeugdtrainers zijn nu eenmaal schaars. Wie anders heeft die kwaliteiten in trainend Nederland?! Iedereen denkt de jeugd maar training te kunnen geven…

 29. Jeugd trainer

  @Alternatieven, wat is een goede jeugdtrainer?
  Vraag eens 10 jeugd trainers die topteams doen of ze een A3 of C6 willen trainen halen ze hun neus voor op want dat is te min. Vraag eens of Steijn Spreij een MA3 wil trainen wedden dat hij dat niet doet. Een jeugd trainer moet alles kunnen trainen van hoog tot laag dan pas ben je een goede (jeugd) trainer!

 30. Alternatieven

  @Jeugd trainer – Het zal je verbazen, maar ik deel jouw mening. Ik bedoel dan ook een jeugd specialist. Iemand die de jeugd echt beter maakt! Waar zijn die dan? Of heeft de bond gewoon absoluut geen oog voor hen die niet in hun welbekende netwerk zitten?

 31. Deze jongen zet toch al jaren alleen maar pionnen neer en mag gaaf doen op de videotoren, moet deze jongen nou talentvolle jeugd trainen?

  Heeft zelfstandig gewerkt bij Were-di wat nou niet een grooot succes was.

 32. Alternatieven

  @spits – Er zijn veel trainers en coaches die kant en klare lichtingen krijgen en dan meteen gekwalificeerd worden als goede trainers en coaches. Als je een dames top 4 team krijgt (wat ook vaak op basis van “wie ken ik” gaat, dan ben je al verzekerd van playoffs. Iemand afrekenen op 1 jaar is kortzichtig en getuigd van weinig verdieping. Ik ken meer “pionnen zetters” die best wel heel erg goed zijn.

 33. @Alternatieven, ik ken ook wel meerdere goede pionnenzetters, want pionnen neerzetten is ook niet zo heel lastig

 34. Jeugd trainer

  @Spits en Alternatieven, het gaat er om wie ken wie in Nieuwegein. Diploma’s, levenservaring en werk ervaring zijn totaal niet belangrijk. Er zijn genoeg gekwalificeerde trainers in Nederland te vinden, alleen die willen of mogen niet omdat ze andere visie hebben dan de KNHB. je moet JA knikker zijn en potten met stroop smeren bij de juiste mensen. Nederlands MA zoekt weer een coach, ben benieuwd welke verassing er nu weer uit de hoge hoed wordt getoverd door de KNHB.

 35. wie zouden daar goeie kandidaten voor zijn dan volgens jullie?

 36. Er zijn er genoeg, om een paar voorbeelden van trainers die met jeugd veel hebben bewezen

  Coach van HIC dames 1
  Coach van Nijmegen dames 1
  Ass. coach HDM dames 1
  Coach van Almere dames 1
  Coach van Groningen dames 1
  Een groot aantal district trainers

  Is slecht een kleine greep

 37. Mark borgers

Reageer