Interview met Wouter Rens

Naam: Wouter Rens
Leeftijd: 21
Studie: Rechten
Club: Pinoké
Vorige clubs: Klein Zwitserland, University Western Australia, Barcelona
Huidige positie in team:
Linksachter

Wouter, je beoefent tophockey waar je drie keer per week voor traint en zondag de Hoofdklasse competitie speelt. Is dat voor jou een zware belasting? Loop je op schema met je studie?
Het is een redelijk zware belasting. Je moet elke week toch maar weer 8 á 9 uur trainen. Ik loop twee jaar achter op mijn studie. En ik ben na mijn schoolexamens een jaar naar Barcelona geweest. Daarna heb ik nog een half jaar in Perth gewoond. In beide steden heb ik gestudeerd en gehockeyd.

Waarom ben je twee jaar geleden overgestapt van Klein Zwitserland naar Pinoké?
Ik wilde graag op hoofdklasse niveau blijven hockeyen. Daarnaast ging ik in Amsterdam wonen en studeren. Voor mij was het geen optie meer om op en neer naar Den Haag te rijden. Pinoké heeft ambities en daar wil ik graag deel van uit maken.

Welke positie heb je nu in het team van Pinoké Heren 1 en wat ervaar jij als je sterkste krachten die je aan het team geeft?
Ik sta linksachter. Verdedigend 1 op 1. Als linksachter zorg ik voor extra dreiging naar voren. Aanvallend probeer ik ook mijn steentje bij te dragen.

Het valt mij op dat jij nooit in Jong Oranje of Oranje selectie hebt gezeten. Sowieso uit Pinoké zijn er in de Oranje-teams geen afgevaardigden Heb je daar geen aspiraties voor of draagt Pinoké geen kandidaten voor?
Het verbaast mij ook wel een beetje dat niemand bij de groep van veertig spelers zit die in aanmerking komen voor een kans in het Nederlands elftal. Verder heb ik geen idee hoe dat allemaal in elkaar steekt. Zelf heb ik daar zeker wel aspiraties voor, maar het is natuurlijk aan anderen om te beoordelen of ik goed genoeg ben.

In hoeverre pas je je levensstijl aan aan topsport?
Ik probeer op te letten dat ik altijd uitgerust ben voor een training en wedstrijd.

En de zaterdagavond voorafgaand aan een wedstrijd? Drink je dan alcohol? Ga je nog ruig stappen? Of heeft de coach wat dat betreft nog regels opgesteld?
In principe zijn daar geen regels voor. Als die er wel zijn, dan heb ik ze nog nooit gehoord. Maar op zaterdag ga ik nooit uit. Meestal kijk ik dan een film.

Pinoké heeft een prachtig nieuw clubhuis met zelfs een fitness zaal. Hoe vaak maak jij gebruik van deze fitness voorzieningen is het nu een standaard verplichting voor het team geworden?
Tegenwoordig moeten wij minimaal twee keer per week verplicht het krachthonk in. Ik maak er drie keer per week gebruik van. Met het team doen we namelijk ook nog stabiliteitsoefeningen voor elke training.

Wat ervaar jij als de grootste voordelen van zo’n nieuw groot multifunctioneel clubhuis?
Ik ervaar de professionaliteit die de club uitstraalt als grootste voordeel. Er zijn nog zoveel andere dingen te bedenken, maar dit is wel het belangrijkste verschil voor mij ten opzichte van het vorige clubhuis.

Afgelopen zondag tegen Bloemendaal hebben jullie voor het eerst in deze competitie verloren. Hoe hebben jullie dat als team ervaren? Hebben jullie het daar de eerstvolgende training nog over?
We hebben verdiend van Bloemendaal verloren. Ik vond de uitslag wel een beetje geflatteerd. Verder ontbraken er een groot aantal spelers. Maar over het algemeen hebben we het afgelopen weekend als team goed gedaan. We zullen de wedstrijd kort nabespreken op de eerstkomende training.

En wat zijn je verwachtingen voor Pinoke heren voor dit seizoen?
Ik hoop dat wij in het linkerrijtje gaan eindigen. Op welke plek zullen we wel aan het eind van het seizoen zien.

Wouter, a.s. zondag moeten jullie uit tegen Amsterdam. De stadsderby, helaas zonder de geblesseerde Jesse en Timme. Dus we verwachten veel van jou! Veel succes! (AM)

Reageer