Aeolus vindt onderdak bij Leonidas

De besturen van Aeolus en Leonidas hebben dinsdag 24 mei het voornemen uitgesproken om tot fusering van beide verenigingen te komen. Er zullen zo snel mogelijk Algemene Ledenvergaderingen georganiseerd worden om over dit voornemen een besluit te nemen.

De huidige selectiespelers van de beide Aeolus teams, tevens de enige leden van Aeolus, hebben het initiatief genomen tot samengaan met Leonidas, omdat de continuïteit van de vereniging niet meer gewaarborgd kon worden op het terrein van Rotterdam. De Hoofdklasseclub heeft besloten zich te focussen op de ontwikkeling van haar topteams met als gevolg dat de vereniging niet langer in staat is middelen en faciliteiten voor Aeolus te bieden.

De spelers van de huidige dames­‐ en herenselecties wilden niet dat hun sportieve prestaties van de afgelopen seizoenen teniet zouden gaan. Een fusie met Leonidas zou daarom tegemoet komen aan de wensen van beide partijen.

Het bestuur van Leonidas ziet de fusie met Aeolus als een goede mogelijkheid om in sportief opzicht haar prestaties op een hoger niveau te tillen aangezien beide teams van Aeolus in de Overgangsklasse uitkomen, terwijl Leonidas momenteel nog in de 1e klasse speelt.

De KNHB heeft in een eerste informele reactie zeer positief gereageerd op het voornemen van beide verenigingen en toegezegd het verdere proces te ondersteunen. Ook zal de bond duidelijk maken welke gevolgen dit heeft voor de huidige competitie en de geplande play‐offs die begin juni worden gespeeld.

Comments (13)

 1. Goede timing en past bij de omvang van Leonidas (1800 leden, 6 velden en volgend jaar een gloednieuw clubhuis). Het is denk ik ook goed voor Rotterdam als hockeystad.

 2. Echt slim dit. Mocht Leonidas zondag niet promoveren, heb je in ieder geval een back-up. Volgend jaar Overgangsklasse zit er dan sowieso in. Relaxed.

 3. Een beetje triest van leonidas. De eigen eerste teams zijn absoluut niet overgangsklasse waardig op dit moment. Gaat Aeolus dan het 1e team overnemen? Best lullig voor de huidige selectie spelers/speelsters. Die zitten er echt niet op te wachten om in het 2e te spelen…

 4. Leve de handel in overgangsklasse licenties!!!
  Ongelofelijk dat dit kan en mag!

 5. Raar dat de KNHB hier positief opreageerd! Dit is niet echt een fijne ontwikkeling voor de clubs in de regio buiten dat heb ik het idee dat er niet helemaal volgens de regels wordt gehandeld die de wet voor een fusie stelt. En wat vinden de spelers van Leo h1 en D1 hiervan die straks hun plekje kwijt zijn?

 6. @karin: goed punt. Aeolus H1 en D1 voelen er zelf niets voor om in het 2e van HCR te gaan spelen, maar ze verwachten wel dat H1 en D1 van Leonidas, omdat zij naar Leo komen, in het 2e gaan spelen? Bizar

 7. Slim van Aeolus, niet zo slim van Rotterdam. Ze verliezen zo toch een aantal zeer goede spelers aan een opkomende concurrent. Leonidas is uiteraard spekkoper! Twee teams in overgangsklasse en waarschijnlijk gewoon een open selectie voor de twee eerste teams.

 8. Hoe is het?

  Wat gaat er nu gebeuren met de payouts- ins?
  op 5 juni?? ben benieuwd zijn die wedstrijden voor spek en bonen?

 9. ….en H2 wordt H3, H4 wordt H5 etc. Spelers Aeolus en een (te) ambitieus bestuur van Leo willen dit. De leden van Leo hebben hier toch geen voordeel bij? H1 en D1 van Leo al helemaal niet. Muv 1 of 2 spelers die in Aeolus, sorry Leo H1 of D1, een plek in selectie krijgen.

 10. Dit is echt belachelijk. Schandalig dat dit allemaal zo mag en kan en dat de KNHB dit prima vindt. Ik heb niets te maken met welke club dan ook die hiermee te maken heeft dus daarom zeg ik het maar. Wat een verschrikkelijke ontwikkeling in het hockey!! KNHB ga je schamen!!

 11. Wat een overdreven reactie`s zeg! Stel nou dat leonidas dit niet probeert maar alle spelers van Aeolus besluiten bij Leo de open trainingen mee te doen. Dan heb je het zelfde probleem voor de spelers van huidig h1/d1.

  Ook de discussie over de fusie gaat nergens over. Ik gok dat bijna de helft van alle clubs uit een fusie zijn ontstaan en nu mag dat opeens niet meer?

 12. maar Leo D1 & H1 blijven toch ook nog bestaan…?

 13. AS, goed punt echt Bizar…..haahaha.

Reageer