Aftrap WK 2014

Vanmiddag is de Hockey World Cup officieel afgetrapt.

Het toernooi start op 31 mei en duurt tot en met 15 juni 2014. Uit de vijf continenten zullen 15 landen in actie komen. Voor de Nederlandse hockeyliefhebber zal het hart extra snel gaan kloppen, want het Nederlands elftal speelt om de dag op primetime. Makkelijk te volgen dus. Kun je geen kaartje krijgen voor een van de wedstrijden, dan kun je de wedstrijd altijd live via het internet kijken.

Het internationale toernooi zal op Haagse bodem plaatsvinden. Het hoofdveld ligt in het ADO Den Haag stadion waar 15.000 toeschouwers inpassen. Naast het stadion komt een zogenaamd GreenFields stadion. Een veld waar zo’n 5000 toeschouwers omheen kunnen.
Buiten dat hockey centraal staat, worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd. Het credo luidt: ” Lets celebrate Hockey”, dus er valt ook genoeg te feesten.
In de binnenstad van Den Haag, op ’t Plein, komt een “Haags hockey huis” (omdat het lekker bekt) de organisatie wil dezelfde sfeer creëren als bij het glazen huis van 3fm. Voor de deur van de tweede kamer komt een kunstgrasveld te liggen waar tijdens het WK clinics worden gegeven.

Reageer