Alessia Padalino start tweede interlandcarrière in Italië – Hoofdklasse Hockey Nederland

Alessia Padalino start tweede interlandcarrière in Italië

Veertienvoudig international Alessia Padalino geeft haar interlandcarrière een verrassende nieuwe wending. De spits van Klein Zwitserland gaat vanaf 2011 voor Italië hockeyen. “Ik heb Londen 2012 nog steeds niet uit mijn hoofd gezet, vertelt Padalino aan Hockey.nl.”

Padalino (26) is dochter van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder en heeft daarom een dubbel paspoort. Omdat het in 2011 al vier jaar geleden is dat ze een officiële veldinterland voor het Nederlands elftal speelde, is ze vrij om voor Italië uit te komen.

“Ik word al jaren door de Italiaanse bond benaderd”, vertelt Padalino. “Maar ik had altijd de hoop om een vaste waarde in Oranje te worden. In 2008 hoorde ik nog bij de potentials van bondscoach Herman Kruis, maar toen ik afviel heb ik die droom opzij gezet en heb ik me op mijn maatschappelijke carrière gericht.”

Maar Italië bleef trekken en toen de Italiaanse bond zich dit jaar weer meldde, besloot Padalino toe te happen. “Het is een supermooie uitdaging. Wat extra leuk is, is dat mijn tweelingzus Chiara (middenvelder van Cartouche, red.) ook gevraagd is. We kunnen dus samen in een elftal spelen.”

Wat het niveau van Italië is weet Padalino, die overigens nauwelijks Italiaans spreekt, niet. “Maar heel hoog ligt het natuurlijk niet, anders zou mijn zus niet mee kunnen, zo eerlijk moeten we zijn. Maar ze hebben veel ambitie. Er is geld beschikbaar om er iets van te maken. Ik geloof dat er ook wat Argentijnse hockeysters met een Italiaans paspoort zijn benaderd. Ze willen er echt wat van maken.”

Bron: Hockey.nl

Leave a Reply