Annan: “We hebben ons beste hockey laten zien”

Alyson Annan de trotse coach van de Amsterdamse dames was zeer tevreden over haar ploeg. “Te gek! Het is hartstikke leuk. Ik denk dat we ons beste hockey hebben laten zien in de zaal, dus we hebben het goed opgebouwd.”

In december had Annan er nog een hard hoofd in, wat betreft de zaal. De kracht lag meer op het veld en dit jaar zouden de hoofdstedelingen wel zien waar het schip zou stranden. Toch is het meer dan goed gekomen met dat schip. “We hebben het in de zaal goed opgebouwd. We hebben niet gekeken naar het tactische spel in de zaal, maar meer gekeken naar de dingen die wij ook kunnen gebruiken in het veld. Dat was lastig voor een aantal meiden, want zij waren juist gewend om het tactische spel te spelen.”

Behalve dat het team in de zaal hard heeft getraind heeft het ook veel gedaan aan de teamspirit. Het was te zien dat de dames veel lol en plezier hadden, misschien was dat wel een extra wapen? “We hebben daar het laatste half jaar heel veel tijd aan besteed, want we doen het allemaal voor ons plezier. Het betekent niet als je een professional bent, dat je geen plezier kunt hebben. Dat is heel belangrijk. We hadden een week waarin het niet zo plezierig was en daar hebben we deze week aandacht aan besteed en dat was heel goed”

Reageer