Beach Hockey Zandvoort was weer een succes!

Eindelijk was daar de zon. Nadat de eerste voorrondes letterlijk in het water vielen was Zandvoort ‘de’ locatie deze zomer waarbij de zon volop scheen. Er werd fanatiek gestreden om het laatste ticket voor deelname aan het NK Beach Hockey 5 augustus in Scheveningen.
De dames van hockeyclub Kampong wisten in een redelijk eenvoudige strijd te winnen van de dames van Hockeyclub HBS uit Bloemendaal met 7-3. Hiermee veroverde de dames van Kampong een ticket voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap op zondag 5 augustus in het The Hague Beachstadium Scheveningen.
Bij de heren was het een pittige strijd. De mannen van Hockeyclub Overbos namen het in de finale op tegen de heren uit Noordwijk. Het was een mooi spektakel waarbij uit eindelijk de heren uit Beverwijk, in de laatste minuten de beslissing forceerde en wonnen met 2-1.
De laatste mogelijkheid om je als team nog in te schrijven voor een Beach Hockey toernooi is voor zondag 5 augustus. Naast het Nederlands Kampioenschap zal er ook een recreatie toernooi worden georganiseerd. Dus geef je nog snel op voor dit laatste hopelijk zonnig toernooi van deze zomer.
Beach-sport is zon, strand en fun. Voor sporter en toeschouwer staat het sporten op het strand gelijk aan plezier, actie en spektakel. Voormalig internationaal tophockeyer Floris Jan Bovelander organiseerde in 2004 het eerste Nederlands Kampioenschap Beach Hockey. Sindsdien is Beach Hockey officieel een vast onderdeel binnen de hockeywereld. Beach hockey is een flitsende sport met veel spektakel.
Bron: Persbericht Bovelander

Reageer