Belgische hockeyploegen stijgen op wereldranglijst


De Belgische nationale hockeyploegen zijn allebei gestegen op de wereldranglijsten die de Internationale Hockeyfederatie IHF na de Olympische Spelen heeft vrijgegeven. De Belgische mannen stijgen drie plaatsen en zijn achtste, de vrouwen gaan twee plekken vooruit en staan momenteel veertiende.
De Red Lions werden knap vijfde op de Spelen en klopten er drie teams die hoger gerangschikt waren (Zuid-Korea, India en Spanje). Daardoor wippen ze naar een knappe achtste stek in het klassement. India betaalt zijn twaalfde en laatste plaats op de Spelen dan weer cash en zakt naar de elfde plaats. De top drie blijft ongewijzigd. Ondanks (slechts) brons blijft Australië de lijst aanvoeren. Dan volgt Olympisch kampioen Duitsland, dat zijn titel verlengde, en vice-Olympisch kampioen Nederland.
De Red Panthers, die hun allereerste Olympische Spelen als elfde afsloten na de zege tegen de Verenigde Staten, worden veertiende op de nieuwe lijst. Tweevoudig Olympisch kampioen Nederland behoudt zijn koppositie en blijft vice-Olympisch kampioen Argentinië voor. Duitsland, pas zevende op de Spelen, zakt van de derde naar de zevende stek. Nieuw-Zeeland komt dankzij een vierde plaats in Londen de top drie binnen.
Bron: Belga – FEJ/CER/SPJ

Reageer