Belgische vrouwenploeg wacht drukke kalender in aanloop naar EK

Woensdag vertrekt de ploeg op stage naar Zuid-Afrika. Tussen 29 januari en 9 februari speelt België, nummer 17 op de wereldranglijst, er zeven oefenduels: twee tegen Azerbeidzjan (14e), één tegen China (4e) en vier tegen Zuid-Afrika (12e).

Van 5 tot 15 mei neemt België deel aan de Champions Challenge II, een toernooi met Oostenrijk, Wit-Rusland, Canada, Chili, Italië, Maleisië en Rusland. Daarnaast zijn er wedstrijden voorzien tegen Engeland (21-22/3) en Duitsland (16-17/07), twee tegenstanders in Mönchengladbach, Frankrijk (9-10/7) en de Verenigde Staten (10-11 en 13-14/8).

De Belgische vrouwenploeg mikt op het komende EK hockey in Mönchengladbach (17-28/8) in de eerste plaats op het behoud in de hoogste afdeling. Dat vertelde bondscoach Murray Richards dinsdag op een persmeeting in Boom. ‘Onze eerste betrachting wordt het verzekeren van onze positie in de eerste klasse’, vertelde de Australiër. Daarvoor moet België de laatste twee plaatsen op het EK ontlopen. Anderzijds zijn er in Mönchengladbach ook drie tickets te verdelen voor de Olympische Spelen in Londen.

Bron: De Standaard Online

Reageer