Brinkman: “Genieten om weer voor een vol Wagener Stadion te spelen” – Hoofdklasse Hockey Nederland
Thierry Brinkman in actie tegen Frankrijk. EHF/World Sport pics

Brinkman: “Genieten om weer voor een vol Wagener Stadion te spelen”

Al een aantal maanden wordt hij benoemd als de man-in-vorm. Hij is in de vorm van zijn leven, werd Europees en Landskampioen met Bloemendaal en werd geselecteerd voor de EK en de Olympische Spelen. Gisteren won Thierry Brinkman met Oranje in het Wagener stadion de openingswedstrijd tegen Frankrijk. 

Het duurde tot het tweede kwart voordat de score kon worden geopend. Een vijftal opnieuw genomen strafcorners, leidde er uiteindelijk toe dat Jip Janssen het openingsdoelpunt van de wedstrijd kon maken. 

Het tweede doelpunt, die ook nog in het tweede kwart viel, was een pareltje. Een hard schot vanaf de zijkant van de cirkel, werd binnen getipt door Thierry Brinkman. Uiteindelijk besliste Jeroen Hertzberger in de tweede helft de eindscore op 3-0. Brinkman: “We openden de wedstrijd naar mijn idee best wel prima. Uiteindelijk ben ik tevreden met het spel wat we hebben laten zien, ondanks wat slordigheden van ons team. Tegen Frankrijk speelden we toch een totaal andere wedstrijd dan vorige week in de FIH Pro League tegen de België. Met alle respect, laatstgenoemde tegenstander is toch van een ander kaliber”.

Lastig kwart

Een andere wedstrijd werd het. Afgelopen weekend speelde Oranje schitterend hockey, waarbij de Belgen weinig kans kregen. Gisteren stond er een ander soort tegenstander op de mat, die er in ieder geval op gebrand was om toch de foutjes die Nederland maakte af te straffen. In het eerste kwart kreeg het een strafcorner die net naast ging en ook in het vierde kwart, toen Oranje de teugels liet gaan, kreeg het kansen: “Over het algemeen vond ik ons prima spelen. Waarom het vierde kwart, net zoals tegen de Belgen, niet helemaal liep zoals het had moeten lopen weet ik niet”.

Thierry Brinkman is in vorm voor Oranje.
Thierry Brinkman is in vorm voor Oranje. Foto: Roel Ubels

Duitsland

Komend zondag nemen de heren het op tegen Duitsland. Van deze tegenstander werd dit jaar in de FIH Pro League al twee keer verloren. Desalniettemin heeft Oranje niet alleen slechte herinneringen aan de ontmoetingen met de Duitsers. Op het vorige EK werd in de poule en in de troostfinale gewonnen van ‘Der Mannschaft’. Zodoende is ook Brinkman er van overtuigd dat zondag het Nederlands elftal er klaar voor is: “De Duitsers zijn weer totaal anders dan België en Frankrijk. Tegenwoordig weet ‘men’ niet zo goed wat de Duitsers nou wel en niet goed kunnen. Wat ik weet is dat ze erg sterke spitsen en goede corners hebben. Hier zullen we voor moeten waken. We zullen heel goed moeten zijn, om de winst daar te moeten pakken”.

In de vorige ontmoeting had Nederland haar handen vol tegen de Duitse opponent.
In de vorige ontmoeting had Nederland haar handen vol tegen de Duitse opponent. Foto: Roel Ubels

Publiek

Het was lange tijd geleden dat publiek weer welkom was in het Wagener stadion. Al het publiek, vrijwilligers, spelers en organisatie die aanwezig waren, hadden vooraf een negatieve coronatest moeten overleggen. Ook de spelers merkten dat het publiek weer aanwezig was. Voor Brinkman was de ontmoeting in het Wagener stadion een hereniging met de fans, maar ook met de familie: “Toen we hier aankwamen zag ik meteen al hoe mooi het stadion was opgebouwd met een tweede ring. Het zit hier best wel vol en dat merkten we in de wedstrijd ook. Het is lange tijd geleden dat ik dit heb meegemaakt. Extra leuk was het dat mijn familie er ook weer bij kon zijn. Met hen heb ik een sterk contact en normaal gesproken bespreken we thuis binnen de familie altijd de tegenstanders. Nu zitten we met Oranje in het hotel en zien we weinig mensen. Ik heb dus niet de kans om met mijn familie de tegenstanders te bespreken. Voor komende zondag zullen we met het team de tegenstanders gaan analyseren om met een goed strijdplan weer voor de dag te komen”.

BEKIJK OOK:
Julie stapt uit de voetsporen van vader Brinkman en richt zich alleen maar op ‘winnen’

Coverfoto: EHF/World Sport pics

Leave a Reply