Brinkman: Op weg naar mijlpaal – Hoofdklasse Hockey Nederland

Brinkman: Op weg naar mijlpaal


Uit twee gespeelde duels tegen China en Groot-Brittannië vier punten, vijf veldgoals en twaalf strafcorners. Op zich prima statistieken. De Oranje hockeyvrouwen hebben uit die twaalf strafcorners alleen geen enkel doelpunt weten te scoren. Ik ga er vanuit dat de ploeg van bondscoach Max Caldas daar morgen (16.30 uur Nederlandse tijd) tegen de Japanse hockeyvrouwen verandering in gaat brengen.
Aanvoerster Maartje Paumen is met 21 doelpunten slechts één doelpunt verwijderd om zichzelf te kronen tot all-time Champions Trophy topscoorder. Centrumspits Kim Lammers gaat in het snikhete Argentijnse Rosario proberen haar 100e interland doelpunt ooit te maken. Een schitterende mijlpaal.

Minder strafcorners

Voor de verdediging van Oranje en in het bijzonder keepster Joyce Sombroek zou het leuk zijn voor het eerst dit toernooi de nul te houden. Een belangrijk verbeterpunt is om ervoor te zorgen minder strafcorners tegen te krijgen. De Nederlandse hockeyploeg heeft in twee wedstrijden acht strafcorners geïncasseerd en daaruit ontstonden ook de enige drie tegentreffers.
Japan is de zwakste tegenstander in deze Champions Trophy. De nummer negen van de wereldranglijst heeft met de 41-jarige Akemi Kato ook de oudste speelster in het team. Kato is daarmee bijvoorbeeld drie jaar ouder dan Oranje bondscoach Caldas (38 jaar).
Bron: Telegraaf

Leave a Reply