Damesgroep Hockey World League bekend

Maandagmiddag tijdens een persconferentie maakte bondscoach Max Caldas de groep bekend die tijdens de Rabobank Hockey World League in actie zullen komen. Een opvallende afwezige in deze groep in Den Bosch-spits Lidewij Welten. De reden daarvoor is niet bekend. Merel de Blaey, ook van Den Bosch, is er ook niet bij. Zij gaf eerder aan hockeymoe te zijn en om die reden het hockey op een laag pitje zet.

Klik hier voor de volledige selectie van het Nederlands elftal.

Caldas vertelde ook over de trainingsgroep richting het EK. Ten opzichte van de laatst bekendgemaakte trainingsgroep, zijn er vier nieuwe namen toegevoegd: Kiki Collot d’Escury, Roos Drost, Jacky Schoenaker en Marlies Verbruggen.

Sophie Polkamp (gestopt), Charlotte Vega en Naomi van As (beiden geblesseerd) schitteren in afwezigheid. De stagespeelster Laura Nunnink is afgevallen.

 

Comments (26)

 1. hockey moe?? En dat voor zo n jonge meid die nog maar een paar jaar in Oranje speelt? Dat klinkt als een Burn Out of mental break down.

  En wat is er met Welten aan de hand? Is ze uit vorm? Ze lijkt ook nogal aangekomen sinds ze terug is van haar wereldreis.

  Op zich goed dat Caldas blijft vasthouden aan zijn vorm is king principe

 2. Heeft zich nooit vastgehouden aan vorm is king, weet niet waarom Welten nu ineens afvalt. Sowieso het aantal OZ-ers valt op, komen toch echt te kort voor het topniveau. Ageeth zal hier wel een sterke hand hebben.

 3. @Plien:

  Vergeet niet dat ze vanaf de zomer van 2011 nonstop heeft gehockeyd. Naast veldtoernooien met Oranje en veldcompetitie met Laren/Den Bosch ook alles in de zaal gespeeld.
  Afgelopen winter als enige international (voor zover ik weet) ook zaal gespeeld. Dat breekt je na een tijdje op als er niemand is die je een keer afremt.
  Krijgt nu de klap na van de OS 2012 waar anderen die afgelopen winter of al direct na de OS hadden denk ik zo.

 4. Oh en als het echt Vorm=King zou zijn zou Anne Veenendaal toch zeker mee moeten. Wat heeft die onwaarschijnlijk staan keepen tegen Den Bosch 3 wedstrijden lang.

 5. @Erik. Beetje zielige reactie over de OZ speelsters! Vertel eens wat zij dan tekort komen. Selectie toont in ieder geval aan dat er keuzes gemaakt worden op andere aspecten dan alleen een naam.

 6. @edwin, speelde OZ de play-offs? nee. Dus de coach was slecht als de spelers zo goed zijn. of de spelers worden overgewaardeerd. wel opvallend waar een OZ coach zit bij een Nederlands team , dat er dan zoveel van hun club (en andere zuidelijke clubs) geselecteerd worden.

 7. haha ja OZ coach komt bij het ned elftal en krijgt het gelijk voor elkaar om heel OZ er in te krijgen. Laat me niet lachen schaar. Je moet beter weten!
  Magis Derkx en Meijer meer dan verdiend, prima seizoen gedraaid.
  En leuk voor Drost Schoenaker Verbruggen Collot dat ze een kans gaan krijgen voor plaatsje in ek selectie. Goed dat Verschoor Keetels en de Waard wel het WK jong oranje gaan spelen.

 8. Welten inderdaad niet in haar topvorm (maar dat gold wel voor meer DB speelsters tegen A’dam (Mol, Keetels o.a.), maar toch ook dit seizoen bij vlagen weergaloos. Aan de andere kant prima om ook eens anderen een kans te geven.

 9. Opvallend ja, opeens 5 OZ speelsters erbij nu de assistent … Als vanouds weer veel Amsterdamse dames. Maar geen Van Silfhout. Geen Laren speelsters naast Lammers en Sombroek. Had Welten maar net zo veel krediet als Polkamp jaren lang. Enfin, met de huidige internationale weerstand krijg je als coach altijd gelijk.

 10. topcoach

  Vorm is King is het motto en het is alleen maar goed dat Caldas zich daar altijd aan houdt.
  Hij kijkt nooit naar de namen maar altijd naar wie er in topvorm is en als Lidewij dat niet is, dan is het alleen maar goed dat zij thuis blijft. Net zoals vorig jaar Ellen thuis bleef. Een goede waarschuwing voor de grote namen! Niemand is veilig van zijn plekje en zo hoort dat ook in topsport

 11. @topcoach, als je serieus genomen wilt worden dan moet je ook zelf een serieuze reactie geven. Dit kun je niet menen. Lees je eerste twee zinnen nog eens na: dat is nu precies de kritiek op Caldas, dat hij dat dus niet doet.

 12. Max is een absolute topcoach.
  Ik denk dat zijn keuze altijd de beste is……..
  Zit altijd een 2de gedachte achter,dat bevalt me zeer!
  En zoals iedereen weet kun je Max s’nachts wakker maken voor hockey(en golf),ik weet niet of dat voor iedere bondscoach geld.
  Hockeydier en vakman!
  Maar met resultaat staat alles dat zie je wel bij schc.
  Pim is echt van het nivo Max maar Pim moet gewoon in de overgangsklasse aan de slag………….!

 13. @ravi,Pim kan helemaal niks

 14. Amsterdam

  @ravi, niet om 01:43 rare wartaal uitslaan. Komt de site en de discussie niet ten goede. Vind zelf Max niet van het nivo marc Lammers. Bij max alleen maar power hockeyers. Bij lammers meer ruimte vooor creativiteit.

 15. Pizzaboer

  Het zijn twee volstrekt verschillende coaches. Beide met het vermogen het beste uit de spelers te halen. Denk niet dat je ze met elkaar kunt vergelijken Amsterdam.

 16. Toch behoorlijk apart al die oz meiden. Zeker in de trainingsgroep, Marlies verbruggen is een leuke hoofdklasse speelsters, maar absoluut niet goed genoeg voor ned team. En die keepster…

 17. amsterdam

  @pizzaboerhet is een mening. Zie liever ned elftal met Lammers als met Caldas. Heeft niets te maken met vermogen om iets uit spelers te halen. Top dames bestaat uit Nederland en Argentinië dus groot en sterk is de concurrentie niet.

 18. @sjon, helemaal me eens. Kai de Jager heeft er ook een handje van. Zal wel de eeuwige frustratie van het zuiden zijn ten opzichte van het westen.

 19. In Lammers tijd was internationale concurrentie sterker en breder, bijv China, Korea. En stond er een team met meer creativiteit. Nu is het een hit and run filosofie, waarin je echt niemand beter ziet worden. OS wel gewonnen, maar met armoedig spel, en maar net gewonnen van Nieuw-Zeeland. En dankzij gebrek aan concurrentie kun je makkelijk 2 teams formeren die beiden internationaal toernooi zouden kunnen winnen. Zie ook europcacup waarin Laren hier veel verliest, net in de play offs, en toch europese finale makkelijk haalt.

 20. Onzin verhaal. Er zijn een heleboel speelsters beter geworden, ik hoef het lijstje niet eens op te noemen. Maar als je bijv Carlien d vd h ziet hockeyen nu…
  Verder wel eens dat je 2 teams kunt opstellen die internationaal mee zouden doen. Nederland heeft gewoon een enorme poule talenten.

 21. amsterdam

  @phe, deel je mening

 22. Rodierodie

  Hahahahaha, onderaan het pdfje waar de redactie in dit bericht naar doorverwijst:

  “Noot voor de redactie, niet voor publicatie:”

  Lekker bezig weer hoor 😉

 23. @ rodierodie

  ook hockey.nl heeft gewoon die link geplaatst

 24. @Rodierodie…

  Kijk even naar de link naar hetzelfde persbericht op Hockey.nl… Misschien moet je daar ook wat van zeggen?

 25. Welten was niet helemaal in vorm dat klopt, maar af en toe weer subliem. Dat ze gepasseerd is ten koste van de HWL oké (voor Verschoor een goede kans) maar dat ze ook niet bij de trainingsgroep zit is voor mij onbegrijpelijk als je bedenkt dat Verbruggen en vd Velden er wel bij zitten.
  Drekx en Magis valt dat wel weer iets voor te zeggen, speelden een goed seizoen.

  Terecht dat Schoenaker eindelijk een kans krijgt.

 26. We moeten niet proberen de selecties te begrijpen die Caldas maakt. Hij blijft altijd bij zijn ( summiere- ) uitleg maar geeft niet echt zijn visie. Daarom lijkt het soms of hij met 2 maten meet en misschien doet hij dat ook wel. Ik kan hem al jaren niet echt goed volgen,maar hij heeft wel gewonnen met zijn team en de sfeer is blijkbaar goed.
  Zijn selectie roept altijd vragen op !
  Laat hem lekker gaan ,en natuurlijk heeft de assistent coach ook invloed ( Cox had dat ook )Vind het niet raar dat er wat speelsters uit de “opleiding ” van Ageeth een kans krijgen, zij kent die meiden immers al jaren,maar vind het wel bedenkelijk dat bijv. v.d.Velden weer in de selectiegroep zit. Zij is niet veel gegroeid ondanks het feit dat ze al ruim 2 jaar meetraint op het hoogste niveau…. Misschien dan op zo’n WHL toernooi anderen testen ?

Reageer