Carlijn Welten van Laren naar Hurley

Na 5 jaren verlaat Carlijn Welten Dames 1 van de Laren. Carlijn zit in het laatste jaar van haar studie geneeskunde en moet komend seizoen haar senior co-schappen gaan lopen. Mede in verband hiermee en ook vanwege de afstand gaat ze bij Hurley hockeyen.

Comments (26)

 1. HUUUUUUUUHHH

 2. Hing al een tijdje in de lucht. Erg jammer voor Laren. Benieuwd hoe ze dit gaan opvangen.

 3. 2 uit 12

  Gaat lekker Pien. Dit is de 2e goede keuze uit 12. Was jij vroeger op school ook zo goed in meerkeuzevragen?

 4. Grappig.
  Ik heb alleen gezegd dat W. Bos naar A’dam zou gaan, dit klopte niet, zij verhuist naar A’dam maar gaat er niet spelen. Verder heb ik gezegd dat M. van Geenhuizen naar Rotterdam zou gaan, MITS R’dam hoofdklasse speelt.
  Trouwens, L. van Baarren naar Kampong.

 5. Pien op 27 april:
  “Volgend seizoen gaat Merel de Blaey weg, Carlijn Welten gaat naar Hurley ivm haar studie en Willemijn Bos gaat naar Amsterdam. Gaat Kim Lammers nog door? En het gerucht gaat dat Miek van Geenhuizen met de Snaijer meegaat naar Rotterdam. Leuk, verschuivingen! Hurley wordt wat sterker, Fieke Holman en Elsemiek Groen schijnen ook daar heen te gaan..” (…) “Geld op en Welten heeft het druk met Geneeskunde. Bij Hurley is ze straks de vedette, bij Amsterdam moet ze gewoon komen trainen.” (…)  “Inside information. Waarom De Blaey weggaat weet ik niet. Misschien heeft ze het bij Laren niet naar haar zin. Maar van de Blaey, Bos en Welten ben ik zeker. Van Geenhuizen is 50-50. Bij Rotterdam hebben ze geld zat, Streeder is vertrokken en om die reden komt er een tonnetje vrij”

 6. Dus was de reactie van mij en anderen: of ze kletst maar wat, of ze is ongeloofelijk indiscreet mbt vertrouwelijke info.
  Over welke Pien we het ook hebben, dat geldt nog steeds.

 7. Maak je niet zo druk, iedereen die een beetje bekend is in het hockeywereldje is op de hoogte. Echt niets nieuws wat er verteld wordt. Ze vertelt de geruchten, geen echte inside information

 8. Mooie versterking voor Hurley. Die krijgen een behoorlijk team.

 9. I love Carlijn

  Carlijn is verreweg de mooiste speelster van het moment. Blij dat ze naar Hurley gaat.

 10. Jammer. een prachtige speelster en een lief persoon. behalve veel eigen doelpunten zorgde zij ook voor de een groot aantal van de assists op kim. die zal dat zeker gaan merken. een vervangster vinden zal moeilijk zijn. wel veel eigen goede jeugd, maar die zijn nog niet zover.

 11. Nou, nog een reden om niet meer bij laren te gaan kijken! Toch maar wat vaker naar Hurley nu!

 12. Aandacht / publiciteit is zo vaak gericht op de grote namen. Bij Laren gaat ’t dan vaak over: Naomi, Kim en Miek. Maar Laren zonder Carlijn en Merel; lijkt me toch wel een forse aderlating. Beide zijn erg goede hockeysters, die ook nog het vermogen hebben anderen beter te laten spelen (teamplayers). Die zijn in mijn ogen in elk team goud waard. Merel en Carlijn veel plezier en succes bij jullie nieuwe clubs. Een fan.

 13. Groot gemis voor Laren dit:
  DB sterker dan dit jaar, schc sterker, amsterdam en laren zwakker. Oz, Mop, Hurley sterker. Pinoke, Kampong geen idee, hdm zwakker. Nijmegen en terriers zeker dat ze niet hoger dan plek 10 eindigen. Mogelijk wordt de competitie een stuk leuker en gaan Mop, Hurley en OZ de uitdagers worden van laren en Amsterdam. Zou erg leuk zijn.

 14. JAAAA inderdaad, door al die verschuivingen van speelsters zal de competitie er alleen maar leuker op worden!!!

 15. mama mia

  Weet niet of Laren zoveel zwakker zal zijn komend jaar ! Ze hebben een aantal zeer talentvolle jeugdinternationals die dit jaar al veel meegespeeld hebben en die ruimte krijgen om te groeien. Vond die Vicky v.d.Broek, geen jeugdinternatinal maar wel een talent volgens mij, heel aardig in de spits.Bovendien is meisjes A ook goed. Er is dus wel toekomst voor Laren. Wel noodzakelijk dat er een goed beleid is om deze talenten ook voor die club te behouden. Maar Carlijn en Merel zullen zeker gemist worden.

 16. Mama mia

  Voor Amsterdam ben ik ook niet zo bang. Wel een heel ervaren keeper weg , maar een belofte voor de toekomst er voor terug in de goal.De internationals en ook andere basisspelers blijven , behalve Fieke dan. En Juliette Hentenaar misschien weer terug in Dames 1 ?Gedreven nieuwe coach ! Gaat wel lukken hoor. Den Bosch is niet zoveel sterker geworden. Frederique weg, Merel ervoor terug.SCHC heeft zich wel goed versterkt. Dus de top 4 blijft nog steeds spannend. Mooie uitdaging voor de rest !!

 17. zeker veel talentvolle jeugdspeelsters, maar vullen die ook de gaten die momenteel vallen. Nix voor Merel is een zekerheid. Voor Welten is er echter niemand. Goed dat Kim bijgetekend heeft, want anders was het echt rampzalig geweest voorin. Slechts 2 echte centrumspitsen aanwezig op de club waarvan er een nog wel erg jong is en de ander om wat voor reden dan ook (blessure ?) niet gespeeld heeft.

 18. Amsterdam gooit heel veel goals weg met fieke en een goeie speelster. Daarnaast gaat Engels heel erg gemist worden. Die zijn zeker zwakker.
  Natuurlijk is Laren ook zwakker geworden. De jeugd is zker goed, maar die kunnen dit nog niet opvangen. Mogelijk lukt het de rest dit jaar in elk geval om veel dichterbij te komen.

 19. Fan van Pien

  Wow Pien,alwéér een voorspelling goed! Wat een toppertje ben je toch! Ik ben fan van je hoor! Trek je niets van alle kritiek aan. Die mensen zijn gewoon jalours op zo´n fantastische waarzegster als jij. Ik kan niet wachten totdat je weer in je glazen bol gaat kijken en al je nieuws met ons wilt delen. Pien for President!!

 20. @kenner, wat een onzin welten is zeker een leuke speelster maar laten we nou niet doen of die onvervangbaar is het zou anders zijn als Lammers was weggegaan.
  Holman heeft afgelopen seizoen 12 doelpunten gemaakt, dus die heel veel goals valt wel mee.

 21. @joop:
  Ja, noem mij is een speelster die kan of op termijn kan wat Welten kan? En die komend jaar bij Laren kan gaan spelen?
  Holman 12 goals en de turn waaruit De goede scoort en de dreiging op de kop is veel minder. Daar verliest amsterdam behoorlijk wat mee.

 22. Lachende Kabouter

  Kenner, je vergeet Macey de Ruiter. Die kan het nog niet maar is wel heel erg goed op weg. Maakte erg veel indruk tijdens de PO’s.

 23. macey is een prima speelster, maar komt techniek en scorend vermogen te kort. de lange is technisch gelijkwaardig aan welten, maar is geen aanvaller. etc. ik vrees dat kenner gelijk heeft.

 24. @Kenner, de ruiter en de lange zouden dat al kunnen doen en inderdaad missen die nu nog de ervaring. Maar het is prima op te vangen het zou veel erger zijn geweest als `kim `lammers was weggegaan.
  Holman 12 goals ja dat valt dus allemaal heel erg mee, je zet iemand anders straks naast de goede en de dreiging is weer precies hetzelfde.

 25. Ik denk dat als Laren met de selectie van afgelopen seizoen geen kampioen is geworden, dat ze het komend jaar zeker niet gaan worden. Daarnaast halen de internationals in een na olympisch jaar altijd een veel minder hoog niveau. Ik denk dat Laren uitgedaagd gaat worden.
  Amsterdam zal de playoffs met dit team nog steeds dik moeten halen, maar zijn er in elk geval niet beter op geworden.
  @joop; iemand anders op de kop ernaast en je dreiging is terug.. Beetje kort door de bocht he. Holman en De goede was heel gevaarlijk op de kop, dat ga je niet vervagen door, zeg Polkamp voor een slag ernaast te zetten, mijns inziens. Maar misschien heb je gelijk.

 26. @kenner, waarom zou Laren geen kampioen kunnen worden de verschillen zijn minimaal en dit soort wedstrijden worden op details beslist.
  Ik zeg toch ook niet dat je polkamp op de cirkel moet zetten? maar er is naast de Goede vast nog wel iemand met een redelijke klap of sleep dus die kan je rustig voor de dreiging op de kop zetten.

Reageer