Charlotte Vega: “Voor minder dan goud gaan we niet!”


Charlotte Vega (foto rechts), de 21-jarige jeugdinternational van Pinoké, vertelt op de website van haar club over de voorbereidingen op het aanstaande EK onder 21 in Den Bosch.
De selectie van Jong Oranje is al vanaf het begin van vorig seizoen hard in training voor dit EK. “In de loop van het seizoen is de frequentie en de intensiteit van de trainingen omhoog gegaan en is de focus gelegd op het EK van aankomende zomer. Hierbij horen ook selectiemomenten om de groep te verkleinen. Dit zijn de minder leuke momenten die je als groep met elkaar moet verwerken en er samen probeert kracht uit putten om er weer volledig voor te gaan.”
Na een lang en zwaar seizoen bleven de dames van Jong Oranje doortrainen, maar een weekje vakantie in de aanloop naar een EK zo laat in de zomer kon er nog wel van af. Eenmaal terug van vakantie ging het er wel weer meteen hard aan toe. De trainingsfrequentie ging omhoog, het werd harder en intensiever. Alles moest gaan kloppen en in het teken van het EK staan. Terwijl iedereen lekker van het zonnetje aan het genieten was op het strand of terras, stonden wij op het hockeyveld en speelden oefenwedstrijden om de puntjes op de i te zetten.”
De dames zijn niet alleen een topfit team, het is ook een hele hechte ploeg. Hier is bewust aan gewerkt en uit de mindere momenten die het team heeft meegemaakt is ook weer kracht geput om er samen iets moois van te maken. Vega heeft één duidelijk doel voor ogen tijdens dit EK: “We zijn er klaar voor en voor minder dan GOUD gaan we niet. Daar hebben we het hele jaar en de afgelopen tijd keihard voor getraind!”

Reageer