Coach Bogaard per direct weg bij hockeysters KZ

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Bas Bogaard is sinds maandag geen hoofdcoach meer van de dames van Klein Zwitserland. De huidige assistent-coach Eric van der Pol zal tot het einde van het seizoen de taak van hoofdcoach waarnemen.

“We zien de noodzaak tot structurele wijzigingen om de ploeg weer vlot te trekken en hiermee denken we het jonge en talentvolle damesteam van HCKZ een goede uitgangspositie te geven voor de zware laatste weken van de competitie”, aldus Maarten van Grimbergen, bestuurslid tophockey. Van der Pol kwam begin dit seizoen over van promovendus Hurley naar het damesteam van HCKZ.

De komende weken zijn belangrijk voor het damesteam van HCKZ. Komende woensdag treft HCKZ Rotterdam en 3 april is de ontmoeting met Kampong. Op 17 april speelt HCKZ tegen HGC dat momenteel voorlaatste staat.

HCKZ is Bas Bogaard zeer erkentelijk voor zijn inzet en verdienste binnen de club. Bogaard bereikte in 2010 de finale van het landskampioenschap met Meisjes A1.

Comments (2)

 1. Iman Trafo

  Er wordt wat afgesold met coaches, ook in de hockeysport. KZ heeft na het vertrek van Merel de Blaey en Naomi van As niet geinvesteerd in vervanging en nu krijgt Bas Bofgaard de schuld.

  De oorzaak ligt natuurlijk in de financiele situatie van KZ dat bijna failliet is geweest en ook niet kon investeren.

  KZ hoopt waarschijnlijk op een ‘schokeffect’. Op dit moment lijkt mij dat zinloos gezien het aantal punten dat behaald is.

  Beter degraderen en dan proberen op een gezonde financiele basis weer terug te komen naar de hoofdklasse, dan een bekwame coach op deze manier (degradatie lijkt toch onafwendbaar) aan de kant te zetten.

  Shame!!!

 2. kees fens

  Moest een aantal jaar geleden bij de mannen Sonja Thoman niet vroegtijdig vertrekken? Heeft niet echt geholpen op lange termijn. KZ heren speelt overgangsklasse, net als de dames volgend jaar

Reageer