Coach Bolhuis neemt afscheid van hockeysters Amsterdam

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Peter Bolhuis stopt aan het einde van dit seizoen als coach van Amsterdam Dames 1, dat heeft hij dinsdag aan de speelsters en begeleidingsstaf van het team verteld.

Bolhuis trad in juni 2010 aan als hoofdcoach voor een periode van een tot twee jaar. Het team heeft dit seizoen grote vorderingen gemaakt en staat in de competitie op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Bolhuis heeft zijn besluit genomen vanwege de grote impact die hoofdcoachschap heeft op de balans met zijn werk en gezinsleven. “Het is een hele lastige en emotionele beslissing, omdat ik Dames 1 en hockeyclub Amsterdam een zeer warm hart toedraag,” verklaart Bolhuis. “Ik ben na vele jaren weg te zijn geweest met open armen ontvangen en ervaar de club als een warm bad en een echt thuis. Wij zullen met de gehele begeleidingsstaf met heel veel energie dit seizoen afmaken en er alles aan doen om straks de play-offs winnend af te sluiten.”

“We respecteren het besluit van Peter, maar betreuren zijn vertrek als hoofdcoach,” zegt Koen Pijpers, Commissaris Tophockey Dames bij AH&BC. “We zullen zorgvuldig bekijken hoe we de ontwikkeling die Bolhuis samen met zijn assistent-coach Patrick Bakker heeft ingezet, gaan voortzetten.”

Bron: Persbericht Amsterdam

Comments (1)

  1. kees fens

    Wat heeft Amsterdam toch met die Patrick Bakker. Is dat nou de topper? Zie HIC een jaar geleden. Zie niet zoveel hoofdprijzen bij deze man. zwaar overgewaardeerd.

Reageer