Cox: “De sfeer is erg ontspannen” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Cox: “De sfeer is erg ontspannen”

Reikhalzend kijkt ze uit naar haar het moment dat zij het doel van de regerend olympisch kampioen mag verdedigen. Al werd keepster Maartje Cox maandag nog door bondscoach Max Caldas gepasseerd in het eerste duel om de Investec Cup in Kaapstad, toen Nederland tegen Australië speelde (2-2). Tegen Engeland mocht ze wel de resterende minuten onder de lat staan.

Voor haar debuut hield Cox goede hoop dat zij nog een kans kreeg in de volgende duels. “De bondscoach wil iedereen laten debuteren. Maar het niveau is erg hoog. Al merk ik wel dat ik de stijgende lijn te pakken heb.”

Toen de Oranjedames de wedstrijd tegen Australie speelden, zat Cox nog bij de zogehete ‘sevens’, het groepje afvallers. Zij spelen dan een partijtje, 7 tegen 7 , tegen de afvallers van de tegenstander. “Speelsters die niet meedoen aan de wedstrijd, hockeyen deze week vijf keer zeven tegen zeven. Dat gaat om de mini-Investec Cup. Deze wedstrijden worden op een kleiner veld afgewerkt.”

Cox heeft het erg naar haar zin tijdens het vierlandentoernooi, de afsluiter van een trainingsstage. “Fantastisch om met deze groep te trainen. De sfeer is erg ontspannen. Het is ook een best jonge groep en daardoor is het heel leuk. Bovendien is Zuid-Afrika een geweldig mooi land.”

Leave a Reply