Dames Club de Campo prolongeren Spaanse dubbel – Hoofdklasse Hockey Nederland

Dames Club de Campo prolongeren Spaanse dubbel

Foto © Roel Ubels

De hockeysters van Club de Campo hebben hun Spaanse landstitel geprolongeerd. In de derde en beslissende wedstrijd werd zondag in de extra tijd met 2-1 gewonnen van Real Sociedad.

Het was Barbara Malda die in de extra tijd via een strafcorner de golden goal maakte. Met het kampioenschap pakken de Madrileense dames de dubbel, want eerder dit seizoen wonnen zij ook al de beker. De dubbel werd vorig seizoen ook al behaald.

Saskia Reuhman (foto), de Nederlandse verdedigster van Campo, sluit hiermee een prachtige loopbaan in Spanje af. De oud-jeugdinternational speelt volgend seizoen bij het Pinoké van coach Etienne Spee.

Ook de hockeymannen van Club de Campo hebben een stap in de goede richting gezet. Het eerste finaleduel tegen Atlétic de Terrassa, de nieuwe club van Santi Freixa, werd op eigen veld met 5-4 gewonnen door onder andere een doelpunt van oud-HGC-speler Eric-Jan Iding. Zaterdag 4 juni is de return in Terrassa.

Bron: Van onze buitenlandcorrespondent

Comments (3)

 1. Hockeyer in spanje

  Was blijkbaar een hele dubieuze goal, een pc , eerste slag boven de plank. Heb de beelden gezien,de scheids zegt dat iemand de bal aanraakte, maar ik kon het niet goed zien ivm slechte kwaliteit vd beelden . Was er iemand bij die het kan verhelderen? Gracias

 2. hockeyer in spanje

  heb het van 2 verschillende hoeken gezien, onterechte goal, naar mijn mening. De scheidsrechter liet zich heel erg beinvloeden door het gejuich van campo , en besloot hen te waarderen met een doelpunt.
  heel jammer voor de dames van real sociedad, verdienden te winnen vond ik.
  https://www.youtube.com/watch?v=-BJC4D-UKmo hier kon ik het niet goed zien
  https://www.youtube.com/watch?v=dXfPlPJG6cs , hier aan de andere hand vind ik het wel duidelijker.

  see for yourself!

 3. Speelster Real Sociedad

  Hola.

  Inderdaad goed gehoord dat het een dubieuze goal was, sterker gezegd: het was geen goal. De bal werd, zonder dat iemand uit ons team hem raakte, met een backhand hoog in het net geslagen. Hierbij vermeld dat de strafcorner ook niet eens een strafcorner was, wat goed te zien is in het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=dXfPlPJG6cs
  Daarbij was de 1-0 van Club de Campo uit een strafcorner ook al geen strafcorner, want met een vrije slag die ze mee kregen, liep onze verdediger met het stick boven het hoofd terug uit om afstand te nemen, ze deed dus opzettelijk NIET mee aan het spel, en de speelster van Madrid loopt opzettelijk met de bal tegen haar lichaam aan. Dit is volgens de regel een vrije slag tegen, maar in plaats daarvan werd er een strafcorner gegeven. Dit vond ook nog eens buiten de cirkel plaats. Al met al was het dus een erg trieste dag en ongelofelijk dat 2 vrouwen een droom van een team zo kunnen weggooien. Al dat harde werken voor niks! Ze floten de wedstrijd af zonder ook maar enig overleg met elkaar of met de wedstrijdleiding op de middellijn, die ons nog gerusstelden dat ze het allemaal gezien hadden en dat het gewoon uitslaan zou worden. Ongelofelijk! Hierbij nog een filmpje van de onterechte goal die voor dit team nooit meer te vergeten zal zijn: https://www.youtube.com/watch?v=-BJC4D-UKmo

  Hopelijk zal dit zich verspreiden en komt het goed bij de Spaanse hockeybond terecht, want zo’n fout mag nooit meer gemaakt worden!

Leave a Reply