Dames Eindhoven ontspringen degradatiedans

Eindhoven heeft zichzelf tijdens de laatste speelronde voorlopig veiliggesteld in de Hoofdklasse Indoor. Door zondagmiddag Nijmegen te verslaan (3-2) ontspringt de ploeg van coach Bas Dirks de dans op directe degradatie. Doordat concurrent Amersfoort verloor van Rotterdam, stappen de dames uit Eindhoven noord over Amersfoort heen naar de vijfde plek. Deze plek geeft recht op nacompetitie.

Aanvoerder Carlijn Collart (foto links) was na de wedstrijd tegen Nijmegen ontzettend opgelucht en blij. “Het was echt een ongelooflijk spannende wedstrijd. Het ging de hele tijd gelijk op. We wisten dat wij in de laatste minuten van de wedstrijd (het stond 2-2 gelijk, red.) een stapje extra moesten doen wat in het fluitsignaal nog een corner opleverde. En die ging er in. Eindelijk hadden wij het geluk aan onze zijde.”

De overwinning was naast de inzet van de dames deels te wijten aan coach Dirks. “Ja, hij heeft Nijmegen erg goed gelezen en daar op geanticipeerd. De vorige wedstrijd hebben zij zeker twee keer door de as een aanval opgezet wat resulteerde in doelpunten. Hij heeft daarom een ander plan bedacht wat succesvol bleek te zijn.”

Dat de paars-groenen het zichzelf zo moeilijk hebben gemaakt tot op de laatste speeldag lag deels aan een nieuwe formatie. “We kunnen elkaar nu pas echt goed vinden. Gelukkig was dat nog niet te laat. Nu op weg naar de nacompetitie. We willen er zo graag in blijven! Ik ben benieuwd welke tegenstanders we tegen gaan komen.”

Zondag 30 januari neemt Eindhoven het op tegen drie kampioenen uit de Topklasse. De nacompetitie voor zowel de heren als de dames wordt gespeeld in de Sporthallen Zuid te Amsterdam.

Reageer