De voorspellingen: Heren vrijdag 15 maart

De stand in de hoofdklasse kan er over twee weken heel anders uitzien, want er worden twee dubbelweekeinden achter elkaar gespeeld: vier wedstrijden in tien dagen, op de vrijdagen en zondagen. Nu geblesseerd raken is dus uiterst onhandig.

Hoofdklassehockey blikt vooruit, kijkt in de glazen bol en voorspelt de uitslagen.

SCHC – Voordaan

De degradatiekraker. SCHC vol vertrouwen in het nieuwe systeem, lekker hangen in de cirkel en loeren op de gevaarlijke counter. Zul je zien dat Voordaan net als Kampong dat ene gaatje kan vinden en op 0-1 voorsprong komt. Dan moet Stichtsche iets doen, aanvallen, en dan gaan ze onderuit, 0-3.

Schaerweijde – Kampong

Schaerweijde zit er lekker in en wil graag boven de tiende plek eindigen, wie niet? Tegen een verzwakt Kampong kan de ploeg uit Zeist misschien wel goede zaken doen. De strafcorner van Matt L’Huillier loop gesmeerd terwijl bij de Utrechters de korte hoekslag niet van een leien dakje gaat. Toch bewijst Kampong ook met tweederangs spelers goed te zijn. Hoofdklassehockey.nl kan er niet meer van maken: 2-3.

Bloemendaal – Pinoké

Hoe zou het de steekneuzen vergaan op ’t Kopje? Bloemendaal heeft een mentale tik gekregen na het verlies van Oranje Zwart, maar dat zijn ze allang vergeten. Pinoké is zo erg geschrokken van de thuisnederlaag tegen Schaerweijde, dat ze nu alle uit de kast halen, maar tevergeefs. Bloemendaal is op hun eigen watermat te sterk, ook voor Pinoké, 4-1.

Den Bosch – Oranje Zwart

Den Bosch gelooft dat zij van iedereen kunnen winnen. Afgelopen zondag Rotterdam, dan kan Oranje Zwart er ook nog wel bij. De hoge druk van Den Bosch lijkt ook tegen de Eindhovenaren te werken. Zul je zien dat een toeschouwer een bananenschil op het kunstgras legt, scheidrechter maakt een zwieper en hup: pep talk voor de heren van Den Bosch. Die pech heeft OZ dan weer wel. Hebben de gastheren weer een stunt in huis? Hoofdklassehockey.nl denkt van wel: 2-1 zege voor de Bosschenaren.

HGC – Rotterdam

Rotterdam is niet van plan om nog een keer tegen een verrassende nederlaag aan te lopen. De ploeg van Reinoud Wolff speelt vrijdag niet om de punten. Nee nee, zoals aanvoerder Jeroen Hertzberger al zei spelen ze voor de wedstrijden in mei, de play-offs. Dan moet je vrijdag geen steken laten vallen tegen het energieke HGC. De Gazellen bijten van zich af en maken het de Rotterdammers knap lastig. In een spannende slotfase trekken de Rotterdammers aan het langste eind: 1-2.

Amsterdam – Laren

De avondwedstrijden zijn niet weggelegd voor Amsterdam, want in de eerste minuten zijn de grootste kansen voor de heren uit ’t Gooi. Dan bedenken de hoofdstedelingen: ‘als we play-offs willen spelen moeten we winnen om nog in aanmerking te komen voor die vierde plek’. De knop gaat om en de Amsterdam-machine komt op gang. Een grote overwinning: 6-0 in eigen huis.

 

Reageer