De voorspellingen: zondag 24 februari

Pinoké  – Amsterdam

De “Bosderby” staat op het programma. Amsterdam heeft nog een appeltje te schillen met de Steekneuzen. In de eerste competitiehelft werd de ploeg van Taco van den Honert in eigen huis met 3-4 verslagen. Strafcornerspecialist Justin Reid-Ross was toen goed voor twee treffers namens Pinoké. De messen van de Amsterdammers zullen we geslepen zijn. Achterin bij Pinoké zal het ongetwijfeld moeizaam lopen zonder vaste krachten Jesse Mahieu (blessure) en Lloyd Madsen (gestopt). De formatie van Giles Bonnet komt weliswaar op voorsprong, maar gaat uiteindelijk kopje onder met 2-4.

Rotterdam – Bloemendaal

Beide ploegen hebben geen voortreffelijke oefenreeks achter de rug, dus wat dat betreft staan zij recht tegenover elkaar. Rotterdam heeft pas één keer verloren dit seizoen en dat was van de Mussen. Desondanks zijn de Havenstedelingen nog ongeslagen in eigen huis en dat willen ze graag zo houden. De Oranjehemden zetten alles op alles om die droom onwerkelijk te maken. Het wordt een mooi gevecht, maar eindigt in een gelijkspel: 2-2.

Oranje Zwart – SCHC

SCHC gaat vol goede moed en vertrouwen de tweede competitiehelft in. De Bilthovenaren hebben een zware kluif aan Oranje Zwart, maar zal niet snel opgeven. Oranje Zwart is vlijmscherp en strafcornerkanon Mink van den Weerden is goed op dreef. De goede oefenreeks van de ploeg van Michel van den Heuvel zorgt ervoor dat de Eindhovenaren in een winning-mood zitten en daar kan Stichtsche niet tegenop: 4-0

Den Bosch – Schaerweijde

Deze ploegen zullen in deze pot zeer aan elkaar gewaagd zijn. In de eerste helft stikt het van de kansen en komen beide ploegen tot scoren. In de rust is de stand echter gelijk en moeten de teams van voor af aan beginnen. Den Bosch komt steeds op voorsprong, maar het team uit Zeist weet weer de gelijkmaker te scoren. Uiteindelijk trekt Den Bosch aan het langste eind. Eindstand: 3-2

Kampong – HGC

Hoewel Kampong het zonder de geblesseerde Constantijn Jonker moet doen gaat het scoren alsnog gemakkelijk af. HGC moet nog even wakker worden en komt vroeg op achterstand door de effectieve strafcorner van de Utrechters. HGC komt later in de wedstrijd nog wel even terug, maar dat brengt de eindstand voor Kampong niet in gevaar. 3 -1

Voordaan – Laren

Voordaan staat al sinds het nieuwe jaar te trappelen om weer te beginnen in de competitie. De ploeg uit Groenekan krijgt Laren op bezoek. Beide ploegen scoren, maar laten achterin ook steken vallen waardoor het een spannende wedstrijd blijft. Voordaan uit…altijd lastig. De formatie van Peter Kalfsterman flikt het weer, net als met OZ 4-3 gewonnen, en wint thuis met 4-3.

Helemaal  mee eens? Of juist helemaal niet? Laat jouw voorspelling hieronder achter in de reacties.

Comments (51)

 1. Johan Derksen

  Wanneer kapt iedereen is met zeggen dat Jesse Mahieu een blessure heeft! Iedereen weet het, maar laat die rugblessure niet steeds de reden zijn voor afwezigheid…..

 2. Mahieu had een positieve dopingtest! Iedereen weet het.. Kom er nou maar vooruit, je hoeft je er niet voor te schamen. Drugs, doping, nee.. gooi het op een blessure. Kom op Hoofdklassehockey.nl DIT is echt een scoop!!!

 3. AntonOogklep

  Fijne vrienden,

  Johan en Fuentes… hebben jullie zelf al het lef gehad om het hem zelf te vragen? of wederom onder een andere naam allemaal dingen gaan lopen roepen? zielig hoor….

 4. Tot de knhb niet naar buiten komt met een verklaring is het volgens mij gewoon een rug blessure?

  Als het wel zo is en de knhb houd het in de doofpot zijn het gewoon laffe honden.
  Misschien is de knhb bang om hun olympische ticket kwijt te
  raken? haha

 5. Ja AntonOogklep, het is waar.. Waarom zou heel Pinoke gecontroleerd zijn? Verkeerd feestje? Geen doofpot, actie!!!

 6. Het is niet de eerste blessure in de hoofdklasse die hiermee te maken heeft….het wordt al jaren in de doofpot gestopt door de bond/clubs…

 7. Heel pinoke gecontroleerd? zeker géén inside information! sslimmerik

 8. Rabo, KHNB, wielrennen , hockey.. Doping, pers. Dat ligt gevoelig.

 9. Had Jesse een verkeerde stick gepakt

 10. Kan de redactie eens een reactie geven.
  Of is die al net zo anoniem als de rest van de reacties hier.

  Want die Jesse Mahieu runt deze site toch.

  Zie namelijk niks staan bij redactie.

 11. Jesse Mahieu werkt niet meer bij Hoofdklassehockey.nl.

 12. Sinds wanneer niet meer? Volgens mij is dit aan iedereen geruisloos voorbij gegaan.. wie heeft hem vervangen dan?

 13. Doofpotje!

 14. Vanwege de wet op de privacy mag alleen Mahieu zelf er iets over zeggen. De knhb en Pinoke mogen dat niet.

 15. Doofpotje dus.. hij schaamt zich. Snap t wel, zijn geloofwaardigheid gaat omlaag. En het is niet dat hij tonnen heeft verdiend met hockey om zoiets te permitteren

 16. Wat een ongelooflijk verhaal als dit op waarheid berust!! Hoezo wet op de PRIVACY!! In deze tijd waarin aan de lopende band schandalen naar boven komen drijven kan het toch niet waar zijn dat de KNHB en het bestuur van Pinoke hiervan afweten. Mocht dit zo zijn dat de hockeybobo’s dit welles en weten onder het vloerkleed willen schuiven dan twijfel ik nog meer aan hun geloofwaardigheid en integer zijn dan ik de afgelopen jaren al heb gedaan.Zou dit allemaal verdoezeld worden voor hockey als handelswaar voor de businessclubs en sponsoren??Nu ga ik ook meer geloof hecten aan het gerucht dat onze nationale teams van hun teamarts ook medicamenten kregen toegediend in de aanloop naar de OS die in de wielerwereld ook de ronde deden.
  Wie is er zo flink om met de billen bloot te gaan en de hockeysport weer een normaal aanzien te geven van eerlijkheid en sportiviteit en niet alleen als handelswaar!!

 17. Nee,@ knhb, als sportbond en bestuur dien je je verantwoordelijkheden te nemen!!!Niet alleen voorop lopen tijdens huldingingen en successen, maar zorgen dat als er geruchten van deze omvang zijn dat je uit je ivoren toren komt en er staat. Maar ja?????? Das moeilijk äls je ver van het dagelijks gebeuren staat.

 18. @hockey, denk dat verantwoordelijkheden eerder bij zijn club liggen.

 19. @Hans, inderdaad, maar Amstrong werd toch ook niet door de Amerikaanse wielerbond uit de wind gehouden. Dus de KNHB heeft voor de sport die ze zo voorstaan ook een functie.

 20. @hockey, nee maar is begin niet dat zijn club met nieuws komt en dat de bond daar dan op kan reageren

 21. Dus heeft de KNHB de regels zo duister opgesteld dat , mocht dit waar zijn, een speler in de hoofdklasse er mee weg komt zo lang bestuurders en Bond zwijgen?? Zijn wij niet het land van de vele regeltjes?? Hoe is dit te verkopen naar het buitenland en andere sportbonden?? Hoe verkoop je dit naar jeugspelers??Mijn hemel, wat een gierput!!!

 22. @hockey, wat mij betreft zegt het meer over de desbetreffende speler en club dat die het voor zich houden.

 23. @Hans,Laten we niet vergeten dat niemand tot nu toe met bewijzen is gekomen.Voor jou ligt het aan de speler, maar zo ken ik Jesse niet. Met dit stilzwijgen van alle partijen zullen we wel nooit achter de ware toedracht komen.Dat is zowiwzo al het grootste verlies voor de hockeysport, je wenst alle beoefenaars, van hoog tot laag, toch een transparante sport toe.

 24. @knhb, als ik je commentaar lees krijg ik toch een beetje vieze smaak in mijn mond. Weet niet of je echt iets met de KNHB te maken hebt, maar in mijn tijd heeft de Bond in heel veel zaken de wet aan zijn laars gelapt als het ze uitkwam. Dus mijn verwijt aan ONZE BOND is dat als ze hier van af weten ik ze een stelletje nullen vind dat ze zo handelen. Over het bestuur van Pinke, mocht alles waar zijn, zal ik me dan maar helemaal niet uitlaten.
  Ik voor mij heb genoeg van deze discussie,maar de triestheid slaat stevig toe. Wat een gierput!!!

 25. natuurlijk weet de bond hiervan af. bij een positieve test wordt de bond ingelicht en worden stappen ondernomen richting de speler, de wijze waarop deze absentie door de club en bond wordt gecommuniceerd heeft zo zijn vraagtekens..enerzijds willen ze denk ik de speler niet kapot maken, anderzijds komt hockey/club in een verkeerd daglicht te staan en daar heeft niemand baat bij. Moet zeker iets aan gedaan worden!

 26. misschien moet de betreffende speler zelf zo groot zijn en zijn fout toegeven.

 27. Heeft dit ook maar iets met de club te maken? denk het niet.. ook niet met de bond……

 28. @AAKK, de club heeft hier veel mee te maken want die stoppen het ook in de doofpot ipv zich er van te distansieren

 29. @AAKK, de club is zijn werkgever, als jij iets doet op je werk wat niet hoort, zitten daar toch ook consequenties aan ?

 30. Waarom is Jesse weg bij deze site?

 31. Tjonge jonge , wat zijn we allemaal snel met oordelen! Jesse is afgebrand, voordat iemand zijn verhaal heeft gehoord. NB ik ben Jesse niet maar vindt hoor en wederhoor heel belangrijk. We gaan in de hockey wereld de verkeerde kant op. we beschadigen mensen, clubs en de spelers heel snel en staan direct met een negatief oordeel klaar.
  al snuift hij privé zijn hele neus kapot en ligt onder een brug in Amstelveen wat hebben wij daar met z’n allen mee te maken?
  ik ben het met sommige hier eens dat Pinoke beter openheid samen met de bond had moeten geven.
  De vraag is van hoeveel andere spelers weet de KNHB dingen? @hockey man en paard noemen als je iets roept wat de bond allemaal zo verdoezeld hebben dan zouden de heren journalisten er wat aan kunnen gaan doen.

 32. @Hagenees misschien moet Jesse dan eens gewoon vertellen welke stommiteit hij begaan heeft ipv te zwijgen.

  je verhaal is verder natuurlijk lachwekkend en oliedom je hebt te maken met een dopingregelement dan mag dat dus gewoon niet, je word betaald door je club en dan doe je dit soort dingen lachwekkend natuurlijk

 33. Op de man spelen is niet netjes, iemand zomaar ergens van beschuldigen is zeer kwalijk. Zolang de club, bond of speler in kwestie geen openheid van zaken geeft kunnen we niet anders dan gewoon afwachten wat er aan de hand is. Ik vind het behoorlijk sneu om te lezen dat mensen hun oordeel al klaar heeft zonder dat er ook maar iets is bewezen.

  En dan nog, al is hij betrapt op doping, so what? Dat is zijn verantwoordelijkheid en daar zal hij de consequenties van dragen. Het leven gaat gewoon door, ook zonder Jesse op het veld.

  Voelt iedereen hier zich beschadigd? Of is het frustratie, keertje van Pinoke verloren met het 2e elftal van een provincieclubje? Of niets anders te melden, komkommer tijd nu het weer even tegenzit. Mensen, neem toch niet alles zo serieus!

  Tot slot, ik dacht ook dat Jesse deze site runde. Maar dat blijkt dus weer anders te zijn. Het komt de kwaliteit van deze, ooit zeer gewaardeerde website in ieder geval niet ten goede.

 34. Jesse = Armstrong

 35. @ hagenees,

  doping = doping
  KNHB = UCI

  als het doping is dan moet de KNHB dat melden, en dan heeft de speler een keuze hoe hij wil reageren.

  Dat is voo iedereen duideijk. Dus het is hee goe wat hier besproken wordt voor het hockey.
  IPV alles in de dofpot te stoppen, dat hebben we kunnen zien bij het wielrennen.

  DUS JESSE TREK JE MOND OPEN.

 36. Ik heet geen Jesse

  Laat die gast lekker met rust joh. Als er ook maar één enkel stukje waar is van de bovenstaande geruchten, WHO CARES.

  Wat levert inzicht en duidelijkheid over deze situatie eigenlijk op? Volgens mij niets. Want dan weten we dat Jesse stout is geweest (of niet). Maar dan? Wat maakt dat nou uit.

  Vind het verder wel een beetje raar en gek dat er niets gezegd is over het vertrek van Jesse bij deze site. Kan er iets meer duidelijkheid komen over wie er nu actief zijn op deze site? Misschien een about us sectie met de namen van de vaste waarden?

 37. @Kees, wat zeg jij oliedomme dingen ook al is hij betrapt op Doping? Hij heeft niet alleen zijn club benadeeld maar ook zijn teamgenoten.

  Als hij een grote meneer is komt hij zelf een keer met de waarheid.

 38. @IK heet geen jesse, wat zeg jij domme dingen.

  Waarom denk je dat er regels en regelementen zijn? om je er vervolgens niet aan te houden, maakt toch niks uit? vreemde redenatie hou jij erop na.

 39. Komop zeg…

  je kunt discussiëren over de aanwezigheid van sommige niet-prestatiebevorderende middelen op de dopinglijst. Ik heb geen idee waarom deze pretverhogende drugs erop staan omdat het niets te maken heeft met valsspelen. Feit blijft dat de lijst bekend was en dat Jesse de fout in is gegaan.

  Waarom zo veel mensen openheid eisen is mij een raadsel. Jesse is gestraft middels een schorsing volgens de reglementen. Hij moet een grote prijs betalen voor een niet al te handige actie op een zwak moment. Wat is het nut van het openbaar maken hiervan? Zodat al die bekrompen moraalridders hun minute of fame kunnen hebben en schande kunnen spreken over de verschrikkelijke daad en Jesse als mens in een verdomhoekje weg kunnen zetten? Ik zou er ook voor passen als ik hem was. Laat die jongen met rust en ga je met je eigen leven bezighouden. Misschien krijg je er dan wel een…

 40. @kom op zeg, waarom zou je geen openheid geven? hij benadeeld zijn club en ploeggenoten.
  Hij heeft doelbewust iets genomen wat niet mag volgens de dopinglijst of het nou wel of niet prestatieverhogend is doet niet terzake.

  je laatste 2 zinnen zijn lachwekkend en slaan nergens op, waarom komt hij niet gewoon uit voor zijn daden hij is wel zo groot om iets eerst te doen en vervolgens verschuilt hij zich.

 41. “Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen”

 42. Komop zeg…

  @Hans Waarom zou je wel openheid geven? Omdat hij zijn ploeggenoten en club benadeelt? Wat schieten zij op met boetedoening in de pers? Zijn club en team weet er echt wel van en hij heeft ongetwijfeld excuses gemaakt. Waarom wil jij ook zo nodig weten van de hoed en de rand? En wat geeft jou dat recht?

  Dat jij moet lachen om mijn laatste twee zinnen is leuk voor ons allebei maar je stelt vervolgens een vraag die ik al had beantwoord. Misschien moet je leren beter te blijven lezen tijdens het lachen. Waarom komt hij niet uit voor zijn daden? Omdat hij dan wordt afgeschoten door bekrompen types als jij zonder al te veel intelligentie. Heel logisch toch dat je dat niet wil? Zet jij al jouw zondes en geheimen (en ja, ook jij hebt die) in de kleintjes in de krant met een pasfoto erbij? (dat zou de enige manier zijn omdat verder niemand geïnteresseerd is…) Nee? Waarom kom je niet gewoon voor je daden uit? Je bent wel zo groot om eerst iets te doen en dan verschuil je je…

 43. @Kom op zeg, misschien omdat de club en zijn medespelers zich genaaid voelen, zou dat kunnen? zijn club betaald zijn salaris en hij laat zijn medespelers ook zakken.

  Waarom wil jij het in een doofpot stoppen, hij heeft iets stoms gedaan maar misschien kan hij dan ook een grote jongen zijn om ervoor uit komen.

  De enige die hier bekrompen en hypocriet is ben jij, waarom denk je dat er her en der regels gemaakt worden? om ze vervolgens aan je laars te lappen.

 44. @kom op zeg, jij hebt het over intelligentie ongeveer alles wat je zegt staat daar haaks op, je zegt namelijk louter en alleen domme dingen.

  Je haalt er ook allerlei andere dingen bij die niet terzake doen, wat telt is dat deze speler iets gebruikt heeft wat volgens het dopingregelement niet mag, en dat hij er vervolgens niet voor durft uit te komen is niet alleen zwak maar ook onvolwassen.

  Hij dupeert zijn club en zijn medespelers.

 45. Lees net dat Meneer betrapt is op doping en ontslagen is door zijn club.

 46. Komop zeg…

  Jullie blijven maar in je bekrompen eigen gedachtegang zitten en krijgen het niet voor elkaar om antwoord te geven op de vragen die ik stel omdat ze blijkbaar niet in jullie brein binnenkomen. Steeds maar weer dezelfde simpele stellingen poneren is niet echt de intelligente discussie die ik graag voer. Daarom hou ik deze hierbij voor gezien, er is namelijk bij jullie geen winst te behalen.

  Sterkte Jesse, geloof me maar dat er voldoende mensen zijn die je niet aan de schandpaal willen nagelen en maak je vooral niet al te druk over het bekrompen klootjesvolk dat leeft op leedvermaak en het nieuws uitpluist op zoek naar ellende zodat hun eigen leven er miner zielig uitziet.

 47. @kom op zeg, de beste man is betrapt en ontslagen, nu jij weer.

 48. @kom op zeg, hahahaha sterkte,koekkoek. Word even wakker knul.

  Bekrompen klootjesvolk? waar heb je het allemaal over? hij benadeeld zijn club en teamgenoten en is nu dus ontslagen.
  Deze jongen nagelt zichzelf aan de schandpaal door zijn eigen domme gedrag.

 49. @kom op zeg, de enige die hier nou werkelijk geen discussie voert ben jij, je begint alleen maar te beledigen met teksten als klootjesvolk, nogal puberaal en voegt weinig tot niets toe.

  Dat jij niet snapt dat als er regels zijn en je overtreed die regels dat daar dan weer consequenties aanzitten ja dat is voor je eigen rekening.

  Werkelijk een oliedomme actie waarbij hij zijn club en teamgenoten benadeeld.

 50. Jesse heeft zijn medespelers gedupeerd. Dat klopt. Hij heeft de club gedupeerd. Daarom is hij ontslagen!! Waarom moet hij daarna nogmaals gestraft worden door de media en buitenstaanders die hier niets mee te maken hebben!!

 51. @frank, waarom heeft de media hier niets mee te maken? we duiken toch ook op Yuri van Gelder en op de wielrenners

Reageer