Dijkstra: “De hele ploeg heeft er wat aan”

Foto © Proshots

Maandagochtend werd Marieke Dijkstra wakker met de overtuiging dat ze als assistent-bondscoach naar het WK zaalhockey zou gaan. De 32-jarige Utrechtse kon toen nog niet vermoeden dat haar functieomschrijving later die dag zou veranderen in die van speler-coach. Met andere woorden: Dijkstra pakt haar zaalstick weer op.

“Ik was gestopt met tophockey”, zegt de oud-international tegen Hockey.nl. “Mensen vroegen wel eens aan me of ik een rentree in het Nederlands zaalteam overwoog, maar dat was voor mij gewoon geen optie. Ik was assistent-coach, klaar.”

“Maar toen Joost van Geel en ik maandag zomaar zaten te filosoferen over hoe we het in zouden vullen als ik toch weer zou gaan spelen, was de knoop eigenlijk meteen doorgehakt en besloten we dat ik mijn rentree zou maken. Echt, zo snel ging het. Dit is heel bizar.”

“Of het niet al een tijdje kriebelde? Logische vraag, maar het antwoord is nee. Echt niet. Het is zoals ik vertelde: het kwam toevallig ter sprake en we besloten ervoor te gaan. Niet alleen omdat dit leuk is voor mij, maar omdat de hele ploeg er wat aan heeft. Kijk, als we zes verdedigers in de voorselectie hadden gehad, was dit niet nodig. Maar de situatie is nu zo dat we wel een ervaren verdediger kunnen gebruiken.”

Bron: Hockey.nl

Reageer