Drie potentiële kandidaten voor coach Kampong dames 1

Kampong liet in november weten dat de club uit Utrecht en de hoofdcoach van Dames 1, Derk Marijnen (zie foto), na dit seizoen uit elkaar gaan. De afgelopen maanden is de Utrechtse club druk bezig geweest met de zoektocht naar een nieuwe coach. Hockey.nl wordt bijgepraat door bestuurslid Topsport Martijn van Nierop.

“We hebben drie concrete namen op onze shortlist staan”, vertelt Van Nierop. “Met deze drie kandidaten hebben we inmiddels de eerste, informatieve gesprekken gevoerd. Daarin hebben wij verteld wat wij zoeken in een nieuwe coach en hoe onze langetermijnvisie eruitziet.”

Wie de drie potentiële opvolgers van Marijnen zijn, wil Van Nierop niet zeggen, meldt Hockey.nl. Wel kan de bestuurder vertellen aan welk profiel de nieuwe Kampongcoach moet voldoen. “We zoeken een naam. We denken dat het aantrekken van een coach met ‘een naam’ bij kan dragen in het behouden van speelsters. Nee, het hoeft niet per se iemand te zijn die als coach een grote naam heeft opgebouwd. Het hoeft dus geen super ervaren rot te zijn. We hebben een jong team en zoeken iemand die de huidige selectie aanspreekt.”

De drie kandidaten zijn alle drie Nederlanders, aldus Van Nierop. “Ik heb er vertrouwen in dat we er binnenkort met een van hen uitkomen. Binnen nu en een maand, dus voor de tweede seizoenshelft begint, hopen we duidelijkheid te hebben. Dat brengt rust in de selectie en daardoor hebben we tijd om gezamenlijk na te denken over de toekomst.”

Bron: Hockey.nl

Reageer