Droomafscheid voor illuster Schaerweijde-trio – Hoofdklasse Hockey Nederland

Droomafscheid voor illuster Schaerweijde-trio

De heren van Schaerweijde verloren vrijdagavond in een doelpuntrijk duel met 7-4 uit bij Oranje Zwart. Ondanks dat de heren met lege handen naar Zeist terugkeerden, konden de mannen constateren dat er toch zeker wat gevierd kon worden. In de strijd tegen play-outs speelden concurrenten Den Bosch en Tilburg die avond gelijk. Hierdoor was Schaerweijde met nog één wedstrijd te gaan al zeker van het ontlopen van de play-outs. Voor het vertrekkende Schaerweijde-trio Frits Sträter, Sebastiaan Westerhout en Melchior Looijen betekent dit een memorabel afscheid. 

In een interview met het AD/Utrechts Nieuwsblad, vertellen Sträter en Looijen over hun laatste Schaerweijde-momenten. Schaerweijde verloor zondag het tweede duel van het weekend tegen HGC met 2-5, maar dit mocht allemaal al niet meer baten. De ploeg werd negende en dat is het belangrijkst. Handhaving in de Hoofdklasse zonder het spelen van play-outs is in Zeist iets waar al jarenlang voor hard voor geknokt wordt. Zondag was de sfeer dan ook erg goed in de wedstrijd tegen HGC. Er werd van de bank gelachen om mooie trucjes en ondanks de achterstand werd kort voor tijd het ervaren trio Sträter, Westerhout en Looijen naar de kant gehaald voor een publiekswissel. Een dankbaar afscheid voor hun jarenlange inzet. Zeker voor Sträter, die door twaalf jaar Zeist gerust ‘Mister Schaerweijde’ genoemd mag worden, was de handhaving zonder play-outs een gedenkwaardig eind aan zijn hockeyloopbaan. “Hij is deze club,” zegt vriend Looijen, die in de jeugd al met Sträter samenspeelde. “We kennen elkaar zo goed, dus het is des te mooier dat we dit ook samen nog eens kunnen mee maken,” gaat Sträter zelf verder. “Ik denk dat we nu wél negende zijn geworden, omdat het team nu al wat meer Hoofdklasse ervaring heeft opgedaan. We zijn in de winterstop eerlijk tegen elkaar geweest. Iedereen vertelde hoe hij er in stond. Er is echt een team ontstaan.” Dat heeft zich uitbetaald in nog een jaar op het hoogste niveau, zonder daarvoor nog te moeten strijden in de play-outs. De negende plek is na 22 wedstrijden dan eindelijk behaald.”

Comments (11)

 1. Heel leuk, een verdiende publiekswisel geeft een wedstrijd een leuke sfeer. Ondanks dat ze verloren stond het hele team te stralen.

 2. Busvervoer

  Ja dat was een prachtige middag. Dank Frits, Sebas en Melchior. dank heren 1

 3. Het is toch wat, de vlag uit als je er het nippertje in blijft. Redelijk destructief counterhockey. Goed dat er een paar ploegen nog slechter waren. En dan die zogenaamd geweldige sfeer in De Kuil. Dat zijn de supporters zonder enige hockeyverstand die al juichen als een gemiddelde Poolse keeper per ongelukkig wel een bal tegenhoudt. Ach, volgend seizoen weer ploeteren. Succes.

 4. Schaerweijde fan

  @Sep… Nee laat maar.

 5. hockeyfan

  @sep jammer deze reactie, op zoek naar reacties?

 6. Nee hoor, dat is wat ik zie. En als je elke week naar Schaerweijde kijkt dan ga je echt denken dat het topniveau is. En als je zoals ik geen specifieke club fan bent en verschillende clubs ziet dan kun je daar zo over denken zoals ik dat doe. Verder hartstikke knap dat ze HK bereikt hebben maar dat geploeter lijkt mij niks.

 7. Meeste goals tegen en op Laren en Tilburg na minste voor. Dat zijn gewoon de feiten.

 8. Drie hockeyers die jarenlang heel veel aan het hockey gegeven hebben en uit gevoel bij Schaerweijde zijn gebleven respectievelijk teruggekomen respectievelijk gekomen. En een mooi seizoen hebben gedraaid met behoorlijk wat jonkies. Onder meer door de ervaring van hen en rust die zij brachten kon rest van het team groeien, zowel individueel en als team. Daar gaat Schaerweijde komende jaren nog plezier aan hebben.
  @ Sep, dank voor je input. Heel waardevol…

 9. Dat de vlag uithangt is begrijpelijk, eerste keer in 3 jaar HK dat ze play-outs ontlopen. Deze drie heren hebben daar aan bij gedragen en dit is dan ook een waardig afscheid. Benieuwd wat sweijde volgend jaar aan versterkingen haalt. Dullemeijer van kampong misschien?

 10. @Bertus. Vanuit jouw invalshoek had ik het niet bekeken. Als je idee klopt dan heb je gelijk. Hopen voor Schaerweijde dat dat lukt. Ben wel benieuwd wie ze erbij halen of zijn er spelers in de selectie die eea kunnen oppakken? Denk dat ze met name Westerhout gaan missen.

 11. Zet het bier maar koud als Daan komt.

Leave a Reply