Dwyer: "Ik zal Teun missen"


Sinds enige tijd heeft Jamie Dwyer zijn eigen website Dwyer Online gelanceerd. Hier plaatst hij video’s waarin hij technische en tactische tips geeft over alles wat met hockey te maken heeft. Buiten zijn eigen website traint hij keihard met het Australische team voor de Champions Trophy in december en in januari is Dwyer ambassadeur van de Hockey India League. Een druk programma dus, Hoofdklassehockey.nl interviewde Jamie Dwyer.
Dwyer Online
Dwyer Online staat ondertussen al vier maanden online. Wat is de gedachte achter de website?
“Hockey is uiteraard mijn passie. Ik wilde deze website beginnen om iedereen de mogelijkheid te bieden om van mijn hockeykennis te leren. Het gaat heel goed en vooral in Australië worden mijn video’s veel gekocht. We willen nu ook op de markt in andere landen toetreden.”
Wat voor reacties krijg je op de website?
“Iedereen is zeer positief over de website, dat is erg leuk om te horen. Er is verder ook niets echt vergelijkbaar met Dwyer Online. Hockey is erg veranderd en deze website is op de hoogte van alle nieuwe regels en de stijl van hockey.”
Hoe denk je over Dwyer Online in de toekomst?
“Hopelijk gaan hockeyspelers en coaches over de hele wereld veel gebruik maken van de website. Ik heb de website ontworpen voor individuele spelers om zichzelf uit te dagen en het maximale uit zichzelf te halen. Voor de coaches wil ik nieuwe en frisse ideeën geven voor de training.”
Hockey India League
Je gaat meespelen in de nieuwe Hockey India League, weet je al in welk team?
“Dat klopt. Het is nog niet bekend in welk team ik ga spelen. Elke speler gaat geveild worden. In totaal zijn er zes bedrijven die een eigen team hebben, zij mogen ook gaan bieden op spelers. De veiling zal op 1 december plaatsvinden en dan weet ik voor wie ik zal spelen.”
Je bent ambassadeur van de Hockey India League, waarom heb je daarvoor gekozen?
“Ik denk dat hockey behoefte heeft aan een toernooi als dit om een goed inkomen te bieden voor spelers en ook om hockey op televisie te krijgen. Ik heb gezien hoe het cricket is veranderd, de sport is gegroeid onder de mensen, er is geen reden voor dat het bij hockey niet kan gebeuren. De hoeveelheid mensen die de sport spelen en volgen in India is echt verbazingwekkend, daarom is dit de perfecte plek voor het toernooi.”
De Nooijer
Je hebt een lange tijd samen met Teun de Nooijer bij Bloemendaal gespeeld, je kent hem goed. Hij besloot te stoppen bij het Nederlandse team, wat vind je hiervan?
“Het wordt raar om naar Nederlandse team te kijken of tegen hen te spelen zonder Teun. Ik voel me gezegend om tegen Teun te hebben gespeeld, maar vooral ook om vijf seizoenen samen met hem te hebben gespeeld bij Bloemendaal. Ik zag Teun voor het eerst hockeyen tijdens het WK in 1994 in Sidney. Vanaf toen was het een voorbeeld voor mij en voor heel veel andere hockeyers over de hele wereld. Hij is ontzettend professioneel, zowel in het veld als erbuiten. Ik en de rest van de hockeywereld zullen Teun erg missen op de internationale toernooien.”
Heb je enig idee wanneer je zelf gaat stoppen?
“Teun is drie jaar ouder dan ik. Ik zal stoppen in 2014. Tijdens de Olympische Spelen in Londen heb ik prima gepresteerd en ik denk dat ik dat nog wel twee jaar kan volhouden.”
Champions Trophy
In december is de Champions Trophy in eigen land. Trainen jullie al veel?
“Ja, we trainen heel hard. Om de Champions Trophy in eigen land te mogen en kunnen spelen is erg speciaal, ik heb er ook onwijs veel zin in.”
In de poulefase komen jullie België, Nederland en Pakistan al tegen, niet heel makkelijk?
“Niemand is gemakkelijk te verslaan in de Champions Trophy. Dat maakt het toernooi juist zo leuk en spannend. Het is moeilijk te zeggen welke wedstrijd het zwaarst wordt. Ik hoop dat we goed starten tegen België.”
De druk ligt wel enigszins op Australie, de laatste vijf keer stonden jullie in de finale en de laatste vier keer wonnen jullie die ook. Kun je zeggen dat de doelstelling wel duidelijk is?
“We gaan elk toernooi in om te winnen. Ik heb in totaal tien keer meegedaan aan de Champions Trophy, acht keer daarvan stond ik in de finale. Ik hoop dus dat we dit keer weer goed spelen en de finale halen.”
Als er nog een ding is wat je wil bereiken in je sportcarrière, wat zal dat dan zijn?
“Gelukkig heb ik bereikt wat ik wilde bereiken in de sport. Ik zou heel graag nog Wereldkampioen in Den Haag willen worden.”
Als hockey niet bestond, welke andere sport zal je dan hebben beoefend?
“Ik heb geprobeerd om cricket te spelen voor Australië. Ik vond cricket altijd al geweldig toen ik jong was. De afgelopen tijd speel ik meer golf.”
Sinds een paar dagen staat een nieuwe video op Dwyer Online. Hier laat zijn Kookaburra maatje Luke Doerner zien hoe je de beste sleeppush van de wereld kan krijgen voor maar $ 20,-. Klik hieronder voor de video:

Reageer