Emily Naylor terug bij hockeysters HGC, voor even

Foto © Proshots

De hockeysters van HGC hadden de afgelopen week behoorlijk wat te lijden. Zondag verloor de ploeg van coach Peter Taylor met 4-0 van Amsterdam, woensdag moest de hekkensluiter van de hoofdklasse met 5-0 door de knieën voor Laren. Enig lichtpuntje was de terugkeer van Emily Naylor na drie maanden blessureleed.

“Het heeft langer geduurd dan verwacht,” zegt de Nieuw-Zeelandse international in het AD Haagse Courant. “In het begin gingen we uit van bandletsel, maar een MRI-scan bevestigde later dat er ook een flinke botkneuzing in mijn enkel zat,” aldus de 25-jarige Naylor, die van de medische staf in haar thuisland pas naar Nederland terug mocht keren wanneer haar enkel volledig genezen was.

“Na een test play tegen Argentinië kreeg ik groen licht van de staf en ben ik op het vliegtuig gestapt. Vorige week vrijdag ben ik teruggekomen en zondag stond ik dus weer op het veld.”

Naylor is blij weer terug te zijn in Den Haag, al viel de start van haar ploeg tegen Amsterdam en Laren niet mee. “De komende drie wedstrijden tegen Kampong, Klein Zwitserland en Pinoké zijn cruciaal.”

Voor HGC komt de terugkomst van Naylor als geroepen. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de Gazellen op de laatste plaats, één punt achter Klein Zwitserland. “Als we hard werken de komende weken heb ik vertrouwen dat HGC volgend seizoen ook Hoofdklasse speelt. Helaas ben ik daar niet meer bij. Met het oog op de Olympische Spelen wil de bondscoach mij niet terug laten gaan. Maar ik zal HGC altijd steunen, I’ll keep an eye on them.”

Bron: AD Haagse Courant

Reageer