Excuses Alyson Annan na vergissing – Hoofdklasse Hockey Nederland

Excuses Alyson Annan na vergissing

Zoals altijd pepte bondscoach Alyson Annan haar speelsters op tijdens de pauze. Echter, dit keer vergiste ze zich. Na het eindsignaal van het duel in de halve finale tegen Duitsland dacht Annan dat er nog een kwart te spelen was.

“Ik was even weg. In mijn hoofd was ik bezig met doorgaan, de volgende stap in de wedstrijd”, biechtte Annan op na het duel tegen het ANP.

Excuses

De bondscoach kreeg tijdens haar peptalk in de gaten dat de reguliere speeltijd voorbij was en dat de teams shoot-outs moesten nemen. “De speelsters keken naar mij. Zij waren al bezig met de voorbereiding van de shoot-outs. Ik heb mijn excuses aangeboden.”

De Oranjedames versloegen vervolgens Duitsland na het nemen van shoot-outs en bereikten voor de derde maal op rij de olympische finale.

Comments (18)

 1. Wat super genant!!!!! Je bent toch met een hele staff… Je zou verliezen.

 2. Ze zal toch niet in de war zijn?

  De dames weten gelukkig nog wel hoe ze moeten winnen.

 3. Kom, laten we niet over ieder detail gaan vallen.

 4. Wat een brevet van onvermogen! Hele houding tijdens de wedstrijd maar vooral tijdens de shoot outs bondscoach onwaardig. Ze zat erbij alsof de shoot outs al verloren waren na elke misser…

 5. Je kan Annan haar eigen aanstelling niet aanrekenen.
  Ze is helaas het topje van de ijsberg van bestuurlijke incompetentie voor wat betreft jeugdopleiding en prestatiehockey.

  Ik vind overigens dat de bond het in het niet”top”sportsegment best goed doet.
  Het hockey in Nederland is zo groot en verwend dat er heel wat nodig zal zijn om iets hierin te veranderen. Te groot voor een frisse wind, zoals bv bij de handbalbond al jaren geleden is gaan waaien.

 6. @we worden eindelijk wakker op dit forum. Inderdaad is de vraag of Veen en Bolhuis wel de goede bestuurders zijn. Heb al eerder gemeld dat ook binnen de knhb wat moet veranderen. Laten we beginnen met het vertrek van Arno den Hartog. Onslagprocedure wegens onvermogen. Scheelt een paar centen.
  Nieuwe frisse TD (Jansonius?) wars van alle wetten en opnieuw starten. Lets go

 7. @ Schaar , Jansonius heeft het van de jeugd opleiding goeroe van Nederland bij Bloemendaal geleerd! Deze Goeroe Martijn Verkerk zou TD van de KNHB , heeft visie en recht voor zijn raap . Doet niet aan vriendjes politiek en zet trainer/coaches neer die een meerwaarde hebben voor het Nederlandse hockey in het algemeen!

 8. Zo die is het helemaal kwijt zeg..Kan echt niet dit. Dat op de grond liggen ook bij die shoutouts, manman. gênant!

 9. Annan is ook geen goeie coach. Ze kan niet samenwerken en heeft geen empathisch vermogen. Op dit moment heeft zij meer geluk dan wijsheid.

 10. In ondersteuning van de opmerking van Marc:
  “Je kan Annan haar eigen aanstelling niet aanrekenen.
  Ze is helaas het topje van de ijsberg van bestuurlijke incompetentie voor wat betreft jeugdopleiding en prestatiehockey”

  plaats ik mijn hartekreet ook hier:

  anoniempje

  Natuurlijk anoniem (Ik weet het laf),

  kan je melden dat het niveau van de begeleiding van de nederlandse jeugdelftallen over het algemeen (Ik kan niet allen beoordelen!) onacceptabel bedroevend is. Stuitend gebrek aan didactische en communicatieve capaciteiten, gecombineerd met een stuitend gebrek aan hockeyinzicht/visie.
  Dat mag je het bondsbestuur aanrekenen. Niet de trainer/coaches, die functioneren naar hun niveau.

  De Bond moet de keuzes maken.
  Enerzijds blijkt de Bond blindelings ook incompetente trainer-coaches aan te nemen, anderzijds richten ze inderdaad de competitie zo in dat de jeugd niet de kans krijgt zich te ontwikkelen. Ze laten deels incompetente trainer/coaches op veel te jonge leeftijd preselecties maken die vooral op attitude, vroegrijpheid van de spelers en lobbyvaardigheden/aanzien van ouders gebaseerd lijkt te zijn en niet op ontwikkelingspotentieel. (Het lijkt sterk op wat er in de middelbare schooladviezen van scholen speelt) Vervolgens blijven ze in dezelfde poel rondjes draaien, omdat je vanaf een jaar of 13/14 nauwelijks nog op de hockeyladder kunt stijgen. Gemotiveerde en getalenteerde hockeyers die niet in de geviseerde poel zitten, haken af.
  Op middellange termijn is dat fnuikend voor het niveau van de hele competitie en zeker voor het niveau van het Nederlands elftal.
  Er moet later geselecteerd worden door mensen met verstand van hockey EN van ontwikkeling van kinderen: Dus een dringend pleidooi voor terugkeer van de districtsteams B- en wat mij betreft ook A-leeftijd en doe wat aan het niveau van de trainer/coaching op bondsniveau, want dat kan echt niet.

  Ik snap dat aan keuzes ook financiële kanten zitten, maar dit beleid heeft een neergaande spiraal in gang gezet en moet zo snel mogelijk op de schop.

 11. Annan heeft toch altijd prima gepresteerd met haar teams? Volgens mij moet ze wel wat aan haar houding doen als het spannend wordt. Ik denk dat anoniempje wel de spijker op zijn kop slaat. Tenenkrommend zoals selecties gaan. 60 kinderen bij selecties nl jeugd uitnodigen en drie kinderen selecteren. En dan ook nog vaak kinderen van verenigingen waar de coach affiniteit mee heeft. Er zijn een paar hele goede jeugdopleiders in Nederland, maar die worden niet ingezet. Aanstellingen van districtcoaches en coaches nl jeugd worden gedaan door mensen die gebrek aan visie hebben. Wees eens transparant!
  Waar moet een trainer / coach aan voldoen? Waar selecteren we op? Wat zijn belangrijke items? En dat geldt ook voor aanstelling districtstrainers. Op sommige teams staan kinderen van 18 jaar training te geven of er staan coaches op die niks gepresteerd hebben. Bij sommige district selecties staan er nauwelijks selecteurs met ervaring. Doe hier wat aan. En verhoog de selectie leeftijd. Terug met de B districtsteams!

 12. Katja,

  “Annan” gaat weer goed presteren.
  Gelukkig!

  Maar wel eerder ondanks dan dankzij.
  Laat dat dus geen argument zijn door te modderen, want daar ben ik bang voor.
  Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit hoogtepunt het dieptepunt zal blijken te zijn. Daar zou ik enorm respect voor hebben!: Een olympische 1ste of 2de plaats en dan toch kritisch durven zijn! Dat is topsport! ( of azijnpissen zoals sommigen het hier ook wel noemen). Weg uit de comfortzone, ontwikkelen of verliezen.

 13. Ze maakt een fout en biedt excuses aan. Dat is klasse, dat hoor je toe doen als leider (maar hoeveel doen dat niet, meneer den Hartog?). Sowieso is Annan klasse, als speelster en als coach. We mogen heel blij zijn dat ze het wilde overnemen van Marijne. De dames zijn dat in ieder geval, die zijn vol lof over haar.

  Wat een gezeur over een coach die emotioneel is en dat laat zien. Het laat zien hoe ze meeleeft en hoe klein sommige mensen denken.

 14. Mijne dames en heren kijk weer naar onze zuiderburen – ga naar de site van de KBHB en kijk daar maar eens waar een trainer van een nationaal jeugdteam moet voldoen!!!
  Dat is in Nederland totaal anders – de nieuwe tr/co van Nederland B meisjes is echt absurd, geen ervaring, niet op niveau getraind of gecoacht, volmaakt ongeschikt! Maar hij mag doorschuiven van assistent maar de hoofdpositie??
  Onbegrijpelijk, Daar gaat het al fout!

 15. Precies Bommel,

  Dat is inderdaad een concreet goed voorbeeld. Dan kan je nog zo’n grote achterban hebben, zo weet je het alsnog te verkwanselen.

 16. Precies Bommel en @Bommel.

  En wie moet hier iets aan doen? De technisch directeur van de KNHB, Arno den Hartog. Sinds 1988 (al bijna 30 jaar!) in dienst van de bond.

  Deze ultieme bobo mag nu toch echt verantwoordelijkheid nemen voor gefaald beleid en opstappen voordat het nederlandse hockey nog dieper wegzakt. Als hij dat nu nog niet doet dan zit er echt een steekje los (of hij zit er voor zichzelf).

  Het technisch beleid van de Belgische bond is inderdaad veel beter. Daar zit een TD (Wentink) die het wel snapt en vanuit een moderne visie op tophockey werkt. Misschien dat de districtsteams dan terugkomen.

 17. Nieuwe TD: Minke Booij.
  Zelf een topper geweest. Ze is nu manager vrouwenvoetbal KNVB. Daar houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als topsport. Ze kent de hockeywereld. Ze kent Den Bosch goed als solide opleidings- en scoutingsclub. Ze heeft bij de KNHB gewerkt, dus kent de KNHB.
  Maar wil ze daar weg?

 18. @Jan:
  Blij zijn dat ze het over wilde nemen van Marijne,en dames zijn vol lof over haar???

  Ze zou de verlosser zijn met een nieuwe visie en wars van bestuurders….
  Welke andere speelsters staan erin die Marijne niet had?,en waarop hij af werd gerekend?,juist nagenoeg allemaal dezelfde.
  Lovend mwahhh, ik denk dat de big5 en speciaal Hoog en de Goede een belangrijke stem hebben gehad in haar aanstelling, en laat juist die 2 erg ondermaats presteren deze OS…..

  Maar dit is mijn mening, je hoeft het er niet mee eens te zijn…….

Leave a Reply