FIH: In the Spotlight…. Netherlands Men


 
De internationale hockeybond FIH plaatst in de aanloop naar de Olympische Spelen elke 2-3 dagen een nationaal team ‘In the Spotlight’. Vandaag zijn de Nederlandse mannen aan de beurt.
Spelers om in de gaten te houden:
Voor de FIH blijft Teun de Nooijer dé speler om naar te kijken van het Nederlands elftal. Teun de Nooijer en Jamie Dwyer zijn volgens de FIH de grootste spelers in het moderne hockey. “Een magische touch, sublieme balans en een neusje voor de goal hebben gezorgd voor meer dan 200 interlanddoelpunten, hij is een echte wereldster”, aldus de FIH. De behendige Billy Bakker, Robert van der Horst en de topscorer van de hoofdklasse, Roderick Weusthof, worden verder genoemd als players to watch.
Sterke punten:
Het jonge, opkomende team met een aantal ervaren leiders, zal volgens de FIH gebrand zijn om zijn stempel op het toernooi te drukken. De creatieve spelers Teun de Nooijer en Floris Evers geven het team genoeg mogelijkheden in aanvallend opzicht. De sterke Hoofdklasse zorgt er voor dat de groep van spelers die vechten voor een plek in de selectie altijd groot genoeg is om van het Nederlands elftal een van de meest consistente medaillekandidaten te maken, aldus de FIH.
Zwakke plekken:
De FIH noemt de beslissing van bondscoach Paul van Ass om de vedettes Teun de Nooijer en Taeke Taekema in januari buiten de selectie te laten moedig.  De keuze van de bondscoach om ruim 600 interlands aan de kant te schuiven en te hopen op nieuwe leiders zorgde voor veel consternatie in de Nederlandse media. Het valt volgens de FIH nog te bezien of de andere Nederlanders het gemis van de corner van Taekema kunnen opvangen.
Glazen bol:
De FIH benoemt de weinige ruimte die er is om fouten te maken in poule B in de strijd om een plek in de halve final. Over de kansen van Nederland: “Het vertrouwen en de ervaring van het team, meegekregen dankzij zes opeenvolgende halve finaleplaatsen tijdens de Olympische Spelen sinds 1988, en de een team met veel kwaliteiten maken van Nederland toch een van de kanshebbers op goud.” De tijd zal het leren of het thuislaten van Taekema en EHL-topscorer Jeroen Hertzberger een juiste beslissing was.
Klik hier voor het gehele artikel.
Bron: FIH

Comments (2)

  1. In dit stukje wordt eindelijk ook eens de naam van Jeroen Herzberger genoemd. Toch ook een “verrassende “afvaller. Je leest er niets over in de pers verder. Weet iemand hoe het met hem gaat? Nu gaat alle aandacht uit naar Taeke en Teun…….

  2. Denk dat Jeroen zo boos en teleurgesteld is dat hij even bij moet komen. Als iemand het niet verwacht had is het Jeroen!!!! Weer geen goede communicatie tussen v,Ass en speler. OK we zullen dit forum de wwardigheid laten behouden die we in de hockeywereld zo belangrijk vinden maar ik hoop dat we nog wel mogen zeggen dat als er woorden gebruikt worden op dit forum als hypocrisie we op z’n minst vraagtekens mogen zetten bij het beleid van Paul van Ass.

Reageer